אם הגברים קובעים כי הגודל כן קובע

duduamar

New member
איזה רופא דביל!

אולי האיבר שהוא ראה באותו זמן לא היה בזקפה??

Sefy

New member
לפי הכתבה, יהודים הפכו לנאצים פשוט

כמובן שהם לא יאמרו שהם עושים "השבחת גזע" חס וחלילה! מה פתאום! לא יאמר דבר כזה בשום אופן! אבל על כל פגם קטן הם משכנעים את האשה לעשות הפלה! זה כמובן רק כדי שלא יעלה למדינה כסף. ומה גרמניה עושה ? המדינה שאותה יהודים מאשימים עד עצם היום הזה בתור גיזענית ונאצית ומה לא! הם מעודדים ומעריצים נשים שיולדות ילדים עם פגמים כי זה "מעשיר את החברה" פשוט לא יאומן!
"השילוני-דולב ערכה סקר בקרב 295 יועצים גנטיים בישראל ובגרמניה. 13% מהישראלים הסכימו ש"מטרת הייעוץ הגנטי היא להפחית את מספר הגנים הרעים באוכלוסייה". בגרמניה אף לא אחד מהרופאים הסכים עם טענה זו, שכמו נלקחה היישר מדפיהן של תורות להשבחת גזע. 61% מהיועצים הגנטיים בגרמניה סברו ש"הנכים מעשירים את החברה"; בישראל רק 40%"

odeliaremos

New member
נכון? גם אני לא הבנתי סקראלט

למה הוא התכוון פה האם היהודים אשמים ? לא הבנתי בכלל אפשר הסבר?

Sefy

New member
ממליץ לך לקרוא את הכתבה עד הסוף

היהודים, העם שאוהב להאשים את ה"גויים" בתור אנטישמים. הוא למעשה בסוף הכי אנשטישמי מכולם, לא מקבל את השונה ממנו בשום צורה אפשרית. אסור לך אפילו להתחתן עם "גויה" כי זה יהיה נגד הדת והילדים שלך לא יהיו "יהודים" בכלל. אבל נעזוב את זה, קרא את הכתבה מהתחלה עד הסוף ותבין איך ההתנהגות של העם היהודי כלפי מישהו שהוא לא "מושלם" ולעומת הגרמנים, אלו שהעם היהודי אוהב להאשים בתור המרצחים הגדולים ביותר. רק לקרוא את הכתבה מהתחלה עד הסוף.

Sefy

New member
לא, ממש לא מכחיש, זה לא קשור אפילו

אמרתי שהיהודים הם האנטישמיים הכי גדולים שקיימים היום. זה לא קשור לשואה! אני אפילו לא מבין באיזו "הבנה עקיפה" הצלחת להגיע למסקנה הזו. סבא שלי היה ניצול שואה ויש לי עוד קרובי משפחה, זה בכלל לא קשור לנושא פה. סתם ניסיון שאני לא מבין למה את עושה. תסתכלי על ה"הומור" הישראלי, כולו גיזעני! תסתכלי על ההתייחסות של ה"יהודים" לגבי יהודים שבאו מארצות אחרות כמו רוסיה וכמו אתיופיה. תסתכלי על היחס של יהודי ליהודי, אין יותר אנטישמיות מזו בכל העולם כולו! תסתכלי על איך את מגיבה אלי עכשיו... קראת את הכתבה מהתחלה עד הסוף? כי אני לא בדיוק היחיד שחושב ככה ואני יודע מה היחס של יהודים לנכים, יש לי אחות עם פיגור שיכלי. אז אם אין לך ניסיון כלשהו בנושא, אל תקפצי בלשנות את הנושא לדברים שממש לא קשורים. אני דיברתי ישר על הנושא המדובר, את לקחת משהו רציני וצחקת עליו...

איפה ראית אותה צוחקת?

ספי מצטערת, קשה לקחת את הדברים שלך ברצינות. בכל מקום שאתה מוצא סיבה הכי קטינה אתה משתלח ביהדות ובישראל בלי טיפת רגישות לאנשים מאמינים. אז תבין למה קשה לקרוא את הדברים שלך בצורה אובייקטיבית. לדוגמא הכתבה הנל, נכון יש בעיית מוסריות, ונכון צריך לפתוח דיון ציבורי, אבל אתה ישר משווה את היהודים לנאצים (השוואה איומה ופוגעת ברגשות רבים) ואומר שכולנו גיזעניים (מונח שלא קשור בכלל, כי הכתבה מדברת על נכויות ולא על גזע...). עם כל ההטפה שלך לאהבה ושלום בין אנשי העולם, אתה בנתיים זה שהכי כעוס ומקרין הכי הרבה שינאה..

