אם היתה לכם האפשרות, פעם אחרונה...

kmiki

New member
אם היתה לכם האפשרות, פעם אחרונה...

באחד הפורומים בהם אני משתתפת הצליחה מישהי לעצבן אותי עם פוסט מרגיז במיוחד.
היא סיפרה שאמא שלה הזמינה אותה לנסיעה משותפת לחו"ל לשבוע או 10 ימים, וכמה המחשבה על בילוי לבד עם אמא בחו"ל מעוררת בה חששות, בין היתר שחס וחלילה אמה תרצה לנהל שיחות של ממש, על נושאים אמיתיים (כמו הזוגיות של כותבת הפוסט, כנראה שיש שם בעיה).
כמובן שהיא קיבלה מכולם שם חום ותמיכה, ורק אני התעצבנתי עליה, היא אפילו רמזה שהיא מעוניינת לבקש מאמה את הכסף של אותו טיול כדי לנסוע לבדה לחו"ל, אם היא היתה חברה שלי, היא כבר לא היתה.
אמרתי לה כמה אני הייתי רוצה לנסוע שוב עם אמא שלי, כמו שהיינו עושות פעם, לחו"ל, לבד, רק אני והיא, ולנהל את כל אותן שיחות נהדרות, אבל המצב הבריאותי כנראה כבר לא יאפשר את זה שוב.
אמא שלי, למרות שהיא היום נחשבת לבריאה, כבר לא תהיה אותה אחת אף פעם. היא חלשה יותר, יש לה כל מיני תוספות שלא היו לה לפני המחלה, השמיעה שלה לא טובה, הריכוז שלה לא מה שהיה, הכל ביחד, עם החשש והפחד לנסוע רחוק מהמרכז הרפואי שלה, אין מצב שהיא תבוא איתי שוב לחו"ל.
אז זה העלה לי חשק לשאול את כל המשתתפים, אם היתה לכם הזדמנות נוספת, רגע לפני הבום הגדול, כשהכל עוד היה טוב ולא ידעתם מה עומד לקרות, מה הייתי רוצים לעשות ולא הספקתם, עם אמא או אבא, או שניהם ביחד?
אני אומרת בפירוש שאני שמחה הכי בעולם שהספקתי עוד לקחת את שני הוריי (לקחת פיזית, כלכלית הם עזרו יותר מאיתנו), ביחד איתי ובן זוגי להכיר את ארץ מוצאו - ברזיל, לפני שהגדול שלי נולד, כי זו היתה חוויה מדהימה וחשובה מאד.
ואם היתה לי עוד הזדמנות, אז טיול קרוואנים עם הוריי, בן זוגי והילדים שלי, באוסטרליה.

וואי מה לא הייתי עושה!

כל דבר היה מבורך, אבל אני מניחה שטסה עם אמא לבד לחו"ל, רק שתינו...

האמת שהדקה ה-90 ימח שמם וזכרם הרסו לנו את זה...
אני בשנה שעברה נסעתי לבד לברצלונה להופעה של בון ג'ובי... הייתי אמורה לטוס עם חברה אבל כמה חודשים לפני רבנו והיא ביטלה את הכרטיסים שלה, אז טסתי לבד ל-5 ימים בברצלונה!

אמא שלי החליטה לעשות לי הפתעה וללא ידיעתי הזמינה כרטיסים בדקה-ה90 עבורה..... היא תכננה להצטרף אלי, אמנם לא למופע עצמו אבל לכל השאר.

אבל.... הם שיקרו לה, שינו לה את התאריכים לתאריכים שמתנגשים לה עם הכימותרפיה המזורגגת שמעולם לא עזרה בלאו הכי
אמא שלי ניסתה לתבוע אותם ופנתה למועצה להגנת הצרכן או משהו כזה אבל כלום לא יצא מזה
לא רק שהיא לא באה איתי היא גם זרקה לפח (הדקה ה-90 זה פח אשפה מסריח) איזה 500 דולר נראה לי, לא יודעת בדיוק כמה אבל לא מעט

היא נוראה התבעסה, ואחרי זה היא כבר ממש חלתה ולא תטוס יותר לעולם

עולם מסריח!

בכל אופן, קצת גלשתי....
כל דבר לעשות עם אמא שלי היה מושלם אם הייתה לי עוד אפשרות
אפילו סתם לשבת לבד איתה בבית קפה כמו פעם...

