אם אתם באמת אוהבים אותם -

אם אתם באמת אוהבים אותם -

אם אתם באמת אוהבים את החברים שלנו על ארבע - ואין באפשרותכם להחזיק בהם (למשל - אם מצאתם כלבים עזובים, כפי שראיתי במספר הודעות כאן) - יש כמה אגודות נפלאות שישמחו לעזור לכם: ראשית, אגודת אס.או.אס - אגודה עם מתנדבים נפלאים. האגודה מקיימת כל יום שישי ושבת - ימי אימוץ (יום שישי - בת"א, וביום שבת - בהרצליה). מומלץ בחום להגיע לשם, למי שמעוניין למסור כלב. הטלפון שלהם הוא: 03-7441010. באים עם הכלב ביום האימוץ, יושבים איתו, באים אנשים, מתעניינים. גורים נמסרים מהר מאוד (בד"כ, תוך שבת אחת). גם כלבים בוגרים בד"כ מוצאים שם בתים חמים !!! מאוד מומלץ. אופציה נוספת היא - אגודת "תנו לחיות לחיות" - הטלפון שלהם הוא: 03-6241776. אם אתם באמת אוהבים אותם, ובאמת איכפת לכם מהם - לעולם אל תתקשרו לרשות עירונית כשמצאתם כלב, וגם לא לצער בעלי חיים ת"א - הם משמידים אותם או מעבירים אותם למעבדות לניסויים !!!!

shanty.G

New member
הי זיו, כמה הבהרות קטנות

לא כל רשות עירונית מוסרת בע"ח למעבדות ניסוי. לא כל מתקן צב"ח משמיד בצורה המונית בע"ח. אם לא ניתן לקחת את בעה"ח הביתה בשום אופן, אם אף אחת מהעמותות לא יכולה לקבל את הכלב או החתול מפאת חוסר מקום או בשל השיטה (כמו SOS למשל, הפועלת ללא מכלאות), לעיתים כדאי ליצור קשר עם גורם כלשהו, מאשר להשאיר גור כלבים באמצע רחוב סואן, למשל. (SOS אכן עובדים נפלא, ונוכחתי בכך באופן אישי מספר פעמים). ו... ברוכה הבאה לפורום

Necrophil

New member
אוקי אוקי מסריח אבל כשר

לשים גור בפתח עמותה מפוצצת זה מסריח, אבל כשר... פשוט מאוד מזעזע אותי שבתור מתנדבת את מייחלת שאנשים יבואו בהפוך על הפוך וינטשו כלבים בפתח עמותות, ועוד כאן נסתיימה האחריות שלהם. אני מאוד תומכת בהבאת חתולי רחוב לטיפול רפואי, גם אם לא משלמים עבורם, שזה פחות מסריח וכן כשר.

לא מסריח ולא כשר, זה פשוט

הרע במיעוטו. אני (שמגדלת בביתי 5 כלבים !!!) האחרונה שיצדד בדברים מהסוג הזה. ברור שהאלטרנטיבה הטובה ביותר, כפי שציינתי בכל הודעותיי - זה לקחת את הכלב (ובוודאי את הגור האומלל) ולהחזיק בבית עד אשר מוצאים לו בית חם. על כך אני בכלל לא מערערת. זו האפשרות ההומנית והטובה ביותר !!!! הפתרון שהצעתי היה במצב של חוסר ברירה מוחלט (וכמו שאמרתי, באופן אישי - קשה לי להאמין שמי שאוהב חיות לא יכול להחזיק בביתו חיה עזובה למשך כשבוע-שבועיים, עד למציאת בית חם !!!) אבל - במידה ואין שום אפשרות אחרת - בעיניי, מבין כל הדרכים הקיימות (השארת הכלב ברחוב - חסר מזון, שתיה, ותנאים הולמים לשרוד, או הבאתו למכלאות עירוניות - שם, קרוב לודאי, יושמד באכזריות, או יישלח למעבדת ניסויים) - מבין כל האפשרויות הללו - בעיניי, הדרך היעילה ביותר, ואך ורק כאשר אין כל אפשרות אחרת !!! - היא לשים אותו בפתח העמותה. שוב, לצערי הרב, כמתנדבת באחת העמותות - אני יודעת מנסיון שהיינו מסרבים לקבל כלבים, עקב עומס בכלביה. אך - כלב שהושאר בפתח העמותה - נלקח על ידינו, וטופל.... שוב, ולמען הסר כל ספק - הדרך היעילה ביותר היא להחזיק את הכלב בבית עד שנמצא לו בית חם (ובהחלט מוצאים לו. רק צריך סבלנות !!!) - אני, אישית, הצלחתי למצוא בית חם ל-5 כלבים עזובים שנמצאו על-ידי נטושים ברחוב. כך שצריך רק רצון לעזור וסבלנות. מסכימה איתך לחלוטין שהגיע הזמן שאנשים יקחו אחריות על החיים, וגם על בעלי החיים, ולא ינהגו בהם בכזאת אכזריות וישליכו אותם לרחוב, כשקצת קשה או נמאס....