Sefy

New member
זה שהיא לוקחת כתבה כזו רצינית

וסה"כ מתייחסת לחלק הכי פחות רציני שבה שזה ה"גודל איבר מין" שבגללו עושים את ההפלה. ואני מצטער, אבל לאור זה שקראת את הכתבה אני חושב שאת יכולה גם להבין שזה לא בדיוק "לחפש" סיבה הכי קטנה אלא היא נמצאת מול העיניים ואני לא משתלח בכלום. אם הייתי משתלח כמו שאת אומרת, אז הייתי קופץ על כל מקום אפשרי שבו מגיבים וישר מעוות את הנושא. במקרה הזה במיוחד, זה כבר היה מדובר בכתבה עצמה וכבר שם עשו גם את ההשוואה הזו במיוחד לאור החוסר סובלנות לשונה אצל היהודים מאשר המתירנות של גרמנים ולא כל גיזענות היא מבוססת על גזע. זה מושג רחב מאד, אדם ששונא מישהו בגלל משהו מסוים ומסתייג ממנו (ולפי הכתבה גם מנסה להכחיד אותו) זה גיזענות לשמה אני לא מטיף לשלום בין כל אנשי העולם, אם כבר אז מטיף לצדק ולכנות. ואני לא כועס אפילו שזה נראה לך וגם לא מקרין שנאה כי אני נטשתי כל זכר אפשרי ללאום הזה שהוא הכי צבוע מכולם. אני פשוט לא מפחד לומר את האמת, הבעיה היא שאנשים פשוט מפחדים לשמוע את האמת כי היא כואבת. אז מעוותים את הנושא ותוקפים את האדם במקום את הדעה. במקום שהיא תגיב על הכתבה, היא החליטה לסובב את זה בצורה לא ברורה לי בכלל לכיוון שאני כביכול לא מאמין שהשואה הייתה קיימת. זו גיזענות לשמה.

היא לקחה את הדוגמא הכי קיצונית

ושמה אותה בתור כותרת, ולאחר מכן הפנתה לכתבה המלאה בלי מילה נוספת. שוב אתה רואה מה שאתה רוצה. ולא אני לא מפחדת לשמוע את האמת, ואמרתי בעצמי שיש בעיה, ואתה מוזמן לקרוא את התגובה שלי הניפרדת בתחתית השרשור. פשוט במקרה של ההודעה שלך ההשוואות המכוערות יותר צרמו לי מכל דבר אחר, אז כן התגובה היתה אליך. תגובה עניינית שמתי בניפרד בלי לתקוף את הדת והיהודים באשר הם. (ולגבי המילה גזענות, אני לא נותת לה פירוש משל עצמי, היא מגיעה משורש המילה גזע, ונכים הם לא גזע. המילה שאתה מחפש היא סובלנות וקבלת השונה..)

Sefy

New member
בואי נשאל אותך משהו מעניין...

כשהיא לקחה רק את הכותרת והפכה את זה לדעתי לבדיחה בהצגה של זה, אז זה "אני רואה מה שאני רוצה" אבל בתגובה למשל למטה, את החלטת שאני נגד הפלות כאשר לא אמרתי שום דבר בדעה שלי על זה. האם זה לא גם "לראות איך שאת רוצה" ?
ההשוואות ה"מכוערות" שאני אמרתי הן לקוחות כמעט באופן ישיר מהכתבה עצמה, אני סה"כ חזרתי עליהן והדגשתי אותן. המילה גיזענות היא רחבה וכוללת הרבה דברים בתוכה, אפילו אם לא אוהבים מישהו וקוראים להריגה שלו על סמך שהוא לא הכי גבוהה זה גם גיזענות מסוג שונה. אל תישכחי שאם נדבר על דת, אז היהודים רוצים "אנטי-שמי" שזה כביכול נגד גזע השמי בעוד ששוכחים לגמרי שגם הערבים הם מגזע השמי. לא קצת מוזר ?

אני ראיתי מה שכתבת

אתה כתבת (וזה ציטוט): "אין לאף אחד זכות להחליט מי ימות ומי יחיה," אני הבנתי מזה שאתה נגד הפלות , אם טעיתי אז סליחה. אני אשמח לדעת מה הדעה האמיתית. ולגבי ההשוואות זה לא משנה מאיכן הן לקוחות , הן עדיין מכוערות בעיני. ושוב , אתה שם לב שאתה חוזר ליהדות כשהנושא הוא אחר? זו בדיוק הנקודה שלי וזו הסיבה שקשה לי להתדיין איתך.