ולגבי הבחורה שהתעצבנת עליה.... אני מבינה אותך אבל את לא יודעת איזה קשר יש לה עם אמא שלה....
ואין מה לעשות, אנחנו לומדים רק כשכבר מאוחר מדי
ככה זה

healerit

New member
איזו אמא מהממת יש לך!

ולגבי דקה 90, אני מניחה שלא היה לכן זמן וכוח לתבוע אותם בתביעות קטנות.
מה שאת מספרת זו פשוט שערוריה!
חברות הנסיעות מרמות על ימין ועל שמאל. פעם כמעט תבענו את אופיר טורס קבוצה של אנשים.
לכן אני לא סומכת על המילה שלהם. כל דבר מבררת הרבה פעמים.
לא מאשרת כלום עד שאני רואה את פרטי ההזמנה במייל שלי, שחור על גבי לבן.
למדתי לקח...!

תודה על האזהרה מפני דקה 90. אני לא אזמין דרכם.

לגבי בית הקפה:
האם ישנה אפשרות לקחת את אמך לבית קפה בכסא גלגלים או שהיא לא יכולה לשבת?
ואולי תוכלי להביא את בית הקפה אליה? לארגן שולחן קטן בפינה בבית או בגינה (אם יש גינה), מפה, שתי כוסות קפה, קרואסונים או עוגה על צלחת.
זה לא מושלם, זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל גם זה משהו.

איזו חמודה את עם הרעיונות

אמא שלי פשוט לא תרצה ללכת לבית קפה
בקושי יש לה אנרגיות לנשום
והבעיה היא שהיא מחוברת למחולל חמצן 24 שעות
היא לא שותה קפה, לא אוכלת קוראסונים ולמעשה לא אוכלת כלום
אפשר לשעות לה פינת קפה של אינשור..... חחחח

אני רוצה לחזור אחורה בזמן
זה כל מה שאני רוצה בחיים שלי

healerit

New member
מחולל חמצן ניתן להזיז

יש לו גלגלים וגם אפשר לחבר צינור ארוך יותר. לאבא שלי קנינו צינור ארוך (זה עולה משהו כמו 20 שקל) של 6 מטר שיוכל להתנייד בנוחות. לקחנו מ"יד שרה" כסא גלגלים עם מתקן לבלון חמצן + בלון חמצן. כך התאפשר הטיול האחרון של אבי שהיה סיבוב ברחוב ליד הבית כי היה לו קשה לשבת.

אינשור, מכירה את זה

האם אתם מקבלים חינם מקופת החולים? במכבי מקבלים את זה חינם.

אי אפשר להחזיר את הזמן לאחור, אבל אפשר להיזכר ולהתרפק על רגעים יפים.

אוהבת את חוש ההומור שלך

kmiki

New member
אבל איזה סיפור לקחת איתך לכל החיים

לדעת שאמא שלך רצתה לעשות כזה דבר מדהים, זה משהו בפניי עצמו מדהים.
איזו הפתעה נהדרת זו יכלה להיות, וממש חבל שזה נהרס לכן.
אני מקווה שלפחות תצליחו ליצור איזה "חו"ל קטן בארץ", איזה סופ"ש או סתם יומיים בהם תכניסו בילויים משותפים להינות מהם.
זה כבר לא אותו הדבר עם אמא כשהיא חולה (או אבא, לא משנה), אבל עדיין אלו רגעים לנצור קרוב ללב, אלה זכרונות לתמיד.
אני ואמא שלי תמיד מאד נהנינו ביחד בחו"ל, כשגרתי בניו יורק היא היתה מגיעה אליי והיינו מבלות ביחד המון, היה לנו ממש כיף, הכי כיף בעולם.

healerit

New member
הייתי רוצה לנסוע עם אבי לכנס המשפחתי

כ-8 חודשים לפני מותו התקיים כנס משפחתי בוושינגטון לרגל בר המצווה של הבן של בן הדוד מדרגה שלישית של אבא שלי.
יש לנו שם משפחה רחוקה אבל היא המשפחה היחידה מצד אבי שאנחנו בקשר איתה.
אנחנו בקשר בעיקר עם בת דודה של סבי ז"ל. היא מאוד רצתה שנגיע לכנס כי זו היתה הזדמנות פז להכיר את כולם.
המשפחות חיות במקומות שונים בארה"ב...

אבא שלי היה אז ברמיסיה שנמשכה 3 חודשים אבל הוא לא רצה. לא התחשק לו. הוא אמר: את רוצה - סעי. אמרתי לו שזה לא יהיה אותו דבר!
לבסוף הוא נסע עם בת זוגו לרומא. התבאסתי שפספסנו את ההזדמנות ההיא, שלנו, לבלות יחד וגם להכיר קרובי משפחה.
זה מה שהייתי רוצה!

