אם אפשר להגיב..

the dark ooze

New member
אם אפשר להגיב..

..ליצירה קצרה שהתבשלה לי זמן-מה במוח..לבסוף כתבתי אותה בחיפזון של כמה דקות.. ועדיין, אם אפשר תגובה כנה.. אני לא הייתי בטוח שהיא מתאימה לפורום הזה, אבל לאחר מספר סיפורים שקראתי פה הגעתי למסקנה שתקבלו אותה. תמיד הנחתי שהחיים הם חלום.. סתם יקום שלם ועשיר שיום אחד אתעורר ממנו, שכולו קיים בגללי, או אולי דווקא בזכותי. חשבתי שהעולם כולו הוא מחשבה בודדה שלי. ואז גיליתי שהעולם כולו הוא מחשבה בודדה של מישהו אחר.. תמיד קיוויתי שביום שבו אגלה את המשמעות של החיים שלי יהיה היום המאושר בחיי. אבל באותו היום הייתה הרגשת אבל כוכבי. "אנחנו בסה"כ מחשבה, רעיון של איזה בנאדם סתמי" הכריזו במסיבת עיתונאים של נאס"א. "אני נאלץ לשחרר לידיעת הציבור ששנים אנחנו מודעים למצב. אבל בזמן האחרון גילינו נתון שחייב אותנו לעדכן אתכם.. "כמו כל מחשבה – גם קיומנו ייפסק. ברגע שאותו בנאדם לא יזדקק למחשבה הזו וייפטר ממנה – לא ניתן לשער את הריק שיפקוד אותנו. נהיה שוב כלום, סביר להניח בלי יכולת לקום חזרה. למרות זאת, ננסה להציל את עצמנו. "זוהי רק השערה – אבל אותם מדענים שגילו את האמת שהזכרתי זה עתה – העלו בדעתם שאם נגרום למותו של החושב תוך כדי שהוא חושב על עולמנו – נוכל להמשיך את קיום עולמנו לנצח.." אז איך מחשבה הורגת את יוצרה? לדעת אותם מדענים – הפיתרון מצוי במה שמסמל לבורא את עצמו. לאחר מחקרים היסטוריים וחישובים שהעלו מספרים אסטרונומים – הוחלט שדרך השמש סביבה כוכבנו מסתובב היא המפתח. התוכנית הייתה שמעבורת חלל תחדור לתוך אותו כוכב גדול, ומשם – החודר יוכל לשלוט במעשיו ומחשבותיו של הבורא. וכך חללית תלמי 1 שוגרה. היא הכילה שלושה בני אדם: טייס, מהדנס-חובש ואת איש הרעיונות, איש שקיוו שיכולותיו המוחיות יוכלו לשלוט בנפש הבורא. אני, אם זה לא היה ברור, הטייס. לפני כמה שבועות ניתק הקשר בינינו ובין כדור הארץ ; כמו שזרע חודר ביצית, כך המעבורת שלנו פרצה את אטמוספירת השמש, מה שאותם מדענים חשבו כמדע בדיוני לפני עשרות שנים. כעת הכל תלוי באיש הרעיונות. "ניק," אומר לי איש הרעיונות בקשר, "אני מתחיל בעבודה.." קולות פיצפוץ נשמעים. מספר בומים. ואז איש הרעיונות ממשיך: "אני במטבח. אני מתקדם.." קולות חירחור של לחץ ומאמץ נשמעים דרך הרמקולים. "אני פותח את ארון הכלים.. אני.. אני.." הוא אומר, ואני בטוח שהוא בקושי מצליח לדבר ולפעול יחדיו. "תפסתי את הסכין.. אני מכוון אותו לעבר פניי.. אני עושה את זה.." ואז אנחנו פונים למסך הנתונים. "שלושה סנטימטרים לפגיעה." קורא המהנדס. "שני סנטימטרים לפגיעה" כל יושבי המחשבה מחזיקים אצבעות. "סנטימטר לפגיעה.." ובדיוק כשנותר מרחק שווה לשליש ממילימטר – הבורא שכח מהעולם.

