אם אתם אוהבים שירים עבריים ישנים, נשמח לדבר אתכם על זה

אם אתם אוהבים שירים עבריים ישנים, נשמח לדבר אתכם על זה

שלום לכל חברי הפורום,
שמי אורן ואני עובד בחברה בשם UniqUI. במסגרת מחקר שאנחנו עורכים עבור לקוח שלנו אנחנו מחפשים אנשים שמתעניינים במוזיקה ישראלית ועברית מכל הזמנים, ומוכנים להתראיין על כך בטלפון.
הראיונות נמשכים כחצי שעה. המחקר נערך עבור גוף ציבורי, לא מסחרי, והשתתפות בו תסייע לנו ליצור תוכן איכותי, נגיש לכולם וחינמי.
אם אתם מעוניינים בבקשה צרו עמי קשר במייל [email protected]
או בטלפון 052-2556671

תודה ושבוע טוב,
אורן

25307yosef

New member
לא רוצים חינם

מה שניתן באינטרנט בחינם זה בעיקר זבל מהאשפתות

אני מעוניין במאגר איכותי בתשלום שהחומרים שיהיו בו יכילו גם נתוני Metadata אודות היצירות המוסיקליות (שם המלחין, שם המעבד המוסיקלי, פרטי אולפן ההקלטות, שמות הנגנים, שנת הקלטה, חברת התקליטים, בעלי זכויות קניין רוחני על היצירה, מק"טים בחברות התקליטים ובאקו"ם, וכו...),

ובנוסף כמובן לכל מי שמוכן לשלם מכספו עבור איכות נאותה, המאגר צריך לכלול קבצי מוסיקה שיהיו בתקן המינימלי לארכיוני צליל שהוא מינימום 24 ביט על 96 קילוהרץ ו/או לחילופין העתקים נאמנים למקור של קבצי המאסטר המקוריים בפורמט PCM (קבצי WAV בתקן של תקליטור שהוא 16 ביט על 44.1 קילוהרץ) עם החותם האישי שמטביעות בקבצים התוכנות Pro Tools ו- Logic Pro.

אני מקפיד היטב על הדברים האלה ובטרם אני בכלל שומע את המוסיקה אני בודק ראשית כל האם בכלל מדובר בקובץ המאסטר המקורי והאם כמובן מוטבעת בו החתימה האישית של תוכנת ה- Pro Tools עם נתוני ה-Metadata של ההקלטה המקורית באולפן. קובץ ללא החתימה האישית של שמטביעה בו תוכנת ה-Pro Tools באולפן ההקלטות, נחשב מבחינתי לקובץ מזוייף שייתכן אף שעבר פריסה מ-MP3 מחורבן.

רק בגלל שבחרתם להשתמש במילה ****חינם****, אני לא אשתתף בסקר הזה וגם אם תשלמו לי!!!!

ריח של צחנה עזה נודף מהמילה חינם בהקשר של מוסיקה. לרוב מדובר בקבצי MP3 מחורבנים ביותר בקצב סיביות של 128Kbps שזה למעשה המשקע בבורות השופכין!!!

חביבי, אני הייתי בחיים שלי בטובים שבאולפני ההקלטות ושמעתי מוסיקה גולמית מסרט מגנטי מסוג 2" (24 ערוצים אנלוגי), שום קובץ MP3 לא יגיע בחיים לטווח התדרים של סרט אנלוגי!!!

תצטרך להזיע ולעבוד קשה ביותר בשביל שאני אשמע בכלל מוסיקה מתוך קובץ MP3!!!

