``אם היתה לנו מדינה``

``אם היתה לנו מדינה``

יש כאלה שסוברים שאם היה לנו צבא לא היתה שואה ומכאן שאלתי האם הגרמנים לא ניצחו את צרפת ופולין שהיה להם צבא? את אנגליה הם יכלו בקלות לכבוש וזה אחד מפלאי המלחמה שהיטלר לא כבש (יש הטוענים שלא עשה זאת משום שגם הוא הרגיש שזה יותר מדי בשבילו... שעשה מספיק רוע בעולם והתבייש לעשות עוד... גם הרוצח הכי גדול יש לו גבולות! לא נאריך בזה נשאיר את זה לפסיכולוגים...) אז נראה לכם שאת ישראל הקטנה הוא לא היה מנצח??? ובמילים אחרות מי ערב לכך שלא תהיה עוד שואה מאיזה מעצמה כדוגמת איראן שיקום בה איזה מטורף כדוגמת היטלר..?

לא היה חסר הרבה שפלסטיין נכבשה

שלום לך ידידי היסטורי אני מסכים איתך היטלר כבש מערב אירופה ז"א הולנד,לוקסמבורג, בלגיה וצרפת תול שבועיים שים לב שהקורפוס של רומל לא היה חרוק מתל אביב ושוב הודות לגבורה של הארמיה האנגלים הם נבלנו וארץ ישראל ניצלה . שוב כאן כתמיד הפוליטיקה משחקת תפקיד כינור ראשון . היום אני משוכנע שעם ישראל יוכל לעמוד מול הטרור הבין לאומי בתנאי שכול ארצות אירופה ילכו יד ביד למיגור הטרור ,בנתיים לא נראה לי האינטרס והכסף מדברים . אני מאחל לך הטוב שבעולם סבא אריה

שלום ``סבא אריה``

לא בהכרח צריך שאירופה תיאבק כנגד הטרור הבינלאומי כתנאי לכך שישראל תתגבר על האיומים צריך שישראל תהיה עם צבא חזק ומתוחכם וכשם שבששת הימים ותש``ח ניצחנו ע``י תחכום גם עכשיו אפשר ולמזלינו אנו נלחמים מול ערבים שמוחם הערבי המרובע נותן לנו לנצחם ע``י תחכום על האירופים אין לסמוך כלל כי מדובר בשונאי ישראל בניגוד לערבים ששונאים אותנו עם סיבה האירופים הרגו בנו בלי כל סיבה ואותם אירופים היום רוצים לעשות אותו דבר עם היו יכולים... כמו``כ חלק מהמדינות שתמכו באו``ם בהקמת ישראל זה כי ידעו שרוב הסיכויים שהערבים יחסלו את הקומץ היהודי בארץ ויגמרו להיטלר את העבודה רק אודות לתחכום שלנו ולטפשות של צבאות ערב לא עלתה בידם המזימה הזאת וניצחנו! שבוע טוב ותודה על האיחולים...

אחד הדברים שלא היה בזמן השואה

וקיים היום זאת התקשורת או "טכנולויית התקשורת". כל דבר היום מסקרים בתקשורת. לכל אחד יש כלים שיכול להעביר איפורמציה החוצה. טלפונים, סלולארי, בלולארי לוייני, אינטרנט וכו' בשואה שהיתה בארצות אחרות לא תמיד ידעו את הממדים, את גודל מחנות ההשמדה או את מכונת ההשמדה. היו מדינות שחשבו שזאת סתם מלחמה. אני רוצה להאמין ששואה כזאת לא תקרה פעם נוספת "לא עוד.." כווין שיש לנו מדינה קל יותר למנוע. אלה המאמצים שהמדינה עושה כנגד אירן.

