אם אשה יורשת דירה אחרי שהתחתנה

im here7

New member
אם אשה יורשת דירה אחרי שהתחתנה

והיא ובן זוגה לא יגורו בדירה, או אפילו אם כן יגורו בה, האם בעת פרידה/גירושין הבנזוג יכול לקחת חצי מהדירה או חלק ממנה?

נניח והיא יודעת שהיא עומדת לרשת נכס עוד כמה שנים, האם רצוי להחתים את הבנזוג לפני החתונה שהוא לא יכול לקחת אף חלק מהדירה? כלומר עוד לפני שהיא ירשה
כדי למנוע בעציד בלאגן עם זה אחרי שהיא תירש.

שאלה דומה, אם אחרי הנישואים הבנזוג קיבל את דירת הוריו בירושה, האם אשתו זכיאת לחלק ממנה או חצי מהדירה בעת גירושין?, נניח ויש ילד כבר מהנישואים שלהם, וגם אם לא. למרות שהוא לא רשם את הדירה על שמה של האשה יחד איתו.?

מה היחס הכללי לירושות שבנאדם יודע שיקבל בעתיד בוודאות, זאת השאלה בעצם. האם להחתים את הבנזוג לפני החתונה על הסכם שאומר שהוא לא יכול לקחת לאשה כלום אם יפרדו. וגם אם לא יפםרדו. שאין לו שום זכות בהם.

אם יש פורום שיותר ספציפי לענין הזה של הסכמים טרום נישואים וירושות אשמח שתפנו אותי. נדמה לי שהיה כזה שכחתי את שמו..

תודה

אמירמל

New member
תשובה עקרונית

נכסים שמגיעים בירושה (לפני או אחרי החתונה) משתייכים ליורש ולא לבן זוגו ובן הזוג לא זכאי לקבל חלק מהם או חלק בשווים.
עם זאת, כמו כל הנכסים שהגיעו לבן זוג אחד, השאלה היא מה הוא עושה איתם. אם המדובר למשל בדירה שהם חיים בה במשותף במשך שנים רבות, ושהם שיפצו אותה בכספים משותפים קרוב לוודאי שייקבע בעת גירושין שהיא נכס משותף לשניהם למרות שהגיעה במקור בירושה. לעומת זה, אם היא תוחזק על ידי היורש לבדו, רק הוא יטפל בהשכרתה ודמי השכירות יגיעו לחשבון נפרד ולא לשימוש משותף, קרוב לוודאי שייקבע שהיא שלו בלבד.
הסכם ממון יכול להסדיר את העניין בצורה ברורה, והוא יכול להיחתם בכל עת שהזוג מחליט גם לאחר הנישואין.

im here7

New member
אז זהו שאתה אומר "קרוב לודאי", שגם אם יחזיק בנפרד, השני לא י

לא יקבל חלק ממני בעת גירושין.
מצד שני, זה קצת פדיחה לבקש ממישהו לחתום על משהו שאתה רק רעיונית יודע שתקבל ועדיין לא קיים בכלל ברשותך. יש אנשים שמחתימים הסכם ממון גם על משהו שהם אולי ירשו? או שדובר במשפחה שירשו?

בכל מקרה נניח והיה נראה לי מצחיק להחתים מישהו על משהו שעוד לא קיים והשני יצחק עלי..
ואז בעת שאירש, גם אם זה יוחזק בנפרד והכל יהיה בנפרד, אז עוד עלול להיות סיכוי שהשני יהיה זכאי לחלק מזה.
מבחינת החוק משהו שנמסר לי הוא לא אמור לקבל. גם בלי חתימה.
זה מרגיז שאין דרך לבטח את עצמך לעתיד בלי לעשות צחוק מעצמך על משהו שאולי תקבל או יש סיכוי שתקבל. כי אנשים מהססים לחתום על משהו שכבר קיים, אז בטח שזה יהרוס קשר לחתום על משהו שעוד לא קיים ויש רק סיכוי שיגיע.

ומה לעשות שכפי שאמרת, "קרוב לודאי" שלא ינתן לו כלום. ולא במאה אחוז. שתומרת שיש תמיד סיכוי שמישהו יפסוק שהוא כן זכאי למשהו.
אז אתה מתחתן ואחכ תחיה בפחד שבעת גירושין הוא יקח חלק.

אז זה או לעשות צחוק מעצמך ולהחתים על משהו שלא קיים בכלל כרגע ושאולי תקבל. או לא לדבר על כךל כי זה לא קיים עדיין ואחכ אם תקבל לחיות בחשש מגירושין כל הזמן.

שוב אשאל, יש מקרים שמישהו חתם או החתים על משהו שאולי יקבל בעתיד כי ידע שיש סיכוי כזה? כמו דירת הורים או ירושה שבן משפחה אצמר שהוא מתכוון לתת?

למעלה