אם אשתפך שוב, לא תכעסו עליי?

novemberain

New member
אם אשתפך שוב, לא תכעסו עליי?

אני שוב מרגישה רע. רע מאוד. נותנת למצפון לאכול אותי, בגלל הפה הגדול, שלפעמים אני חושבת שיש לי. נותנת למצפון לאכול אותי, בגלל הרצון שלי לשרוד לבד, שמשתלט עליי. דוחה עזרה אפילו מהאנשים הקרובים ביותר - המשפחה. "אני מסתדרת!", "באמת שהכל בסדר", "אין צורך", "יש לנו הכל בבית". ההורים התקשרו היום, אבא אמר שאחי הגדול יגיע בסופ"ש הבא הבייתה. הוא רוצה לעזור לנו, להיות איתנו, לצאת איתי לסידורים, ללכת איתי למוסדות שצריך לעדכן בקשר למחלה של אמא, לעזור לי בקניות. "אבל למה? אני יכולה להסתדר לבד! לא צריך שיבוא" ואבא מהעבר השני אומר, שהאח רוצה לעזור. בנקודה זו, אני מוצאת את עצמי מרימה טיפה את הקול על אבא, שאין צורך. מרגישה, שרואים בי ילדה קטנה, שלא יכולה לעשות את הסידורים ה"גדולים" לבד. נפגעת, הדמעות מתחילות לרדת, חונקת אותן שלא ישמעו. לא רוצה להיות מעמסה על ההורים עכשיו. אבא שם את הטלפון על רמקול, שאשמע את אימי והזרם מעיניי שוצף וקוצף כבר, אבל הוא חרישי, חייב להיות חרישי. אמא ואבא לא צריכים להתמודד עם זה עכשיו. שומעת את אמא אומרת לי בקול חולה, שאתן לו לעזור. שונאת את עצמי על מה שעשיתי, שונאת את עצמי על זה, שאני לא יודעת לקבל עזרה, על התנהגות אינפנטלית, על שהרמתי קול על אבא, על שנשברתי ובכיתי אחרי שיחת הטלפון, בגלל שהקול של אמא נשמע פתאום כל-כך חולה. אני מתגעגעת, לא ראיתי את אמא ואבא כמעט שבועיים, בשלישי-רביעי שוב נעלה מרכזה ואספק חצי מגעגועיי - אראה את אבא, את אמא אסור לראות, היא בבידוד מוחלט. אוף
[בקול ילדותי ובכייני משהו
] ולפני סיום, תודה לנאן, שהודעתה גרמה לי לחייך, כשהרגשתי ב'קאנטים', אחרי שיחת הטלפון הזו.

למה שנכעס?../images/Emo13.gif

הרי למה הוקם פורום זה, אם לא לתמיכה בכל, אבל בכל מה שעובר עלינו בתקופה בה מי מאתנו או מבני משפחתנו חולים במחלה הזו? לפעמים אני מרגישה שגם אני מתנהגת כך שבא לי לעשות דברים לגמרי לבד אחרי טיפול או בדיקה קשה ודוחה את עזרת אחרים, אולם אח"כ אני מצטערת כי קשה לי להרדם מרוב כאבים במשך ימים. גם אם קשה לך, נסי לא לדחות עזרת הסובבים אותך, צברי כוחות כדי שתוכלי לתפקד לאורך זמן גם כשאמך תגיע הביתה כשהיא תשושה ועדין זקוקה לעזרתך. את הדברים הקטנים הגוזלים הרבה מזמנך אבל ניתנים לעשיה על ידי אחרים, שילחי ממך. אחיך הוא חלק ממשפחתך והוריך הם גם הוריו. הוא רוצה, בלי להטיף, להרגיש שבתקופה קשה זו גם לו יש מה לתרום, וכנראה שיש לו. לסיום, אני מבינה שאת מתגעגעת להוריך, ואני מאחלת לך שאתם תראו אותם במהרה והכל יבוא על מקומו בשלום. הרבה בריאות, מיכל.

מפיתום ../images/Emo70.gif

את יודעת בעצמך שאין דרך אחת לעבור את כל זה. וגם כשבוחרים דרך אז אחרי יום או שעה היא משתנה. זה פשוט מקצין מצבים ומזרז התרחשויות. וכל כך הרבה מחשבות עוברות בין לבין. אם החלטת לא להגיד משהו ופתאום זה יצא, אז אולי זה לא היה צריך לצאת? ואולי אפשר היה להגיד דברים אחרת? ואולי בכלל לא היה מקום לדברים להאמר? את חושבת שיש נוסחה של נכונות לעשות את הדברים, להגיד, להרגיש, לחשוב? אם המצב הזה מאמת אותנו עם המציאות בצורת זבנג לפרצוף, שזה משהו שלא ממש הוגן מצד מציאות לעשות, אז איך יודעים מה הוגן לעשות מבפנים החוצה? התחושה שלי, שאולי עוד פה חשים אותה, שאנחנו כל הזמן מסתובבים עם סימני שאלה שמתחלפים לסימני קריאה שמתחלפים חזרה לסימני שאלה, ואם החיים הם סרט אז אני חיה בקומיקס. ועכשיו גם לא מצליחה להחליט מי מטפל במי, ומי דואג למי. זה לא תמיד קל להציע עזרה, ולפעמים אפילו יותר קשה להסכים לקבל, כמו תחושה של ויתור על העצמאות שלך. אבל אם עכשיו את צריכה, אז תוותרי קצת לעצמך ופעם אחת תגידי, כשישאלו אותך אם את רוצה עזרה, אז כן, אולי זה ייצא לך חלש, אולי תרגישי לא נוח ולא נעים ותתנצלי ותתחרטי, אבל אולי זה כן יעשה לך טוב, וגם לצד המציע זה יעשה טוב. את ברת מזל שאנשים מוכנים לעזור לך, הם עושים את זה כי הם רוצים, כי אכפת להם ממך. למה שלא תתני להם ולך את ההזדמנות?

