אם זה לא היה עצוב, אולי זה היה מצחיק

deebeebee

New member
אם זה לא היה עצוב, אולי זה היה מצחיק

כך אני אומרת לעצמי בכל יום, כאשר אני צופה באבי בן ה-92 "מאבד קשר עם המציאות העכשווית". עד לפני שנתיים הוא עוד עבד עבודה פיזית קשה, הלך יפה והיה עם הסביבה, היום כבר לא כל כך. אני מתנחמת בזה שהוא עדיין מזהה אותנו כשאנחנו באים אליו (יומיום) למוסד הסיעודי אליו הוכנס אחרי אירוע לבבי, החיאה, הנשמה והרדמה שכנראה גרמו לדיליריום ול"איבוד קשר עם המציאות העכשווית". הוא לא אובחן כדימנטי או חולה אלצהיימר, ואני שואלת אם יש טעם לעשות זאת.

מה זה בעצם משנה?

הרי מה שחשוב הוא שאתם אוהבים אותו ובאים לבקר והוא אפילו מזהה אתכם בגילו המופלג. מה יועיל לכם לתת לו "תווית" של חולה כזה או אחר??? ממילא כבר לא יתנו לא תרופות שממילא לא ברור אם הם באמת עוזרות להאט את המחלה. תאחלו לו שלא יסבול אף פעם, שיהיה מוקף באנשים שאוהבים אותו ומחבקים ומנשקים ורוצים את טובתו, שמחו במה שיש יום יום בשורות טובות, טובה

ענתי44

New member
למרות שזה עצוב, זה גם לפעמים מצחיק

לפעמים זה מצחיק עד כדי דמעות.
זה לא משנה האבחון, לדעתי, ואין טעם לעשותו. לו האבחון היה נותן טיפול רפואי שמפסיק את המחלה... אבל זה לא ישנה.
אתם עושים את מה שצריך, דאגתם לו למקום שמטפל בצרכיו ואתם מקיפים אותו בהמון המון אהבה. וזה החשוב. מאחלת לכם שימשיך לזהות אתכם בכל ביקור וביקור.

למעלה