אם באמת היינו חיים באוגנדה?

אם באמת היינו חיים באוגנדה?

האם אי פעם מישהו שאל את עצמו מה היה קורה עם אדון הרצל (חוזה המדינה) היה בכל זאת מסכים להצעתו של צמברליין (שר המושבות) באותו יום בשנת 1903 להקים את מדינת היהודים בא ו ג נ ד ה ????????????????? אולי לא היינו שומעים במשך כל השנים את החזאי הסלבריטי דני רופ וקודמיו על הכנרת שמתייבשת,לא היינו מפחדים בגלל מים בכלל כי באוגנדה יש מים בשפע ,והיה לנו אוצרות טבע אדירות בשפע כמובן. הייתה לנו מדינה ענקית רק שלנו בלי לריב על אדמות ועל קדושת האדמה,או להיהרג ולהרוג בגלל אדמות,רבין וגנדי לא היו נרצחים. לא היינו צריכים את מבצע אנטבה בשנת 1976 לשחרור החטופים מאוגנדה כי מלכתחילה הם לא היו נחטפים, ויוני נתניהו אולי היה חי עד עצם היום הזה. היו נחסכים מאיתנו כל מלחמות ישראל,ראשי המדינה לא היו גנרלים אלה אזרחים מין היישוב. תוסיפו לזה את המוח היהודי,הקומבינה שלנו,ואז היינו מקבלים מדינה שיכלה להיות בין העשירות והחזקות בעולם בלי טראומות לילדים אבל עם תיירות ענקית ובלי עוני. מדינות ערב במקום לשנוא אותנו היו שוחטים זה את זה ומישהו אחר ממדינות ערב היה כובש את ישראל. לא היינו צריכים עובדים זרים מאפריקה או שחקני חיזוק בכדורגל מאפריקה כי כבר היינו אמורים לחיות שם חחחחח ,ואז כמה בלוגריות לא היו טוענות שאני גזען ושונא עובדים זרים חחחח . שאלה לא פחות מסקרנת (או לא מעניינת) אבל בכל זאת מסקרן לדעת... אם היינו חיים באוגנדה ,מה היה עולה בגורל הפלסטינים שונאי ישראל פה באיזור או בארץ ישראל ????? טוב עכשיו תתעוררו מהחלומות באספמיה.... כי בכלל לא דובר באמת בזמנו על אוגנדה אלה על צפון קניה. ובואו לא נשכח, באף מדינה עשירה כענייה ועם המחצבים הכי יקרים אין את ירושלים שלנו בירת ישראל לנצח,רק בארץ ישראל פרושה לפנינו ההסטוריה שלנו מימי התנ"ך ואת ההסטוריה המפוארת הזו לא יחליף כלום. לאף מדינה באפריקה ולא בכל רחבי הגלובוס אין את המשאב הכי חשוב והכי יקר בעולם.... הלב היהודי,המוח היהודי,האמא היהודייה,היופי של נשות ישראל, החייל היהודי/ישראלי, הקומבינה היהודית חחח ,ואפילו אפליית האבא היהודי חחחחח

M e g g i

New member
אהבתי את נקודת המפנה בסיפור =]

כבר הכנתי את עצמי לנאום ארוך.. ובאמת, אנחנו צריכים להסתכל על כל הדברים החיוביים, על חצי הכוס המלאה! אם היינו גרים בארץ אחרת, בארץ שלווה, תמיד הייתה מנקרת בלבנו הכמיהה לישראל, ירושלים הקדושה.

M e g g i

New member
../images/Emo7.gif

זהו? עבר? הלוואי שרק לבכות היינו צריכים... העשייה היא הצד הנחוץ יותר...

רוני13

New member
אין על ארץ ישראל../images/Emo13.gif

אך היו ועדיין יש אנשים שפשוט לא מחוברים למורשת היהודית-ככה שבשבילם זה לא היה כל כך משנה איפה היו מקימים את המדינה(בדיעבד ברור שהם לא היו רוצים את ישראל
). אל דאגה,הרוב ב"ה כן מחוברים למורשת היהודית ולא מתחכשים לעברם.