ornusha

New member
נראה לך?????

אני קוראת כל הזמן את ההודעות שלך ונפעמת כל פעם מחדש: את רק בת 19 (כמוני
), אבל אני מרגישה כאילו כותבת פה מישהי בת 30...... הכתיבה שלך, ההתמודדות שלך, הדרך שבה את מביעה את עצמך, את ממש בוגרת. וזה בדיוק העניין. את רק בת 19. אני חושבת שאם הייתי צריכה לעבור דבר כזה (ועברתי) עכשיו, גם אחרי כל מה שהיה, לא הייתי יכולה להיות כמוך. אבל למרות הכל לא צריך להיות חזקה כל הזמן. מהדברים שלך אני קולטת שאת פוחדת להיות חלשה, את פוחדת להישבר, להיפתח, להרגיש. ובמחלה הזאת זה בדיוק להיפך. אל תהיה גיבורה. תמשיכי לעזור בבית ולתמןך באחיך, תעשי סידורים בשביל אימך, בשביל המשפחה, אבל אל תשכחי שאת עדיין בן אדם. מהסיפורים שלך משתמע שאת רוצה להיות המשענת של כולם, אבל גם את צריכה משענת. את לא צריכה להיות הכי חזקה כל הזמן, וגם את לא צריכה לסובב את כל החיים שלך סביב המחלה. העזרה שלך והיחס שלך פשוט מדהימים, אבל גם בעצמך את צריכה לטפל. את צריכה מישהו/י/ים שיהיה שם בשבילך. את צריכה לבדוק, לדבר, להרגיש. אם את רוצה לבכות בשיחת טלפון תבכי, תתני לרגשות שלך לצאת. חוץ מזה, תתני לעצמך קצת להנות- את חייבת היות שם גם בשבילך. תצאי לבלות עם חברים לפעמים, תטיילי, תשני אווירה. אני בטוחה שאם תצאי פעם ב, אף אחד לא יכעס עלייך ואף אחד לא יגיד לך שאת מזניחה את אמא שלך. להיפך, ההורים שלך רוצים שתחייה גם את החיים שלך, הם רוצים שיהיה לך תמיד טוב. ובקשר לאחיך הגדול, תני לו לעזור (ולא רק לו גם לכל האנשים שרוצים).לא רק בשביל הנפש שלך, אלא גם בשבילם. את נמצאת בבית, אז יש לך "תפקיד": את מטפלת באחיך הקטן, עוזרת בבית, אבל לו אין. וגם הוא רוצה לעשות משהו למען המשפחה. גם אצלי זה ככה. ותזכרי שאנחנו תמיד פה בשבילך להקשיב ולעזור, ואנחנו אף פעם לא נשפוט או נכעס עלייך. והכי חשוב, תהיה לא רק למען המשפחה אלא כם למען עצמך- תני לעצמך להתפרק (ולא מול המחשב)!
אורנה

מלמלה

New member
כשמקבלים נותנים

נותנים למי שנתן את הקבלה שלך אני מאמינה שאח שלך רוצה לקבל ממך את הקבלה של העזרה שלו ולא כי את ילדה קטנה שלא יכולה לעשות את הסידורים לבד את אלא כי הוא רוצה לעשות משהו למען.... וזכרי את מילות השיר שצריך "ללמוד את ההבדל שבין לקחת ולקבל עוד תלמד לתת לתת" אז כל פעם כשמישהו מציע לך עזרה חשבי שזה לא בגלל שאת ילדה קטנה אלא בגלל שאולי הוא נקוק לזה שתקבלי ממנו את אותה עזרה ואם תתני לו את הקבלה של העזרה הוא ירגיש יותר טוב מעט מסובך אבל לי זה שחרר הרבה קשרים של "כבוד" ו"אני חזקה " בתוך הבטן

novemberain

New member
../images/Emo51.gif

לכולם. לכל מי שהגיב ושלח מסרים
עכשיו נכנסתי עם אחי הקטן הבייתה, אחרי ביקר במרכז, אצל אמא. מחר אגיב לכולם+חוויות יש למה לצפות
לילה טוב לכולנו:)

למעלה