Sefy

New member
כמו שהגבתי לך למטה, צודקת ../images/Emo45.gif

כשאני טועה אני טועה, אבל שוב בשורה העליונה כתבתי באופן ספציפי "רופא" וזה שהשוואות הן מכוערות זה לא קשור לעובדה שהן נכונות. הן מכוערות כי קשה לקבל אותן בגלל שהן לצערינו הרב המציאות, אלא אם כן את יכולה להוכיח בצורה כלשהי אחרת. אני בהחלט אשמח לשמוע. מכוערות זה דעה אישית שלך ומקובל עלי אמיתיות זה עובדה שאי אפשר להכחיש אותה

הן מכוערות כי הן פוגעות

באנשים שעדיין יש להם טראומות מהשואה (גם לדור שני ולפעמים שלישי יש טראומות), למה אתה חושב שכל פעם שמישהו בתקשורת משוווה אדם לנאצי כל הארץ רועשת? כי זה פוגע באנשים רבים ומכיוון שהם חלק ניכבד מהאוכלוסיה פה בארץ, אני כאדם הייתי מצפה למעט איכפתיות. (וכהערת צד, ההשוואה גם לא נכונה. נכון שהכתבה מזכירה השבחת גזע, אבל אל תשכח שהנאצים הרגו אנשים חיים וקיימים בגלל דת ומוצא ותו לא. והרעיבו אותם, והתעללו בהם ועשו בהם ניסויים. כמה שהכתבה מרגיזה תשתדל לשמור על פרופורציה נאותה).

Sefy

New member
בואי ננסה בצורה קצת שונה...

כאשר בחו"ל יהודי קורא לגוי "נאצי" על כל דבר שאותו גוי מחליט שלא מוצא חן בעיני היהודי, אז זה בסדר והיהודי הוא המסכן. אבל כאשר היהודי עושה דברים בואי נאמר זהים אחד לשני, אז זה לא "נאצי" ? רק בגלל שהוא יהודי ? זה גיזענות הייתי אומר... הכתבה מזכירה השבחת גזע כי זה למעשה מה שקורה, כן זה נכון שנאצים השתמשו באנשים חיים אבל זה לא היה בגלל דת אלא גזע (גם אסייאתים וסינים וצוענים סבלו מהם! אולי פחות מיהודים, אבל עדיין סבלו! והם לא שמיים) ואותו דבר הרופאים היהודים עושים עם התינוקות, מנסים להפטר מכל ה"שונים" והלא כ"כ מושלמים שחס וחלילה לא התעלקו על החברה עם הקשיים המיוחדים שלהם. זה די דומה לא ?

לא , לא דומה

אני ציינתי שהנאצים עשו זאת בגלל מוצא ודת ולאו דווקא ליהודים. וכשיהודי קורא לגוי "נאצי" זה גם לא מקובל עלי. אם יבוא מולי אדם שיאמין שגזע זה או אחר הוא עליון ולכל השאר אין שום זכות קיום וצריך לרצוח את כולם, אז ורק אז! ההשוואה תיהיה תקפה מבחנתי. ולא , זה לא נראה לי דומה. אתה מסכים שיש את הזכות לבצע הפלה וזה אינו רצח, ולכן להשוות אנשים המעודדים הפלות (והסיבה אינה משנה) לאנשים שביצוע רצח עמים בדם קר והתעללו בבני אדם , אינה במקומה.

Sefy

New member
יש דברים שלא נסכים עליהם...

אין לי בעיה עם זה, כל אחד זכאי לדעה שלו. אבל יש דברים שהעובדות מדברות בעד עצמן. יהודי מתייחס לעצמו בתור הגזע הנבחר ע"י האלוהים הגדול וכולם מתחתיו וככה הוא מציג את עצמו בעולם וככה ההתייחסות לעמים אחרים בזילזול שרק בגללו עדיין שונאים יהודים. אני מסכים שלבחורה שבהריון יש את הזכות הבלעדית אם לעשות או לא הפלה, לא לכל אדם! רק לה! ואם מעודדים וממליצים על הפלות בגלל שוני או "דפקט" אז זה בדיוק כמו רצח עם והתעללות באלו שלא יכולים להגן על עצמם ולכן לדעתי האישית ההשוואה היא במקומה ובזה אנחנו לא נסכים בינינו. תסלחי לי אם לא אגיב במהירות על ההודעה הבאה, פה 2 בבוקר ואני זז לחרופ!

האמת שסיימתי להגיב

אתה מנסה להגיד שהפלה שנעשית ע"י האחד היא תקפה וע"י האחר מושוות לרצח עם. ואתה ממשיך לזלזל בדת שלי בלי קשר לדיון. מצטערת משלב זה כל תגובה שלי תיהיה צינית מעליבה ותהפוך לויכוח סתמי, אז על מנת למנוע את זה אני אסיים כאן. לילה טוב

למעלה