מה שיצרת נקרא "אוריגאמי מודולרי"
או אוריגאמי חוליות. אוריגאמי מודולרי הוא ענף חדש יחסית באוריגאמי. הוא זכה לפופולריות רבה בשל טומוקו פוסה, אחת ממקפלות הנייר החשובות והיצירתיות ביותר בעולם. יוצרים מודולריים נוספים הם ג'יאנין מוזלי, מיוקי קאוואמורה ודייויד מיטשל. ישנם עוד יוצרים רבים, אך ארבעת האנשים שהזכרתי כאן הם בין החשובים ביותר ובעלי תפוקה רבה ומעניינת. נשמח לראות הוראות לחוליה שהמצאת. יש לי הרושם שכנראה גילית חוליה מאד פופולרית וחשובה, שנקראת "חולית סונובה" (למרות שעד לפני כ-30 שנה קראו לה דווקא "התכשיט של טושי"). זו חוליה פשוטה וטובה, וניתן לעשות ממנה ואריאציות רבות. אוריגאמי מודולרי הוא ענף פורח ומתהווה בעולם האוריגאמי. היום ישנם קיפולים מודולריים מאד מעניינים. מספר דוגמאות: (*) הפולסר של ג'יאנין מוזלי הוא דגם מדליק ביותר. הוא מורכב מ-72 חוליות אך איננו קשה להכנה. כשהוא גמור, הדגם יכול להפוך מקוביה לתמניון ולהפך. ההוראות מפורסמות בספר PCOC PLAY. (*) ה
קוסמוספרה של מיוקי קאוואמורה.
הדגם הזה עשוי ממעל 1000 חוליות (הרבה הרבה מעל). קיימים שניים כאלה בעולם למיטב ידיעתי. הוראות בספר כנס של הטנטיידן (נדמה לי ה-10, אך אני לא בטוח). (*)
חמש פירמידות מקושרות מאת טום האלל. זהו דגם של אובייקט גיאומטרי מרהיב. החוליות קלות להכנה, אך ההרכבה היא חידה מאתגרת. (*)
הדגם הזה (ג'יטרבאג) מאת טונג קן לאם. קפלו ותראו מדוע הוא כל כך מדליק. ג'יאנין מוזלי המציאה גירסה של
הדגם הזה מכרטיסי ביקור (ג'יאנין מוזלי יוצרת דגם רבים (מאד) מכרטיסי ביקור. לאחרונה היא סיימה לקפל את הספוג של מנגר ברמתו השלישית מכרטיסי ביקור. אלפים רבים של כרטיסי ביקור.) ישנם עוד דגמים מודולריים רבים, וכל יום מתווספים חדשים. באופן אישי אני מדי פעם נכנס לתקופות של קיפולים מודולריים. עכשיו אני בתקופה כזאת... (לאחרונה קיפלתי, אם זה מעניין מישהו, את התריסריון הקעור (יש דבר כזה) של ג'יאנין מוזלי, את ההרכב של הקוביה והתמניון שהמצאתי אני, מודולרי מאת פוסה הקושר יחדיו ארבעה עגורים בצורה מעניינת, ופרח מודולרי בן 5 חוליות מאת רונה גורקוויץ. פרט לדגם של פוסה, לא קיימות הוראות מפורסמות לאף אחד מהדגמים הנ"ל. הדגם של פוסה מופיע בספר העגורים שלה)