אם בפרדוקסים עסקינן:

M0RPHEUS

New member
אם בפרדוקסים עסקינן:

נקודה למחשבה: יש לפניכם שתי קופסאות ידוע לכם שקופסא אחת מהן מכילה פי 2 כסף מהשניה זאת אומרת לדוגמא שאם בחרת קופסא אחת ומצאת בה 100 שקל בקופסה השני יכול להיות או 200 או 50 (שבממוצע מה שיכול להיות בה זה 125 שזה יותר ממאה )והשאלה שלי היא איך זה יכול להיות שתמיד ותמיד בכל קופסה מבין שניהן שאני אבחר הסיכוי שלי להוציא את סכום הכסף הגדול יותר יהיה נמוך יותר מאשר שאני אבחר את הקופסה השניה

א ר י ק 19

New member
אתה יודע את התשובה?

אני חשבתי על זה הרבה אבל לא מצאתי משהו שיראה למה זה כך

sherban

New member
זה לא ככה

What he´s saying is that no matter which box you open first there´s gonna be 100$ in it. this is in direct contradiction to the statement that one box has twice as much money as the other. Its not even a mathematical question - its a play on words. If he opens a box and it has 100 theres 50% chance that the other box has 100*2 and 50% that it has 100/2 that´s 50-50 - an even chance

odedee

New member
גם זה לא פרדוקס.

זה רק מוצג בצורה מבלבלת. תחשוב על השאלה ככה: בקופסה אחת יש x כסף ובשניה יש 2x כסף. אתה יכול לבחור איזה קופסה שאתה רוצה ובממוצע תזכה ב-1.5x. ברור שיש לך סיכוי של 50% לבחור את הקופסה שיש בה 2x. ההצגה שלך את המצב מטעה, כי היא מרמזת על מצב שבו הדברים טרם נקבעו לפני הבחירה שלך, כלומר שהבחירה עצמה יכולה לשנות את המצב. צריך להבין שהתוכן של הקופסה השניה ידוע מרגע שפתחת את זו שבחרת. הוא או חצי ממה שמצאת או כפול ממנו. אין פה מצב שאיזה קוסם פלאי מחליט לחלק או להכפיל את הסכום שמצאת בקופסה הראשונה שפתחת. אילו זה היה המצב, באמת היית מקבל בממוצע יותר בקופסה השניה!). מקווה שזה ברור עכשיו.

למעלה