אתה עשוי להיות מופתע לטובה

שלום יוסף,
ראשית תודה על תגובתך. אתה אולי לא יודע זאת אבל כבר עזרת לנו. דעתך חשובה ולגיטימית והיא תילקח בחשבון.
המטרה שלי היא לא לשווק את הארגון הנ"ל. אני כאן באמת כדי להבין את צרכי קהלי היעד, והצרכים שהבעת (תוכן באיכות גבוהה ומתוייג במקצועיות) הם בהחלט חלק מכך.
כפי שציינתי לעיל, אנחנו מדברים כאן על גוף ציבורי ולא מסחרי. אינני יכול לפרט כאן את שמו כדי לא לפגוע במחקר, אבל מדובר בארגון שיש ביכולתו לספק חומרים איכותיים, ברמה גבוהה מאוד וכן, בחינם.
אם תרצה לשמוע ממני עוד בכל זאת, אתה מוזמן ליצור אתי קשר ישיר.
ובכל מקרה תודה על זמנך והמשך יום מצוין

25307yosef

New member
שום גוף ציבורי לא יספק לציבור קבצי מאסטר בפורמט PCM בחינם!!!

הנוהג בגופים הציבוריים כיום הוא לספק לציבור עותק של עותק להנגשה שהוא למעשה קובץ MP3 בקצב סיביות של 192Kbps~. אני אתן להלן הסבר קצר:

הקבצים המקוריים של המוסיקה (קבצי המאסטר) הם למעשה קבצים לשימור והם עומדים בתקנים המחמירים של איגוד ארכיוני הצליל בעולם (הספרייה הלאומית) ואיגודי השידור בעולם (רשות השידור - קול ישראל).

בספרייה הלאומית בירושלים ביצעו פרוייקט המרה לפורמט דיגיטלי של כל התקליטים הישנים של קול ישראל. כל החומר האנלוגי מהתקליטים הישנים הומר לקבצים לשימור על פי התקן המחמיר של איגוד ארכיוני הצליל בעולם לשימור מדיה שהוקלטה אנלוגית שהוא מינימום 24 ביט על 96 קילוהרץ. פורמט הקבצים הוא כאמור פורמט PCM והקבצים הם קבצים לשימור בלבד, לא להנגשה!!!

לצורך ההנגשה לציבור יצרו לכל קובץ לשימור קובץ להנגשה שהוא למעשה העתק של הקובץ לשימור אך בפורמט דחוס בדחיסה מאבדת נתונים בקצב סיביות של 192Kbps~.

הקבצים לשימור מאוחסנים מעל גבי שרתים מרוחקים עם גיבוי ומשתמשים בהם רק כאשר צריך קבצים באיכות מאסטר כמו למשל לצורך הפקת תקליטור. כך אגב עובדים כיום גם באולפני ההקלטה בעולם וכך אגב עובד כיום גם הכוריאוגרף שלמה ממן מול אולפני גל קול (אין יותר כיום סרטים מגנטיים קלטות ודיסקים, הכל כיום זה קבצי PCM על שרתי איחסון מרוחקים ומגובים עם גישה מאובטחת מרחוק). ואילו בחיי היום יום משתמשים בספרייה הלאומית עם עותקים להנגשה שמהם מועתקת המוסיקה לצורך השמעתה לציבור.

השימוש בעותקים להנגשה בפורמט דחוס בדחיסה מאבדת נתונים (כמו למשל פורמט MP3), חוסך כ-80% לפחות מעלויות האיחסון בשרתים. כך שבנסיבות העניין שום גוף ציבורי לא ישלם פי 5 על עלויות איחסון בשרתים כדי לספק את החומר בחינם.

יתכן שאתה צודק אבל עצם בירור הצורך הוא בעל ערך

שוב תודה לך על עזרתך. נתת לי מידע מעניין וחשוב. בהחלט יתכן שעלויות האחזקה וההנגשה של קבצי מקור הן גבוהות מדי כדי לספק לקהל הרחב בחינם, אבל עכשיו לפחות אנחנו יודעים שיש לאנשים עניין בחומרים אלה.
אשמח אם תוכל להסביר לשם מה אתה צריך את החומרים באיכות מקור. אילו שימושים אתה מוצא בהם? מה היתרונות שלהם על קבצים באיכות MP3?
האם יש מקורות אחרים לקבצים מסוג זה, שאתה משתמש בהם כיום? (בתשלום או שלא בתשלום).
אתה כמובן לא חייב לענות על השאלות. זה יעזור לנו להבין טוב יותר את הצורך ולבדוק אפשרויות שונות לתת לו מענה.

