אני מתרגלת יוגה (האטה) כבר כמעט שנה. אחד התרגילים, שחוזר כמעט בכל שיעור, כולל שכיבה על הגב והרמת הרגליים מעלה. רצוי ישרות. להרים הולך, מעלה כנ"ל, אבל לגבי ישרות - אהמ.. אהמ.. יש למישהו רעיון איך אפשר לעזור לי להגיע ליישור מוצלח יותר?
היי גג אז ככה : 1. הבנה העקרון תרגישי נוח. לא יקרה כלום לך (וגם לעולם) באם לא תרימי את הרגליים ישרות למעלה. יוגה זו לא התעמלות. מה שקובע פה זה איך את נושמת בזמן הרמת הרגליים. באם את לא נושמת נכון ונוח(הנשימה לא חטופה וכבדה) אז חבל לך על הזמן. 2. זמן באם את מתרגלת אחת לשבוע ולמעשה לא מתרגלת בבית, מן הסתם פרק הזמן עד שתוכלי לבצע תרגול זה יתארך. גם זה בסדר. מומלץ לעשות "שיעורי בית" בתרגול הזה. אל תמהרי להניף את הרגליים מהר ולהוריד מהר. קחי את הזמן שלך. לבסוף זה יסתדר. 3. טיפ לגוף לכל גוף מבנה משלו. ֿלאחד שרירים זוקפי גב שרירי ירכיים ושוקיים חזקים (4 ראשי ותאומים) ולאחר לא. לפני ההנפה תמכי בעזרת כפות ידיך באזור הגב התחתון והישבנים. זה יקל עליך להניף את הרגליים יותר ישרות. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר
אבל יש לי שאלה לגביה - הרמת הרגליים מתבצעת בשיעור שמתחיל בחימום די ארוך. האם בנוסף כדאי להוסיף חימום ידני? ושאלה נוספת - אני עושה יוגה פעמיים בשבוע ועוד פעם אחת פילאטיס ועדיין זה המצב. אני מסכימה שלא יקרה לי (ולעולם) כלום אם הרגליים ימשיכו להיות לא ישרות, ובכל זאת - כמעט כולם כן, אז למה לא גם אני? השאלה היא אם זה כי כך אני ומבנה הגוף שלי או שיש סיכוי שפעם זה ישתפר?
היי ג אז ככה: 1. עצה והבנה הבנה חשובה שאת חייבת לאמץ. את חייבת לשחרר את המחשבות האלה- למה הם ואני לא- מההכרה שלך. ומהר (ואני משתמש בביטוי עדין) ראי, אני ממש לא יודע איזה סגנון יוגה (האתה יוגה) את עושה. ואחרי זה את מספרת ואומרת שאת עוד עושה פילאטיס. כך שלפי תשובתך מתחוור ומתברר שאת חושבת שאת עושה יוגה- את עושה איזה סוג של התעמלות או ספורט. ולא היא יקירתי. באם זה המצב ותמשיכי לעשות כך יוגה יש סיכוי יותר מסביר שתינזקי. וקשה. ועוד יותר קשה לצאת מזה. אי אפשר להפוך יוגה לספורט או התעמלות כי יוגה היא לא התעמלות. בארה"ב מנסים ועושים את זה- ומועדון נפגעי היוגה הולך וגדל במספרים עצומים. 2. העקרון יש לך מבנה גוף משלך. מבנה נפשי אנרגטי ומנטלי משלך. והוא- מה לעשות- לא תמיד תואם לאחרים. ככה זה. אז מה את צריכה להבין מזה? את צריכה להבין שביוגה למעשה כל אחד מתרגל את אותן תנוחות באופן קצת שונה. אין תחרות עם האחר. וגם לא עם עצמך. לכן, המחשבות האלה- למה הם ואני לא גורמות לך לא להתרכז בתרגול היוגה. וזו לא מטרת התרגול יוגה- האתה יוגה- היא תרגול יחידני. אינטימי. בינך לבין מהותך. את לא צריכה להסתכל על האחרים וזה בכלל לא העניין.תתרכזי בתרגול. נקודה. 3. תהייה ואיפה בכל זה המורֶה המורה שמעביר/ה את השיעור. למה את לא שואלת אותו. אל תתביישי תשאלי. באם הוא רציני הוא ימצא לך ת'פתרון. 4. פתרון תמיד יש פתרון. צריך רק לדעת למצוא אותו. מתוך שקט פנימי. תאמיני לי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר