אם המצאתי קיפול

דופאז

New member
אם המצאתי קיפול

(אני חושב שהמצאתי..) קיפול שיוצר חוליה עם לשוניות וכיסים ומהחוליה הזו אפשר להרכיב כל מיני דגמים אם עושים הרבה ממנה מהרבה דפים שונים ומרכיבים - אז איך קוראים לתוצאה? יש לזה שם?

bshuval

New member
מה שיצרת נקרא "אוריגאמי מודולרי"

או אוריגאמי חוליות. אוריגאמי מודולרי הוא ענף חדש יחסית באוריגאמי. הוא זכה לפופולריות רבה בשל טומוקו פוסה, אחת ממקפלות הנייר החשובות והיצירתיות ביותר בעולם. יוצרים מודולריים נוספים הם ג'יאנין מוזלי, מיוקי קאוואמורה ודייויד מיטשל. ישנם עוד יוצרים רבים, אך ארבעת האנשים שהזכרתי כאן הם בין החשובים ביותר ובעלי תפוקה רבה ומעניינת. נשמח לראות הוראות לחוליה שהמצאת. יש לי הרושם שכנראה גילית חוליה מאד פופולרית וחשובה, שנקראת "חולית סונובה" (למרות שעד לפני כ-30 שנה קראו לה דווקא "התכשיט של טושי"). זו חוליה פשוטה וטובה, וניתן לעשות ממנה ואריאציות רבות. אוריגאמי מודולרי הוא ענף פורח ומתהווה בעולם האוריגאמי. היום ישנם קיפולים מודולריים מאד מעניינים. מספר דוגמאות: (*) הפולסר של ג'יאנין מוזלי הוא דגם מדליק ביותר. הוא מורכב מ-72 חוליות אך איננו קשה להכנה. כשהוא גמור, הדגם יכול להפוך מקוביה לתמניון ולהפך. ההוראות מפורסמות בספר PCOC PLAY. (*) הקוסמוספרה של מיוקי קאוואמורה. הדגם הזה עשוי ממעל 1000 חוליות (הרבה הרבה מעל). קיימים שניים כאלה בעולם למיטב ידיעתי. הוראות בספר כנס של הטנטיידן (נדמה לי ה-10, אך אני לא בטוח). (*) חמש פירמידות מקושרות מאת טום האלל. זהו דגם של אובייקט גיאומטרי מרהיב. החוליות קלות להכנה, אך ההרכבה היא חידה מאתגרת. (*) הדגם הזה (ג'יטרבאג) מאת טונג קן לאם. קפלו ותראו מדוע הוא כל כך מדליק. ג'יאנין מוזלי המציאה גירסה של הדגם הזה מכרטיסי ביקור (ג'יאנין מוזלי יוצרת דגם רבים (מאד) מכרטיסי ביקור. לאחרונה היא סיימה לקפל את הספוג של מנגר ברמתו השלישית מכרטיסי ביקור. אלפים רבים של כרטיסי ביקור.) ישנם עוד דגמים מודולריים רבים, וכל יום מתווספים חדשים. באופן אישי אני מדי פעם נכנס לתקופות של קיפולים מודולריים. עכשיו אני בתקופה כזאת... (לאחרונה קיפלתי, אם זה מעניין מישהו, את התריסריון הקעור (יש דבר כזה) של ג'יאנין מוזלי, את ההרכב של הקוביה והתמניון שהמצאתי אני, מודולרי מאת פוסה הקושר יחדיו ארבעה עגורים בצורה מעניינת, ופרח מודולרי בן 5 חוליות מאת רונה גורקוויץ. פרט לדגם של פוסה, לא קיימות הוראות מפורסמות לאף אחד מהדגמים הנ"ל. הדגם של פוסה מופיע בספר העגורים שלה)

bshuval

New member
הקישורים בהודעה

לא התכוונתי שכל לחיצה על "הדגם הזה" תביא לג'יטרבאג. עמכם הסליחה.