ההודעה שלך - העלתה בי מחשבות נוגות

על כך שלמעשה חוץ מהמדינה והצבא שלנו, לא השתנה כלום, אבל ממש כלום בשאר הפרמטרים שגרמו לשואה: א. אנטישמיות - היתה ונשארה, בשואה היו מעורבים נאצים-נוצרים, והיום אלו מוסלמים שמאיימים עלינו. ב. מיעוט - היינו ונותרנו מיעוט בעולם. ג. פילוג - היינו ונותרנו מפולגים, בתקופת השואה - במקום לעזור אחד לשני, היהודים היו עסוקים בפלגנות. ד. הטבע האנושי - אנשים נותרו עם אותן התכונות, תמורת כסף, כבוד ו......, מוכנים לעשות דברים לא אנושיים. ה. האם יש מי שיגן עלינו מבין אומות העולם? - שאלה טובה שאני מקווה שלא נגיע ליום בו נצטרך לראות זאת. ו. נשק - יש לכולם בלי סוף. להמשיך? אין צורך. מדאיג? מאד. אפשר לעשות משהו? כלום.

masorti

New member
שתי הערות...

הראשונה לגבי סעיף ה'... לגבי אומות שיגנו עלינו, קיבלנו הדגמה עקיפה לפני כ- 15 שנה. ברור שאם מישהו יכול להגן או ירצה להגן - זה רק ארה"ב. לפני 15 שנה ארה"ב הראתה נכונות ופעלה להגנה על כוויית. אלא מה?... עד שהעזרה הגיעה - כוויית היתה נתונה 7 חודשים בכיבוש עיראקי. אז אפילו במצב אידיאלי שארה"ב תוכל ותרצה להצילנו, האם נשרוד 7 חודשים בכיבוש סורי ו/או פלשתיני? ודי לחכימא. השנייה כללית לגבי מה לעשות... הכי חשוב הוא להוציא מהראש את חלומות השווא שהעולם יעצור את מירוץ החימוש של איראן, או שצה"ל הגיבור יפציץ וישתק את המערך הגרעיני האיראני. לאיראן יהיה נשק גרעיני. אולי שנה-שנתיים מאוחר יותר מהמתוכנן, אבל יהיה. זו צריכה להיות הנחת העבודה שלנו. ולזה יש פתרון אחד ויחיד, שידוע בשם "מאזן אימה". האם עמום או גלוי - זה כבר ענין של מדיניות. אבל צריך שמפעל הטכסטיל בדימונה ינפק מספיק עותקים של מוצר הדגל שלו, שישכנעו את איראן שלא ממש כדאי לעבור לשלב המעשי עם הצעצוע החדש שלהם. (וכמובן צריך במקביל לפתח נשק הגנתי סטייל ה"חץ" לטיפול בטילים שעלולים להגיע מכיוון מזרח.)

schlomitsmile

Member
מנהל
כולי תפילה, שילדינו לא יגדלו לתוך עולם האימה שלך. כמו שהיצ'קוק כבר אמר: אם רואים אקדח בתחילת הסרט, סופו לירות במהלך הסרט.

masorti

New member
למה עולם אימה?

ארה"ב וברה"מ חיו מצוין 50 שנה בעולם כזה. ובניגוד לתחזית של היצ'קוק, האקדחים של שתי המעצמות לא ירו במהלך הסרט. יש לנו נטייה לראות את העולם המוסלמי כמאוכלס בילדים מפגרים, ואילו המערב כולל ישראל הם אנשים בוגרים ורציונליים. (לכן גם לדעת השמאל ישראל יכולה לוותר על המקומות הקדושים לה, ואילו הפלשתינים הם תינוקות שאינם יכולים לדחות סיפוקים - ולכן אינם מסוגלים לוותר על מקומות הקדושים להם.) אז יש לי חדשות בשבילך... גם המוסלמים הם אנשים אינליגנטיים. האיראנים הם אולי משוגעים אבל לא אידיוטים. וגם הם לא בהכרח יתלהבו מהעיסקה של השמדה בו-זמנית של תל אביב ושל טהרן.

למעלה