אם בנק לוקח 50 אחוז ריבית זה חוקי??

tomash11

New member
אם בנק לוקח 50 אחוז ריבית זה חוקי??

אולי זה לא המקום לכך, אבל אם כך, אנא הפנו אותי לפורום המתאים. השאלה שלי היא... עקב חוב של מכרה (79000) הבנק (בגלל שאין לה הרבה אמצעים) פרש לה את החוב לתשלום של 1000 שקל לחודש במשך 10 שנים. במילים אחרות, היא חייבת 79000 ותשלם חזרה 120000, שזה למעלה מחמישים אחוז ריבית! הסבירו לי משהו עם תשע אחוז ריבית, עם הצמדה למדד וכל מיני כאלה, אבל השורה התחתונה היא שענינה אותי, כי בשורה התחתונה היא תשלם אלף שקל כפול מאה ועשרים חודשים. זה הגיוני בכלל?...זה מזכיר לי רביות שדון קורליאונה היה נוהג לקחת, הרבה יותר מאיזה עסקה בנקאית חביבה שהבנק עושה עליך קצת כסף. 10 אחוז, 20 אחוז, אבל 50??? לא הגזימו??? זה חוקי בכלל?

nirdagan

New member
1. זה חוקי 2. כמו שאמרת בעצמך

מדובר בריבית של 9 אחוז לשנה פלוס הצמדה למדד. לגבי החוקיות, אין בארץ מגבלות על גובה הריבית.

tomash11

New member
שאלה קטנה...

מה זה בדיוק אומר 9 אחוז לשנה?... אתה רוצה להגיד לי שעל כל שנה מתווסף לה תשע אחוז?..אני אף פעם לא הבנתי ממש את החישובים האלה של הבנק...זה נראה כאילו החוב רק תופח משנה לשנה במקום לפחות...(אותן אותיות במילים אבל משמעות אחרת לגמרי...הא?). אם יהיה לך שניה להסביר לי מה זה אומר ואיך זה מגיע לחמישים אחוז ריבית, אני אודה לך מ א ד! הגילוי המעציב מבחינתי זה שאין הגבלה על גובה הריבית...כאילו הכנסת מחכה שיהיה פה איזה הבערת צמיגים או רצח על רקע כלכלי (יש דבר כזה..?) כדי להתחיל לשמוע קצת את הקולות של האנשים הקטנים שזועקים חמאס... תודה בכל מקרה. :)

odedg

New member
זה ממש נראה לא טוב!

שלון tomash11 ! גם אם זה חוקי (שווה בדיקה בפני עצמו) הרי זה ממש נראה לא טוב! אולי כדאי להפנות אותה לארגון צרכנים שדיבדוק יותר לעומק את הסוגיה?! האם אין מוצא אחר, כי נראה שהיא הולכת להשתעבד לבנק!

odedg

New member
זה ממש נראה לא טוב!

שלון tomash11 ! גם אם זה חוקי (שווה בדיקה בפני עצמו) הרי זה ממש נראה לא טוב! אולי כדאי להפנות אותה לארגון צרכנים שדיבדוק יותר לעומק את הסוגיה?! האם אין מוצא אחר, כי נראה שהיא הולכת להשתעבד לבנק!

dmainsinner

New member
אני ממש לא מבין על מה יוצא קיצפך?

החישוב שלך פשוט לא נכון. אתה חושב שלבנק אין שום דבר יותר טוב לעשות עם הכסף שלו אלא לתת אותו לך. השיקול של הבנק הוא עלות הכסף כלומר כמה כסף הסכום הזה יעשה אם ישב אצלו ביד ולא אצלך. אני מסכים שלהיות עני עולה יותר מלהיות עשיר. תחשוב כמה אתה משלם על משכנתא רגילה או על ליסינג של רכב, לא 50% יותר, אלא לרב 100% יותר. אילו היו לך 100000 ש"ח והיית יכול לצבור עליהם בהשקעה נאמר בפק"מ 9% ריבית, או לתת אותם לחבר לשנה, משמעות הדבר שהיית נותן לחברך 109000 ש"ח (בהורדת המדד), ובשנה הבאה ריבית דריבית וכן הלאה. לפי הסכום והריבית והמצב אותו אתה מתאר הבנק היה יותר מנדיב ואין לך על מה להתרגז (למרות שקשה לי מאד לצדד בבנקים).

למעלה