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

טוב. תראה. ברור לי שהיה לך גרעיון רעיוני ברור כשכתבת את זה. ברור לי גם שאתה יודע על מה אתה מדבר כאן. הבעיה היא, לדעתי, שאתה שוכח שהקורא לא יודע כל מה שאתה בתור המספר יודע. לכן שכחת כמה פרטים מאוד חשובים. התוצאה היא שלא ממש הבנתי מה קורה בסיפור. כלומר, ברמה הכללית כן הבנתי שיש כאן מעיין פיתוח של נושא המטריקס וכו', אבל ברמת התכל'ס מאוד לא ברור מה הדמויות שלך מנסות להשיג ואיך. אני מציעה שתרחיב ותדייק יותר, תנסה כל הזמן לחשוב על הקורא - על מה שהוא יודע. הוא יודע רק מה שתגיד לו, ולכן אתה חייב להיו יותר נדיב באינפורמציות שלך. מבחינת הכתיבה, אתה משתמש הרבה יותר מדי לטעמי בשלוש נקודות... זה כלי שממש לא נועד לשימוש מרובה, כי הוא צורם לקורא בעין והוא בעצם דיי מיותר ברוב המקרים.
תמיד קיוויתי שביום שבו אגלה את המשמעות של החיים שלי יהיה היום המאושר בחיי. צ"ל: "שהיום שבו", כי אתה אומר אח"כ "יהיה".

אסתר 1984

New member
משהו מפריע לי בסוף -

איך המספר יכול לספר לנו על כל מה שקרה אם הכל פשוט הפסיק להתקיים? הרי הוא מספר על זה בעבר - כלומר, מזמן בו הוא כבר כלום! חוץ מזה, מאוד לא ברור מה קורה כשהם נכנסים אל השמש. מה בדיוק מנסה איש הרעיונות לעשות? למה שזה יפעל? איך הם יודעים עוד כמה זמן יקח עד שהבורא ישכח מהמחשבה של העולם? בכל זאת, חביב.

abcdme

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

אנא החזירי לי אותן בהקדם האפשרי. תודה.

Yuli Gama

New member
חביב

בעיקר החלק של הסיום, אבל מסכימה עם כולם יש חוסר חידוד של הרעיונות. הערות: כל החלק הבא : "...תמיד הנחתי שהחיים הם חלום.. סתם יקום שלם ועשיר שיום אחד אתעורר ממנו, שכולו קיים בגללי, או אולי דווקא בזכותי. חשבתי שהעולם כולו הוא מחשבה בודדה שלי. ואז גיליתי שהעולם כולו הוא מחשבה בודדה של מישהו אחר.." הוא מיותר לחלוטין, הסיפור בעצם מתחיל מיד אחריו, ושם עדיף שיתחיל. אחד מהבעיות (איך הוא מספר, אם כבר אינו קיים) נובע בין השאר מהקטע הזה. הקטע הזה דווקא יכל להתאים בסוף, אם אתה ממשיך מעבר לסיום. 2) "הבורא שכח מהעולם" אם הבנתי אותך נכון, הפאנצ'י שלך היה בכך שעצם פעולתם זירזה את הקץ, שהוא הפסיק לחשוב על העולם כי היה לו משהו חשוב בהרבה באותו הרגע (סכים המתקרבת לגרונו,למשל) זה רעיון חמוד, אבל הוא לא מועבר מספיק ברור, ויש טעם שתבהיר אותו. 3) איש המחשבה - טלפט? מה הרעיון? האם "הבורא" מודע לכך למתמרנים אותו? אם תסביר את זה, ולו במילה, הכל יהיה הרבה יותר ברור. בקיצור הסיפור חמוד, אבל מרגישים שהוא זקוק לעוד ליטוש.

למעלה