אם באמת הבנתם את הסוף - נסו לסדר כרונולוגית

אם באמת הבנתם את הסוף - נסו לסדר כרונולוגית

כבר התעייפתי מלעבור באינטרנט על הודעות באנגלית ובעברית של אנשים שמנסים להסביר את אבודים. אני קטונתי מלהבין דבר אחד בסיסי, ומשום מה כל ההסברים לא נוגעים בו. אני מדבר על הFLASH-SIDEWAYS. אתם טוענים שכולם מתו על האי ואז נפגשו ליד הכנסיה. אבל! סצנת הכנסיה מתרחשת בעולם מקביל שלא קשור לאי (זהו אולם של "אילו הם לא היו מתרסקים") כך שזה מה שאני לא מבין. האם מישהו מסוגל להבהיר בצורה פשוטה את הסדר הכרונולוגי? הם מתו, ואז הגיעו לאן? לתחילת חייהם המקבילים? או שישר קפצו לסצנה של הכנסיה? כלום לא הגיוני, כי בעולם המקביל יש אנשים שלא מתו, כמו הילד של ג'ק וכל שאר האנשים. ואם כבר מדברים - איך זה יתכן שבעולם המקביל הדברים =מלכתחילה= היו שונים? דהיינו- לא רק שג'ון לוק לא התרסק על האי, אלא גם דברים שקרו כמה שנים קודם כמו למשל הלן שעזבה אותו - מעולם לא עזבה אותו? (וכנ"ל סוייר שבכלל לא נהיה פושע, אע"פ שזה שהוא היה פושע בעולם "הראשוני" אין לזה קשר להתרסקות המטוס אלא קרה הרבה קודם לכן) אני מאוד אשמח אם מישהו ייתן לי הסבר קונבנציונלי ופשטני לנקודות שהעלתי שדנות בעיקר בציר זמן והשפעת עבר-עתיד-מקביל. ושתהיה לכולנו שבת שלום.

A m o s 2 9

New member
זה לא עולם מקביל

זה עולם שהם יצרו לעצמם, מקום בו הם יוכלו להיפגש. כל מי שמת מגיע לעולם הזה, אבל לוקח זמן עד שהוא מבין שהוא מת, משלים עם זה ומוכן להמשיך הלאה וללכת אל האור הלבן.

נצאב

New member
פיספסת את הקטע שאומרים

לג'ק אין ילד ומאז מבינים שהכל סיפורים סויייר הוא לא שוטר בן הוא לא מורה בבית ספר וכן הלאה

L u s t

New member
אז אני רק רוצה להבין

הם מתים כולם? כמו שכריסטיאן אמר לג'ק. מתישהו כולם מתים ואז הם נפגשים איפשהו בדרך לגן עדן או וואטאבר...? אני לא יודעת אם אני אוהבת את זה או לא... לא כיף שכולם מתים

Lady in red2

New member
כן

כולם מתו באיזשהו שלב "חלק לפניך, חלק הרבה אחריך" כמו שאמר כריסטיאן לג'ק. ואז נפגשו לפני המעבר לעולם הבא או מה שזה לא יהיה. כן, זה היה סוף עצוב למרות האיחודים...

MoRoSH11

New member
אף אחד לא חי לנצח

וגם בסדרה כולם בסופו של דבר מתים. יש כאלה שמתו במהלך הסדרה (שאנון, בון, צ'רלי, ג'ון לוק, ג'ק ועוד) ויש כאלה שמתו אחרי מה שראינו.

L u s t

New member
כן אבל זה אומר

שקייט חיה לבד בלי ג'ק כל התקופה הזאת. ואיפה מייקל והילד שלו היו בכל הסיפור הזה? וגם קלייר חיה בלי צ'רלי. הם נפגשו רק אחרי שכולם מתו. נו באמת..

JohnLocke

New member
זה בדיוק הסוף שראינו

קייט טסה במטוס בעוד ג'ק מת. מה היה עדיף, שהיא תמות בהתרסקות מטוס כדי שהעולם הבא יגיע מהר יותר? היא גם אומרת בעולם המעבר לג'ק "התגעגעתי אלייך כל כך". גם קלייר חיה 3 שנים בלי צ'ארלי, גם זה היה "נו באמת"? רוב האנשים בעולם לא מתאבדים ברגע שהאהוב/ה שלהם מת/ה.

