אם אתה נהיה רציני, אתה נהיה טפשי..

אם אתה נהיה רציני, אתה נהיה טפשי..

היי הגר, הנה הטייק שלי על הנחת היסוד הזו: אם אתה נהיה רציני, אתה נהיה טיפשי... בנדלר אמר פעם: "יש לי שני חוקים לעשית NLP: א. אם זה לא כדאי, אני לא עושה את זה. ב. אם זה לא FUN זה לא כדאי." לא לחינם אומרים בפסיכולוגיה של ההומור – שכאשר אנו יכולים להביא את עצמנו לצחוק על הבעיות שלנו זהו הצעד הראשון שלנו בכיוון מציאת פיתרון לבעיותינו. השימוש בהומור מאפשר לנו לשים את הבעיות בפרופורציות הנכונות. כמו כן השימוש בקלילות. כאשר אדם נהיה רציני דווקא אז הוא מאבד את הפרופורציות, הוא הופך דברים ליותר גדולים ממה שהם באמת – וביננו זה דיי טיפשי לעשות את זה, לא כן? ולכן, כאשר אני מוצא את עצמי נהיה רציני, אני מחייך. יש פתגם שאומר "מלאכים יכולים לעוף כי הם לוקחים את עצמם בקלילות". לגבי שאלתך בנוגע להנחת היסוד: האנרגיה זורמת בכיוון תשומת הלב כפי שהיא מכוונת על ידי הכוונה. להלן תשובתי - למה התכוון המשורר: כאשר מתמקדים על משהו מסויים הוא מתרחב, רואים ממנו יותר, וככל שרואים ממנו יותר מכירים אותו יותר, ומה שמכירים יותר חש טבעי יותר. אם אני מתכוונן על השלילי בחיים או על הבעיות, כל האנרגיה שלי תזרום בכיוון של מציאת בעיות, כל תשומת הלב שלי תהיה עסוקה בבעיות ולא בפתרונות. לעומת זאת אם אני מתכוון אל פתרונות בחיים, כל תשומת הלב שלי תתכוון אל מציאת פתרונות בחיים ואז גם לשם תזרום כל האנרגיה שלי. בברכה ושבוע נפלא מיקי רוח מדבר

למעלה