25307yosef

New member
יש בישראל מעט מאוד אנשים שיש להם עניין בקבצים המקוריים

רוב תושבי מדינת ישראל יסתפקו בהחלט בקבצי MP3 בקצב סיביות של 128Kbps שזה למעשה התחתית של התחתית, ויראו את הקבצים האלה כאוצר וביחוד כאשר הם הוענקו להם בחינם.

ואגב, רבים מתושבי מדינת ישראל מסתפקים בהחלט במזרימי מדיה למיניהם וביוטיוב ואינם רואים כל צורך בהורדת הקבצים למחשב האישי.

לעומתם כל אלה שמעוניינים בקבצים המקוריים מסוג PCM, הם אספנים וחובבי מוסיקה אמיתיים שנהנים לשמוע את העיבודים המוסיקליים עצמם ואת הנגינה של הנגנים השונים ונהנים מטווח התדרים הרחב שמפיקים כלי הנגינה השונים, טווח תדרים רחב שהולך לאיבוד בדחיסה לקבצי MP3 בקצב סיביות של 128Kbps.

בעניין זה ראוי להדגיש ולציין שאין אחידות בין קבצי ה-MP3 השונים. ישנם קבצי MP3 בקצב סיביות של 320Kbps שאיכותם היחסית גבוהה וקרובה לאיכות של קבצי המקור, וישנם קבצי MP3 בקצב סיביות של 128Kbps שאיכותם נמוכה ביותר. ויש גם קבצי MP3 בקצבים של 160, 192, 256, ועוד...

וכאן אנחנו חוזרים למעשה לאותה הבעיה של עלות איחסון הקבצים בשרתים, ככל שהקובץ איכותי יותר אז הוא מכיל יותר מידע ולכן הוא כבד יותר ונפחו גדול יותר ולכן איחסונו בשרתים הוא יקר יותר מאחר והוא דורש נפח איחסון רב יותר.

איחסון בשרתים של קבצי MP3 בקצב סיביות של 320Kbps יקר הרבה יותר מאיחסון של קבצים בקצב סיביות של 128Kbps. מאחר ומרבית אזרחי מדינת ישראל* יסתפקו בקבצים בקצב סיביות של 128Kbps, אינני רואה סיבה לכך שגוף ציבורי יספק בחינם קבצים איכותיים יותר בקצב סיביות של 320Kbps או בפורמטים איכותיים יותר מ-MP3 כמו הפורמט FLAC.

לגבי שאלתך למקורות אחרים לקבצי מקור ו/או קבצים באיכות מקור, מהסיבה שציינתי לעייל לגבי אזרחי מדינת ישראל, מקורות שכאלה קיימים רק באתרים זרים בחו"ל וכמובן בתשלום מלא מאחר וכולנו יודעים שעל איכות צריך לשלם ואין ארוחות בחינם. אך יחד עם זאת ראוי להדגיש ולציין שאמנים ישראלים רבים משווקים את המוסיקה שלהם באתרים כמו Bandcamp ו- CD Baby ששם ניתן לרכוש קבצים באיכות מקור בפורמט FLAC ללא אובדן. חברת התקליטים הישראלית אן אם סי (הכוללת גם את הקטלוג של הד ארצי) משווקת קבצים בפורמט MP3 בקצב סיביות של 320Kbps שזו האיכות הגבוהה ביותר כיום הנמכרת לכל דיכפין בתחומי מדינת ישראל, איכויות גבוהות יותר מ-MP3 ניתן כאמור לרכוש רק בחו"ל או באתרים שציינתי לעייל. באתר של חברת אן אם סי ניתן לרכוש גם סינגלים.

תודה רבה על המידע והתובנות רבות הערך

נתת לי כמה כיוונים חשובים שאותם אנסה לבדוק לעומק בדרכים נוספות.
אם יש מחשבות נוספות אשמח לשמוע.
כמו כן, אם יש כאן קוראים נוספים שמזדהים עם הצורך של יוסף (קבלת גישה לקבצים באיכות צליל וברמת תיוג גבוהות) אשמח לשמוע מכם על כך.

תודה על זמנך יוסף, סייעת לי רבות.

למעלה