doronbentov

New member
בסוף כולם מתים

הפרק האחרון היה בעצם נקודת זמן שבמקרה במהלכה ג'ק מת. אין לזה שום קשר ישיר (מבחינת זמן) לעולם המקביל (בו כולם מתים). בסוף הפרק (אגב, שוט הסיום של עצימת העין של ג'ק - היה צפוי ועם זאת, בא בדיוק במקום!) ג'ק מת, מי שהספיק לעלות על המטוס (אגב, במקרה או לא גם הפעם היו 6 אנשים: לפידוס, קלייר, גיימס - סוייר, מיילס, ריצארד וקייט) הצליח לצאת מהאי והמשיך את חייו. הוגו נשאר עם בן להגן על האי והחיים המשיכו כרגיל. כמו שאבא של ג'ק (כריסטיאן) אומר לג'ק, "כל מה שקרה לך היה אמיתי" - כלומר, כל מה שראינו בסדרה שקרה על האי, היה אמיתי. "חלק מתו לפנייך וחלק הרבה אחרייך" - כך הוא מסביר את העובדה שכל האנשים שמתו במהלך הסדרה מופיעים בעולם המקביל, אבל גם אנשים שלא ראינו מתים (כמו הוגו ובן, שיכול להיות נשארו הרבה מאוד שנים על האי) מתו בסוף והגיעו לפגישת האיחוד בכנסייה. אגב, אני חושב שהביקורות על כך שהסוף היה גרוע לא נכונות, ולא בגלל שאני חושב שהסוף מפציץ ומפתיע, אלא בגלל שכולם ציפו לסוף שבו תהיה תשובה אחת מוחלטת והיא מתייחסת למה קורה עם האי, ומה הקטע שלו. העניין הוא שהסדרה עסקה בעיקר בדמויות ובתהליכים שונים שהן עוברות, הסוף דווקא מביא כיוון מעניין בכך שהוא גורם להם להשלים עם מה שקרה ו"להמשיך הלאה". אכן סוף עצוב - אבל... כולם מתים בסוף.

דהאמא

New member
אין סדר כרונולוגי

ב"עולם הבא" אין "עכשיו", כדבריו של כריסטיאן שפרד. העולם הבא הוא מחוץ לזמן. חלקם מתו בסמיכות למותו של ג'ק, חלקם מתו הרבה אחריו (יתכן שהוגו מת אלפי שנים אחריו). העולם הבא הוא המקום בו הם מתאחדים, ללא קשר למימד הזמן.

אז כריסטיאן שפרד מת פעמיים ?!?!?!

אבא של ג'ק מת בהתחלה בעולם האמיתי הראשון. ואז הוא עבר לעולם "המטאפיזי" שממנו מגיעים לעולם הבא. סבבה. אבל!!! בעולם ההוא ג'ק שוב נוסע במטוס בטיסה 815 ומוביל את ארון אביו. אבא שלו מת "שוב". זה מסתדר לכם? שכריסטיאן מת פעמיים??? זה לא הגיוני. ומאיםה הבאתם את זה ש"הכול סיפורים" וסוייר לא באמת שוטר וכו' ?!?!?!

למה מי מת?

סמנטית כולם היו כבר מתים ב"עולם ההכנה לגן-עדן", כולל ג'ק וכולל אבא של ג'ק. עניינית לא ראינו את בשום מקום את האבא מת בעולם הנ"ל. ראינו רק את הארון שלו, וזאת מנקודת המבט של ג'ק, לא של האבא. ההיפך, האבא היה "חי" בדיוק כמו כל האחרים.

Tapudy

New member
אתה ממש מנתח את זה יותר מדי

העולם המקביל הוא עולם וירטואלי שנוצר במוחם הקודח של האבודים (ושל כותבים עצלים) לאחר שמתו כל אחד בזמן שלו. מכיוון שהעולם הזה לא קיים במציאות הכל יכול לקרות. כריסטיאן כבר היה מת בעולם הזה וג'ק סתם סיפר לעצמו את הסיפור שהוא במטוס עם ארון הקבורה וכו' וכו'. אבל אם לרגע נחשוב מחוץ לסיפור עצמו. התסריטאים רצו לייצר טוויסט לסוף אז הם גרמו לנו לחשוב שהמציאות האלטרנטיבית היא מציאות שנוצרה בעקבות פיצוץ הפצצה ועשו לנו הטעיות רציניות כמו להראות שהטיסה לא התרסקה ושהאי בכלל שקוע בים כדי שנקנה את זה. בסוף התברר שלא היה ולא נברא, הטיסה התרסקה, הפצצה לא שינתה כלום והכל היה ב"כאילו" כדי שכולם יקבלו סוג של תיקון בעולם הבא. אני אישית שונא את הסוף המתחמק הזה שכל מטרתו הייתה לייצר את הסצנות הרגשניות בשניות האחרונות של פרק הסיום.

למעלה