Necrophil

New member
אוקיי.. תהיי בעניניים...

כמעט כל רשות מקומית משמידה בעי"ח משוטטים מאוד כדאי לא לסמוך על המזל ולא לנסות אף רשות. וכותבת ההודעה אמרה בפירוש צב"ח ת"א, מה שנכון. ובהחלט אני יודעת על כמה צבח"ים שלא משמידים, וזה נכון כמובן. אני חייבת להיות בוטה ולהגיד משהו חריף: שאנשים יתחילו לקחת אחריות על החיים שלהם ושל הסביבה, ולא ישאירו הכל לעמותות!!! אני מודעת לכך שיש אנשים שבאמת בעיה בשבילם להכניס כלב הביתה, אבל חייבים להיות פתרונות נוספים מלבד האגודות והרשויות המקומיות. אני אפילו לא רוצה להכנס למניעי הרשויות המקומיות, אבל באשר לאגודות מה שמונע מהן לפעמים לתפקד בצורה יעילה זה בגלל שהן נדרשות לעשות כסת"ח לאנשים לא מספיק אכפתיים, ולא רק לעזור כמוצא אחרון, שזה בעצם הגדרת התפקיד האמיתית שלהן, או לפחות כך צריך להיות באופן אידאלי. לא חייבים להשאיר גור באמצע רחוב סואן, אפשר לאסוף אותו ולשים אותו במקום מוגן יותר (רחוב שקט יותר... גינה משותפת בתיאום עם שכנים וכו´), עד שימצא פתרון קבוע עבורו. וכן, לגבי חתולים קיים ולגיטימי המושג "חתולי רחוב", שצריך להתחשב בהם ולסייע בשמירה עליהם אך לא חובה להכניס הביתה, לפעמים לא רצוי ולא מתאפשר.

Weird Eyal 21

New member
לא רציתי להתערב אבל

כשאני מוצא כלכלכ טועה אני מברר מי יכול לקחת אותו אם אין אף אחד אז זה צער בעליי חיים חיפה הם לא מרדימים ולא כלום הכלב יכול לחיות שם עד שימיות בשיבה טובה אני לא מסכים נקרופיל.....מה זה לשים אותו במקום יותר שקט?אין לו רגליים?הוא לא יילך? חוץ מזה אני יודע שמישהו השאיר בגינה של הבניין שלנו כלב ותוך כמה דקות הערייה לקחו אותו...

טוב לדעת על צער בעלי חיים חיפה

הי, אייל, אתה בטוח שזה כך ?? - אם כן, מאוד טוב לשמוע. איפה הם יושבים בחיפה ??? הם בכלל קולטים כלבים נטושים ?? אשמח לקבל עידכונים על כך. תודה, זיו

The Wraith

New member
אתם מתעלמים מנקודה קטנה ולא חשובה

יכול להיות שאותם בע"ח נושאים בגופם מחלות שונות שמסכנות כל מני יצורים שנקראים "בני אדם" שאלו החיות שאתם מבקרים הכי הרבה בפורום, בני אדם ככה ובני אדם ככה ורק בני אדם הם אכזריים. טוב, כלב, חברו הטוב של האדם, נשך את בן דוד שלי כשהיה קטן והשאיר לו יד מצולקת, על סוג זה של יצורים (כלבים חולי כלבת) אני לא אגן. לא כל בע"ח הוא חולה, אגרסיבי וכו´ אבל גם לא כל בע"ח הוא לא חולה, אגרסיבי וכו´. אני אוכל גם בשר, הרבה בשר, למה? כי זה בריא וזה טעים וככה בא לי. אבל אני לא מתעלל בחיות, יש לי שתי כלבות בבית וכשאני אצא מהבית סוף סוף אני רוצה חתול. לפי החוקים של הדת שלי אסור להרוג חיה לא-אנושית אם לא למען הגנה עצמית או מזון, מה לעשות והאדם חייב לשרוד, הגוף שלי צריך גם בשר, ככה זה. אבל לא לדווח על כך שראית חיה שיכולה באותה המידה להביט בך בעיניים מסכנות כמו שהיא יכולה אח"כ לנשוך תינוק תמים, בבחירה בין כלב חסר בעלים שייתכן וחולה במחלה מסויימת לבין ילדים שעלולים להינשך ע"י כלב חולה - אני בוחר לדווח על הכלב. אבל מצד שני, עד כמה באמת אכפת לי שיסתובב עוד איזה כלב (חולה או לא) בעיר שורצת סרחון? אני לא רץ לדווח על כל דבר שאני רואה, יש לי דברים יותר טובים לעשות.

