אם הייתם צריכים לתת לחבר אלבום אחד

Aeroguy

New member
אם הייתם צריכים לתת לחבר אלבום אחד

אוקיי, בואו נחזור קצת לענייני זפלין: אם חבר, שלא מכיר בכלל את זפלין, היה מבקש ממכם אלבום אחד בשביל להכיר את הלהקה - מה הייתם נותנים? אלבום אולפן? אוסף? אלבום הופעה? אשמח לקרוא את תשובותיכם, ותנסו גם לפרט ולכתוב למה הייתם נותנים את האלבום הספציפי הזה... וכמובן בלי להתחכם ולהכניס את הבוקס-סטים...

FunkyMonk

New member
מאד תלוי..

תלוי במה הוא אוהב לשמוע.. למשל אם חבר שלי שאוהב Fאנק ורוק קליל כזה, מבקש ממני אלבום.. רוב הסיכויים שאני אמליץ על IV או HOTH. אם הוא אוהב נגיד יותר מטרל וכאלה, הייתי נותן לו את אחד המוקדמים יותר דווקא.. אם הוא אוהב ומכיר כבר להקות קלאסיק, הייתי ממליץ על האלבומים הראשונים מפני שהם יותר "רגילים" כאלו. ידידה שלי ביקשה ממני המלצה לאלבום שלהם, אז הבאתי לה את העותק של IV שלי, שתשמע. לא יודע עד כמה היא אהבה אותו, אבל במחשבה שניה הבנתי שIV לא ממש היה מה שמתאים לה.. או למשל חבר אחר שלי שביקש ממני המלצה. אמרתי לו גם כן IV שייקנה, והוא קנה. והוא אומר שהוא מאד נהנה מהאלבום. אתה מבין? זה מאד תלוי בבן אדם שאני ממליץ לו.

ChickaBla

New member
לאדעת איזה אלבום

אני אוהבת את כולם אבל אני יודעת שאם חבר היה מבקש ממני לשמוע לד זפלין הייתי מושיבה אותו איתי בחדר, והייתי משמיעה לו שירים. בהתחלה הייתי משמיעה לו את stairway, כי זה שיר שסוחף את כולם, ואז הייתי משמיעה לו שיר שאני יודעת שהוא יזדהה איתו. ואז שירים שאני הכי אוהבת.

AeroTom

New member
דווקא Stairway היה האחרון שהייתי

משמיע למישהו כדי ממש להכיר את זפלין. למה זה השיר הכי מוכר שלהם ואחד הכי מוכרים בכלל...כדי ממש להכיר למישהו את הלהקה הייתי מביא לו לשמוע אלבומי סטודיו שלמים. זו הדרך הכי טובה להכיר ממש ולהתחבר לדעתי.

AeroTom

New member
אני מתלבט בין

זפלין 2 לבין Physical Graffiti...אני חושב ש-Graffiti הוא האלבום הכי מגוון של הלהקה, והאלבום השני הוא מצויין בשביל התחלה וכולל בתוכו שירים שמאוד קל להתחבר אליהם. ושניהם יצירות מופת. בכיף אפשר גם את הראשון או הרביעי באותה מידה. את 3 ואת Houses הייתי ממליץ לשמוע אחרי שקצת מכירים את הלהקה, כי הם אלבומים די מיוחדים (במיוחד 3) מבחינתי, ומעולים כמובן בפני עצמם. אז זה יהיה חייב להיות אלבום סטודיו, כי רק ככה לדעתי אפשר ממש להתחבר ולהכיר להקה מסויימת. לשמוע יצירה שלמה שלה ולא אוסף מסויים. החיבור יותר חזק לדעתי אם מתחברים ליצירה מסויימת מאשר לשירים בודדים מסויימים... אז לאחר התלבטות הייתי נותן את לד זפלין 2. כולל בתוכו גם להיט ענק של הלהקה וגם שלל שירים נהדרים אחרים שלדעתי קל להתחבר אליהם ושהם יגרמו לך חשק לשמוע עוד. אחלה רעיון לדיון, גיא
כן ירבו כאן מכולם. ואשמח לראות עוד דעות

אני הייתי ממליץ או על- II או- IV

בשניהם יש להיטים אדירים. השני הוא מתחילת הדרך יותר ויש שם את המאפיינים הכי חשובים של הלהקה: רוק כבד עם בלוז. אבל מצד שני האלבום הרביעי הוא גם פנטסתי לדעתי, ולאו דווקא בגלל סטיירווי. יש באלבום הזה אנרגיות בלתי פוסקות, רוק כבד במיטבו, ביחד עם הרבה שירים מיסטיים כאלה. האלבום הרביעי זה האלבום הראשון ששמעתי שלהם, והחיבור היה מיידי מבחינתי. אין דרך יותר טובה מלהתחיל משהו להכיר את זפלין עם פצצת אנרגיה בחסד עליון, והצרחות של פלאנט בפתיחה של "בלאק דוג" הסגירו אותי מיד לחסדי הלהקה...

AeroTom

New member
גם אצלי הוא היה הראשון

ואכן גרם לי להתחבר ללהקה ולקנות את שאר האלבומים. משום מה כיום יש לי יותר חשק להכיר לאנשים את השני יותר או Graffiti, אם הם עדיין לא מכירים בכלל את הלהקה.

Anuerysm

New member
הראשון נראה לי

בסופו של דבר הוא הכי זפלין שם בשביל שהילד יכיר את הלהקה ולהבין מה היא נותנת הוא צריך לשמוע את קומיוניקיישן ברייקדאון או את גוד טיימז בד טיימז ואז כדי לראות את היכולת האמיתית ולראות כמה היא חזקה לשמוע את דייזד או יו שוק מי

MOLA BOY

New member
אני הייתי נותן לו

לשמוע את EARLY DAYS ו LATTER DAYS כדי שהוא ישמע סיגנונות משונים של השירים שלהם מאלבומים שונים, ויגיד לי לאיזה שירים הוא מתחבר יותר, אני די מסכים עם FUNKY MONK לדעתי צריך לדעת איזה סוג של מוזיקה הבנאדם אוהב ואז לדעת איזה אלבום לתת לו... אם הוא היה מתחבר יותר אל השירים מEARLY זאת אומרת שהוא מעדיף יותר שירים של רוק כבד כזה, אם הוא היה מעדיף את LATTER הייתי נותן לו כמה מהאלבומים היותר החדשים שלהם, ואם הוא כבר היה מתחיל לאהוב את האלבומים האלה מאוד והוא היה רוצה לקנות עוד כמה אלבומים נראה לי שהייתי ממליץ לו על כמה אלבומי לייב שלהם כדי שיבין את היכולת המדהימה שלהם בהופעה על במה...

jimmy page

New member
עונה

הייתי נותן לו את לד זפלין 4 ואת ההופעה The song remains the same

למעלה