bshuval

New member
המצאה של חוליות

אני מוצא באופן אישי שהמצאה של חוליות היא קלה יותר מהמצאה של דגמי אוריגאמי מורכבים. (יוצרי אוריגאמי מורכב חושבים ההפך בדרך כלל). בשני המקרים המצאה יכולה לבוא או על ידי "משחק" בנייר או על ידי תכנון מראש. לי באופן אישי קל יותר לתכנן מראש אוריגאמי של חוליות. הדרך שאני עושה זאת מתחילה באובייקט הגמור. איזה פאון או צורה אני מעוניין להמציא. (כרגע אני עובד על תריסריון מעויינים מהסוג השני - rhomic dodecahderon of the second kind). אני מנתח את הצורה היטב מכל הכיוונים ומוודא שאני מבין כיצד היא מורכבת (בדוגמה שלי, היא מורכבת מ-12 מעויינים בעלי פרופורציה מסויימת בין האלכסונים שלהם). אחר כך צריך לחשוב על החוליה הבסיסית (או בסיסיות. יתכן דגם עם מספר חוליות שונות). בשלב זה צריך לעשות גם ניתוח של צורת החוליה (היא יכולה להיות דו מימדית או תלת מימדית) וכיצד היא מתחברת לחוליות אחרות. יש סוגים שונים של חיבורים וצריך לבחור אחד טוב דיו. (בדוגמה הנ"ל -- מעויין עם שני כיסים ושתי לשוניות). כעת נותר רק לבנות קיפול שמביא אותנו לחוליה (לעיתים קל יותר ולעיתים לא). כמובן שזו רק שיטה אחת ליצירת דגמים מודולריים, ויש שיטות רבות נוספות. ברובן מבוצע ניתוח גיאומטרי כלשהו. לעיתים רבות החוליה הבסיסית ברורה, אך דרך החיבור קשה (למשל תריסריון: הוא בנוי מ12 מחומשים. מהי הסימטריה שנשתמש בה לחוליות וכיסים?)

דופאז

New member
הוראות לחוליה

שכנראה מוכרת הרבה יותר ממה שחשבתי...

גילה או

New member
מגיע לך כל הכבוד!

גם אם החוליה מוכרת יפה שהגעת אליה לבד.לא רק זאת אלא שהגעת לוריאציה יפה של החוליה -וריאציה שאני בכל אופן לא ראיתי(כמובן שזה לא אומר שאין מישהוא אחר שחשב עליה קודם).הקיפול הראשוני של שולי הדף יוצר את הדוגמא שבגוף החוליה וזה הופך את החוליה והקוביה למענינת יותר. אני לא יודעת אם כדאי להפנות אותך לאתר הזה שיש בו הרבה דוגמאות לאוריגמי מודולרי .מצד אחד זה אולי יפריע ליצירתיות שלך להגיע לדגמים לבד מצד שני אולי זה יעשיר אותך.בכל זאת הקישור מצורף . גם ההוראות מצוירות יפה וברור . שוב -כל הכבוד!

דופאז

New member
דגם 4

רציתי להשתמש בנייר חצי שקוף ולא מצאתי אז גנבתי מהמטבח נייר אפיה (נראה לי שזה סוג של פרגמנט)

billkarson

New member
אם בתאורה עסקינן

תני הצצה פה גילה, את יכולה להכין אהילים מהדגמים שלך ולמכור אותם בכיכר המדינה

עלמה7

New member
איך עשית שהוא יאיר?

כלומר, איך החיבור לחשמל? איזו נורה שמת, כדי שהנייר לא ישרף?

דופאז

New member
אז זהו

זה נייר אפייה, יש לו פטנט כזה שגורם לו לא להשרף גם בטמפרטורות גבוהות, אבל אם משתמשים בראש נורה מפלסטיק ולא מחרס אז החום שמצטבר בתוך האהיל יכול להמיס אותו לאט לאט וחבל...

גילה או

New member
בהוראות של האהיל

הזה מוסבר להשתמש ב FIRE RETARDANT SPRAY .זה כניראה ספרי עם חומר דוחה אש.אין לי מושג מה זה אבל אפשר אולי להתעניין בהום סנטר וכדומה.

עלמה7

New member
מאיזה נייר את עושה את האהילים שלך?

אולי נייר עם חורים (נגיד, נייר אורז מיוחד) יהיה יותר עמיד לחום מאשר נייר רגיל.

למעלה