Fleddermaus

New member
אם היינו באוגנדה-לא היינו

אין שום סיכוי שהיינו מצליחים לבסס מדינה יהודית ללא ההיסטוריה. מזמן היינו מתפרקים, ליהודים יש יותר מה לחפש בפולין מאשר באוגנדה. גם באוגנדה חיים מקומיים, לא היו חסרים לנו קונפליקטים גם שם, רק שבאפריקה היינו מתמודדים גם עם מסורות שבטיות ולא רק עם התקוממות לאומית, עם שכירי-חרב וצבאות שכירים, עם משאבי טבע במקום אתרים קדושים, וכו'. אוגנדה היא לא פתרון. אי אפשר להפריד בין הציונות לבין ארץ-ישראל. אין הכרח לקיים מדינה יהודית בכל ארץ-ישראל (לדעתי), אך ללא הקשר ההיסטורי באמת אין בסיס לאידאולוגיה הציונית.

yonatan31

New member
לא רק זה.

בשנות הארבעים הקונגרס האמריקני הציע לנשיא להקים מחוז אוטונומי ליהודים באלסקה. מעניין מה היה קורה אילו זה היה מתקבל.

רוני13

New member
תחשבו...

איך העולם היה נראה בלעדינו! משעמם קצת,לא?
סתם סתם,עוד משהו שרציתי להגיד. אני לא חושב שיהודים היו עולים ל"מדינת יהודים" אחרת. היינו סתם מתפזרים שוב...ומישהו אחר היה בא"י
וואו מפחיד לחשוב שכדי לבקר בארץ ישראל היינו צריכים להיות תיירים,עוד יותר מפחיד שאנחנו ממש מתקרבים לזה "בזכות" כל מיסחור אדמות א"י
אוף-בא לי ירושלים

antreprize

New member
ואיך ניסע לחו"ל?

אתה יודע כמה קשה יהיה לעזוב את הירח ולנסוע לכדה"א בשביל אנשים שגרו כל חייהם על הירח?

StrengthHonor

New member
אם היינו חיים באוגנדה אף אחד לא היה עולה לארץ

והעסק היה מתקפל מהר מרוד כמו שקרה בבירוביג'ן רק בסקלה בינלאומית יותר.

לשם הדיוק ההיסטורי

הרצל עצמו ותומכיו דווקא הסכימו להצעת צ'מברליין זה הציונים מרוסיה אלו שהתנגדו, וטוב שכך. אם מדינת היהודים הייתה קמה באוגנדה, זה היה טוב ולא טוב, זה היה טוב כי הייתה לנו בכל זאת מדינה , זה היה לא טוב כי זה היה מאוד מרוכן את הציונות מתוכן וזה לא היה במולדתנו ההיסטורית. ומי יודע איזה מאבקים היה קורה לנו עם האוגנדים. ואגב שוב לשם הדיוק, נדמה לי גם זה לא ממש היה באוגנדה, זה היה בקניה. (אני מקווה שאתם שמחים על כך שאני מדייק) "הייתה לנו מדינה ענקית רק שלנו בלי לריב על אדמות ועל קדושת האדמה" מי אמר לך שהיא תהיה רק שלנו ובלי ריבים? באזור שם חיו שם גם בני אדם! מזה אפליית האבא היהודי? וקומבינה זה לא כל כך לטובתנו..

Rgsx1000

New member
אני יודע את זה

יש בי אמונה בגרעין העמוק בעם שלנו לא בכל העם במי שצריך יש לי אמונה

noamgk

New member
ע"פ ספר ההיסטוריה שברשותי,

תנועת המזרחי (הדתיים הציוניים) היא שמנעה את תוכנית אוגנדה. ע"פ האמת, הקב"ה הוא שדאג שכל העסק הזה בכלל יתחיל, בטח ובטח שיסתכם בסופו של דבר בארץ הקודש. (מותר לקרוא לפעמים בספרי הנביאים בתנ"ך ולהידהם כל פעם מחדש על הנבואות שמדברות על שיבת העם לארץ.)

StrengthHonor

New member
יופי

אנחנו לא צריכים איידס וילידים שהשטח שייך באמת להם במדינה מצ'וקמקת לא עלייה

Nectarrison

New member
אוגנדה...

זה נורא כייף להגיד שכל הבעיות היו נפתרות. אבל כמו שאתה אומר, זה בכלל צפון קניה שזה אזור מדברי ויבש, ולא האוגנדה שכולם מדברים עליה היום. אם לא היינו רבים עם הערבים היינו רבים עם השחורים, ובקיצור. תשכחו מזה.

למעלה