ולגבי הבחורה מהפורום ואמא שלה... אפשר לומר שאני מזדהה.
לא כולם ברי מזל עם ההורים שלהם. יש מטענים ויש מערכות יחסים שאינן עובדות (גם עם אמהות/אבות).
אמא שלי הציעה לי כמה פעמים לנסוע איתה לחו"ל בשנים האחרונות. זה סוג של שוחד אצלה.
אני סירבתי משום שאני עדיין זוכרת את נסיעותינו המשותפות ואלו לא זכרונות נעימים.

אני שמחה שנסעתם כולכם יחד לברזיל. נשמע לי כיף גדול ומגבש

saribon

New member
הייתי רוצה

פשוט להגיד לאבא שלי שאני אוהבת אותו. לדבר על כל מיני דברים שצריכים סגירה.

ולענין אותה בחורה שהרגיזה - באופן די מצער -אנחנו לומדים להעריך דברים רבים -ממש לפני שהם אובדים לנו ,או אחרי מצב שמשנה את פרופורציות החיים שלנו.
ברור שאת, שאמך במצב בריאותי ירוד -מעריכה אחרת את מה שיש לך מאשר מישהי שיש לה אמא בריאה (מן הסתם) והיא יכולה להרשות לעצמה את הלוקסוס של לקטר על אמא שלה ועוד לקבל על זה חום ואהבה. אבל העובדה שאת או כל אחת אחרת - נמצאת במצב מסוים -לא מורידה מהלגיטימציה שיש לאותה בחורה להתעצבן על אמא שלה כמה שהיא רוצה..ואני הייתי מאחלת לה - שתזכה להמשיך ולהתעצבן ככה ולא תצטרך ללמוד להסתכל אחרת על אמא שלה -רק בגלל הסרטן. הייתי מאחלת לה למצוא דרך לשפר את היחסים עם אמה ,אבל זה כבר סיפור אחר.

זה מזכיר לי שבשנה האחרונה בכל פעם שהייתי מדברת עם אחי על התלאות שלנו עם חמי ,ומספרת לו על חוסר היכולת של גיסותי להתמודד באמת עם המצב ועל התלונות שלהן על כל מיני דברים - אמרנו שנינו אחד לשני - שהיינו מוכנים להתמודד עם כל התלאות שיש בקשר להתמודדות עם הורה חולה בן 82 - בכדי שבאמת יהיה לנו אבא בגיל הזה. את אבא שלנו איבדנו כשהיה בן 46. -כל אחד והפרופורציות שלנו בחיים.

kmiki

New member
וואו

קשה נורא לאבד אבא בגיל כל כך צעיר, ואני מסכימה איתך לגמרי, לגבי הנכונות הלתמודד עם כל הקשיים ה"נורמליים" אחרי שעוברים את הקשיים הנוראיים של מחלת הסרטן, בטח ובטח אם מאבדים את האדם היקר למחלה הארורה הזו.
לאורך כל המחלה של בני ושל אמי, המנטרה שלי היתה "לא אכפת לי כמה קשה יהיה, ולא אכפת לי מה אצטרך לסבול, רק שייגמר בטוב, ואני לעולם לא אתלונן על מה שעברתי" וכך באמת היה, ובכל פעם שהיו מנסים להוציא ממני רחמים עצמיים, הייתי אומרת את אותו הדבר "אני לא מתלוננת על שום דבר, רק שייגמר טוב".

Saraswati15

New member
לתעד אותו

לקחת אותו לארץ הולדתו עם מצלמת וידאו ולתעד אותו.
אבא שלי היגר בגיל 21 לישראל והוא זכר המון מחייו במרוקו ומאוד הייתי רוצה לנסוע איתו לשם עם מצלמה ושיספר לי את סיפור חייו ויראה לי את המקומות עליהם שמעתי רק בסיפוריו...
וגם לקחת אותו איתי לטיול בהודו , המקום אותו אני הכי אוהבת בעולם... ולשבת איתו ולספר לו סיפורים על מקומות בהם הייתי בעולם, כמו שהייתי מספרת לו ליד מיטת בית החולים באשפוזים הרבים כל כך שלו...
ובעיקר לדבר לדבר לדבר. שזה משהו שכה חסר אחרי לכתו ....

למעלה