אם..ורק אם..

קליל 1

New member
אם..ורק אם..

הייתה אפשרות לתמנים להגיע לביקורים ולטיולים בתימן..הייתם נוסעים? ואם היו מציעים לכם להגר חזרה לארץ מולדתינו..התימן..הייתם חוזרים? או לפחות מקבלים גם שם אזרחות,ורוכשים גם שם בית?

ksimeroni

New member
אני לא תימניה

אבל הייתי מאוד רוצה לטוס לטיול בתימן... בקשר למגורים - אולי לתקופה קצרה של שנה-שנתיים כדי לספוג את הנופים, התרבות וההגייה הערבית.

תימן בשבילי זה כמו סין או טימבוקטו

כתימני גאה אני אומר שאינשאלה תהייה רעידת אדמה ותימחק כל תימן וזה כעונש מאלוהי ישראל על כל הפשעים שנעשו ליהדות תימן בכל הדורות* לצערנו אנו כתימנים למולדתנו ואף יהודי לא רוצה לשמוע על הפוגרומים שנעשו ליהודי תימן על מס הגולגולת שכל יהודי חוייב* על החוק הנאצי שכל ילד או ילדה שהתייתמו מהוריהם והם לא נשואים עליהם לעבור לידי השלטונות {וחובתם להתאסלם] משום כל כל ילד או ילדה שהוריו מתו כתוצאה ממחלה מהרו הרבנים להשיאם כדי למנוע משלטונות הרשע לקחת את הילדים ולהסלמם*

Dexter5

New member
מה שאני מכיר

הוא שבמאה ה-17 החליט שליט תימן להגלות את יהודי תימן, בעקבות הגלות הזו (שבוטלה לאחר כמה זמן) מתו שני שליש מיהודי תימן. תקנו אותי אם אני טועה.

YO222

New member
ללכת לביקור בתימן

זה חלום שלי ושל עוד אנשים רבים, אני רואה סירטונים של אנשים שהיו שם ונפשי כמהה להגיע למקום הזה, זה מדהים. תיראה כמה אנשים הולכים לפולין ולשאר ארצות על אף שהיו שם צרות, זה מעניין מסקרן ויכול להיות יותר מדהים ממה שמשערים.

שושי 13

New member
הלו לכולם

יש בעיה ליהודים להגיע לתימן, בדיוק מאחר והם יהודים וזה עדיין מסוכן. יש לי חברה שחיה בחו"ל, בעלת דרכון זר, כלומר חוץ מהדרכון הישראלי. היא כמובן יכולה היתה לנסוע לתימן עם הדרכון הזר ללא כל בעיה. אגב היא תימניה, שהוריה נולדו בתימן וכמוך וכמונו רצתה מאוד ללכת לחפש ת'שורשים. היא היתה כבר פעמיים בתימן, אגב היא גם דוברת תימנית, אז לא היתה לה שם בעיה. היא מספרת שזה היה ממש חלום להיות שם, ההתרגשות שלה היתה עצונמה וכל דבר שם הזכיר לה את הסיפורים של הוריה. יש לה בתוכנית שוב לנסוע לתימן......גם אני הייתי רוצה......

YO222

New member
מה אני אגולאק

כל הכבוד לה, יש לך אולי חומר מצולם משם אני כמהה ליראות את זה.

שושי 13

New member
אין לי משהו אישי

אבל את יכול/ה להכנס כאן בפורום לקישורים. יש לנו כמה דברים מעניינים שאספנו עם הזמן. אפשר גם להכנס לגוגל ולרשום תימן ולקבל כל מיני מידע בהקשר. וברוכים הבאים לפורום הכי תימני ברשת.

לא..

תימן היא לא המולדת שלי. א"י היא המולדת שלי.. הסיבה היחידה שאולי הייתי נוסעת היתה למצוא את המגילת יוחסין שסבא השאיר שם באחת המערות ולא הספיק לחזור לקחת...

שושי 13

New member
אהלן לובןשמחה לראותך כאן.

לא הבנתי.....מה זה משנה אם ארץ מסויימת היא לא המולדת שלך? האם לא תבקרי במדינות אחרות? שמעתי דוקא שתימן מאד מעניינת ויש הרבה מה לראות שם, במיוחד עבור אלה שנולדו להורים שבאו משם.....את לא חושבת?

הלו יו יא שוש :) שניייים...

בכל מקרה, אודה על האמת, חו"ל באופן כללי לא מעניינת אותי, לא עד שאכיר את כל ארצי שלי. יש כל כך הרבה מקומות שאני לא מכירה כאן, למה ללכת ליסוע מקומות אחרים כשאת שלי אני לא מכירה מספיק ?

שושי 13

New member
זה חבל....כי יש כל כך הרבה דברים

מעניינים בעולם......נכון גם בארץ אבל זה לא שולל ביקורים בחו"ל. וחוץ מזה מה שלומך?? וחוץ מזה איפה כל החברים? יאלללה צאי למסע "בארץ" והביאי אותם לכאן.

אני לא תרה א ת הארץ שלי כי היא מעניינת...

זה שהיא מעניינת אין ספק, אבל אנ יתרה אותה כי כדי שהיא תהיה שלי אני צריכה לקנות אותה ברגליים. לא נראה לי בתקופה הזו לרדת מהארץ רק כדי לטייל... אנחנו לא יושבים על זרי הדפנה פה.

tushtushit

New member
ברור!!! אמאלה זה בערך חלום!

לחזור לבתים של סבא וסבתא, לראות מה נשאר שם, בתי הכנסת... למרות שבטח מלא השתנה...

למעלה