אם היו מבקשים מכם..

sharon91

New member
אם היו מבקשים מכם..

איזו הגדרתה הייתם נותנים ל- ``מהי אומנות?``

נעל

New member
האמנם?

האם זה חייב להווצר במיוחד כדי להיות אומנות? האם הייתה חייבת להיות מושקעת מחשבה ב``קטע האומנותי`` של היצירה? ואולי זה תלוי גם הרבה במתבונן, לא רק ביוצר? כל מי שנראה לו משהו כאומנות - זו אומנות. גם אם זה היה טעות. וזה חרוז! נעל ;-)

צודקת הנעל, הרחבה:

לגוף האדם יש קלט, עיבוד ופלט, בדיוק כמו למחשב. הנה דעתי: כל מה שנחשב כקלט, זה אומנות שגורם חיצוני אחראי לו - כי זאת יצירה. כל מה שנחשב כפלט זאת אומנות שהגוף עצמו יצר. והעיבוד זאת אומנות שהגוף יוצר, והוא היחיד שנהנה ממנה, עד שהיא הופכת לפלט, אם בכלל. מובן? בעצם, מה שאני אומר הוא שהכל זה אומנות. איזה אומנות זוכה להערכה כ``אומנות אמיתית``, זה כבר אינדיבידואלי, לא?

אמנות זה...

אמנות זו עוד אחת מדרכי הטבטאותו של האדם גם המודרני וגם הקדמון מציורי המערות ועד פסלי חוצות ואדריכלות. מה שיפה באמנות זה שלכל אחד יש את הטעם שלו ובגלל זה אתה לא יכול להעביר ביקורת על יצירת אמנות של מישהו אחר (לא שלא עושים את זה אבל לפי דעתי לא צריך להתייחס לביקורות כאלו ברצינות) אה כן וביקורות סרטים זו גם ביקורת מיותרת (אפילו סרטי סקס) לא יודעת יש מלא הגדרות אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו. למה??? נילי

אומנות היא לא רק של אנשים...

לדעתי כל דבר שנתפס בחושים של כל גוף חיי נחשב כאומנות. אומנות = יצירה. כשכלב נובח הוא מביע את רגשותיו בצורה דומה למשורר שכותב שיר דיכאון, מה ההבדל? הכלב גם הוא מיילל בצורה מבוקרת ומתוכננת. ביקורת על אומנות זה לא רק דבר מיותר, אלא מתנשא! ``אם אני הייתי במאי הייתי עושה את זה ככה...`` אבל אתה לא במאי! אז תסתום את הפה! אם היית מספיק טוב להיות במאי כמו שאתה אומר, אתה לא היית מבקר סרטים! אומנות צריכה להיות דבר שנקלט באופן אינדיבודואליסטי לא קולקטיבי במדייה המונית. אבל נעזוב את זה כרגע.

מה שהוא שאין דבר כזה שאין דבר כזה :)

לפחות לדעתי זה דרך ביטוי כל שהיא לרגש... רדום ונוח לו.

MajoR_ToM

New member
אומנות זה כש .... ( והרחבה בנושא )

אדם או קבוצה יוצרים משהו שמבטא אותם והרגשתם באותו רגע משהו שמייצג משהו שהם חושבים או מאמינים בו משהו שמבטא רעיון מסויים או רגש מסויים למשל - PLEASE PLAY THIS SONG ON THE RADIO של NOFX זה שיר של סאטירה על הרדיו , וFADE TO BLACK זה שיר שמעביר רגש של חוסר משמעות בקיומיינו ואל תחשבו שכל חיי מוזיקה ... אני אוהב מודרנית , ואני הייתי מספיק פעמים במוזיאון ת``א .... דבר שני - מהסיבות שלהלן כל אומני הפופ של ימינו - בריטני , כריסטינה הגורילה , בקסטריט גירלז ודומיהם - אינם אומנים . הם חבורה של יפיופים ( ועם יורשה לי לציין כל גרוע ) שהשירים שלהם בנויים באופן מיוחד בשביל להלהיב ילדות בנות 12 . בעולם מושלם שבו דעותי המיליטנטיות היו שולטות הם היו מוצאים להורג בכיכר העיר בסקילה .. וכל מעריציהם היו כותים בכותונת משוגעים בחדר מרופד עם מוזיקה של פינק פלויד 24 שעות ביממה אבל אין זה עולם מושלם אז אני אמשיך לישגות בדימיונות ... נב ברכו אותי על העגיל בגבה SHINE

למעלה