אם היו מציעים לך מליארד דולר, האם

shkool

New member
אם היו מציעים לך מליארד דולר, האם

היית אוכל/אוכלת עוף בגריל? (יש בסטף פואנטה)

Ergil

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

Ergil

New member
מכיוון שאני צמחוני לא בגלל עקרון

אנסה לאכול את העוף בגריל.

shkool

New member
השאלה מופנת לצמחונים מבחינה אתית

(עקרון), אחכה לתשובה ממישהו כזה.

feline9

New member
שאלה מטופשת כיוון...

שעבור אכילה חד פעמית של עוף אינה בהכרח משנה את ההחלטה האתית שלי, ואני לא פוגעת באף אדם אחר, ומקבלת מיליון דולר שישנו את חיי בלי היכר, וגם אוכל לעזור באלפי דרכיפ להמון בעלי חיים - בעל הדעה הוא בעל המאה! השאלה היותר חכמה היא אם לבגוד בבעלך/אשתך בהסכמתו/שלא בהסכמתו עבור סכום כזה.

shkool

New member
את לא פוגעת באף אדם אבל בחיה עצמה

את פוגעת.. התוכלי לחיות עם עצמך לאחר שאכלת את העוף?

feline9

New member
אוי באמת... אל תהיי יותר צדיקה מהאפ

מהאפיפיור! אני אומרת שאכילת העוף תתן לי מיליאד כדי לתרום לעמותות כמו אנונימוס נאמר ואז עזרתי לאלפי עופות - לא נראה לך השוואה מיותרת?

Talia E

New member
הממממ

היות שבמיליארד דולר אני אוכל לעזור הרבה יותר לבעלי חיים, מאשר באי-אכילת העוף הספציפי הזה - אני חושבת שהייתי מנסה לפחות להתגבר על הגועל שבאכילת גופה, ונותנת ניסיון (לא נורא אם מקיאים אח"כ, נכון?
)

shkool

New member
האם את מתנגדת לאכול חיות מהבחינה

האתית או מהבחינה הבריאותית? ואם מהבחינה האתית ועדיין היית עושה זאת, נגיד שאסור לך לבזבז ולו שקל אחד ממליארד הדולר בהצלת חיות, היית אוכלת את העוף?

Talia E

New member
השאלה שלך לא מדוייקת לדעתי

כי השאלה של התנגדות לאכילת חיות מבחינה "אתית", אינה דבר חד משמעי. כלומר, אני לא אוכלת חיות כי אני לא רוצה לקחת חלק במכונת הסבל המשומנת. בנוסף, אכילת חיות מגעילה אותי. בנוסף, אני חושבת שבני אדם יכולים להתקיים בצורה נהדרת בלי זה. אילו הם, בעקרון (ואם לנקוט בניסוח משפטי: אין בהודעה זו כדי לשלול סיבות נוספות שאתן בעתיד
), המרכיבים של ההחלטה שלי. כפי שאתה רואה, "אתיקה" בנושא זה היא דבר אינדווידואלי למדי. בכל מקרה, השאלות ההיפוטתיות של "נגיד שאסור לך לבזבז שקל אחד ממיליארד הדולר על הצלת חיות", די נמאסו עליי. נניח שהכסף מאפשר לי הרבה זמן חופשי. האם גם אותו אסור לי לנצל כדי לעזור לסביבה שלי? אז בעצם, אני לא יכולה לעשות בעזרת הכסף שום דבר שחשוב לי, כולל לא לעזור לבני אדם (כי גם הם בעלי חיים) - אז התשובה היא - לא.

musmus

New member
אז מה הבעיה ?

בכסף שהייתי מקבל הייתי קונה דירה. ותורם לאנונימוס מהכסף שאני מרוויח בעבודה.

shkool

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

shkool

New member
רק מעניין אותי מה תהיה התגובה שלכם

במצב כזה, מה כל כך מזעזע?? jesus, אי אפשר להתפלסף קצת במדינה הזו...

shkool

New member
רק מעניין אותי מה תהיה התגובה שלכם

במצב כזה, מה כל כך מזעזע?? jesus, אי אפשר להתפלסף קצת במדינה הזו...

כרגע אני לא יכולה לאכול את זה.

לא הייתי אוכלת. אבל הייתי לוקחת ומוסרת לחתולי האהובים
. אני לא יכולה לאכול, זה דוחה אותי

למעלה