Necrophil

New member
בשביל זה אפשר להביא לבדיקה אצל

ווטרינר... אני אגלה לכם סוד, זה לא יעלה לכם אגורה להביא את הכלב לבדיקה כללית אצל ווטרינר של אחת האגודות, מה גם שהם מאוד יעריכו את זה שאתם שומרים עליו ולא דוחפים להם אותו למכלאה... אצלנו גם יש איזה קומבינה, אבל זה סוד של פעילים למען זכויות בע"ח ולא אנשים שעושים טובה שהם מגדלים כלב ולא מוכנים להוציא עליו אגורה שחוקה (אז ששש... ;)), אנחנו גם מעדיפים לתת טיפול רפואי במחיר זעום/חינם, עזרה במזון וציוד וכו´ לאנשים שמעוניינים למסור כלב/מצאו כלב ומוכנים לשמור עליו לזמן מה, מפני שלמעשה הרווחנו פנסיון ברמה. כמובן שמאוד מבאס לדעת שיש אנשים שמנצלים את זה כי הם לא מוכנים שההוצאות על הכלב יעברו את תקציב הפלאפל שלהם או משהו כזה.

אתה מתעלם מכמה נקודות קטנות ומאוד

חשובות !!! ראשית, הידעת שבני-אדם מעבירים מחלות איש לרעהו הרבה יותר מאשר בעלי חיים מעבירים להם ?!? שנית, כלב הוא בד"כ יצור טוב ונאמן. זה פשוט טבוע באופיו. כלב אכזר, תוקפן ומסוכן - הוא יציר כפיו של האדם !!!! כלב יגדל להיות בדיוק כפי שתחנך אותו !!! - תחנך אותו להיות ביתי וממושמע - כך הוא יהיה !!! תחנך אותו להיות אכזרי ותוקפן - כך הוא יהיה !!! אני מאמינה שאין כלבים רעים ותוקפניים - יש אנשים המחנכים את כלביהם להיות כאלו !!! אגב, אם תרד לעומקם של סיפורי הנשיכה למיניהם - תגלה שבבסיסם מסתתרים - התעללות בכלב, הרעבת הכלב, הזנחת הכלב, הכאת הכלב, ועוד כל מיני דברים שרק יצורים אנושיים רעים מסוגלים לעשות. מרבית החיות אינן תוקפות לשווא !!! הן תוקפות כדי לשרוד וכאשר הן חשות מאויימות !!! - כלב שגדל בסביבה מתעללת, מאיימת, ורעה - ילמד להגן על עצמו בתוקפנות. הוא לא אשם. אשמים בעליו שהתייחסו אליו באופן שכזה, וחינכוהו להתנהגות כזאת. אני מקווה שבכל-זאת תשנה דעתך, ותעזור לכלבים נטושים.

Weird Eyal 21

New member
הם לא ממש קולטים....

הם נמצאים באיזור חוף שמן.....אין לי את הכתובת.... הם לא ממש קולטים אבל אם את משאירה את הכלב/חתול ליד השער(אכזרי) אז הם לוקחים אותו אני בטוח במיליון אחוז שהם לא הורגים חיות ביררתי את זה גם איתם וגם עם הערייה..הייתי אמור להתנדב שם אבל ביחסיי אנוש הם לא משהו....

Necrophil

New member
אני מדברת על אנשים שבכלל לא מוכנים

לשמוע על כלבים... בכל אופן קלוט מה אני אומרת לך: האגודות מפוצצות , זה שתדחוף כלב לאגודה לא יעזור גם לכלב לפעמים, החוויה של להדחס עם עוד הרבה כלבים לא תועיל לו ואף מסוכנת מבחינת רמת ההחשפות למחלות, בעיקר בקרב גורים. עכשיו, כשאתה מחזיק כלב באופןזמני , עדיף לו אפילו להיות ברחוב, שוב- בפינה מוגנת, שם יש לו פחות סיכוי למגע עם כלבים באשר במכלאה (כמובן..). כמובן שצריך לדאוג לו תכופות. אם בבניין שלך יש שכנים מניאקים, אל תעשה את זה כמובן. אבל בתור מישהי שפועלת מאגודה אני יודעת שייקח לנו לפעמים שבוע להגיע לכלב, אבל הוא יימצא בחצר הבניין כשכל השכנים שותפים לסוד העניין, ויקבל מזון, מים ומחסה. כמעט טוב, לא טוב כמו הדבר האמיתי...

למעלה