"אם זה לא צולם, זה לא קרה"

einat162

New member
"אם זה לא צולם, זה לא קרה"

כתבה מאוד מעניינת מהארץ של אתמול. מה דעתכם?

אני חזרתי עכשיו מטיול שבו רוב האנשים היו עסוקים בלצלם, לצלם, לצלם.... הבעיה היא שהרבה גם רצו שאני אצלם אותם (שהם יופיע בתמונות במצלמה שלהם גם) מפריע במיוחד כשיש מישהו ספציפי שחייב "בוק" בכל מקום (לא נותן לאחרים להנות, והרי מה- לסרב?). הם נהנו בכלל מהטיול עצמו- או רק אחרי הרדיפה האובססיבית של "הייתי פה"?

אני החלטתי ללכת באיזשהו שלב ללכת ולצלם תמונות נוף מהמלון והמקומות שהיינו בהם - בלי אנשים, רק נוף, ורק מה שתפס לי את העין....

EdisonGirl

New member
דילמת המאה ה- 21

אפילו כשאני הולכת עם מצלמה במטרה לצלם, קשה לי להיות שקועה אך ורק במלאכת הצילום. מצד שני, אני מתעדת ושומרת כל פרט קטן בחיים שלי...
איפה האיזון? פשוט. אני מתעדת את חיי היומיום, הרגילים, הפשוטים, אלה שאף אחד לא טורח לתעד כי זה משהו שאת רואה כל יום כל היום. לעומת זאת, כל מיני אתרים הסטוריים, הופעות, אירועים שקורים אחת ל... אין לי טעם לטרוח ולתעד כ"כ הרבה.. הרי בסה"כ צילמו את זה עשרות, אם לא מאות, אם לא אלפי פעמים לפניי ובצורה מקצועית יותר, ולכן גם עוד מיליון שנה אוכל לראות תמונה ולומר: "הייתי כאן"... לעומת זאת, כמעט ולא מוצאים היום תיעוד לאריזות שמחדשים, לרגעים יומיומיים במשרד, לרגעים בנאליים מחיי היומיום שלנו. אלה דברים שאף אחד לא חושב לתעד, ולכן אלה הדברים שבאמת זקוקים לתיעוד, וזה גם לא מפריע לך לחוות אותם, כי הצילום תופס בקושי 10% מה"טיול".

פופאפ

New member
אני בעד לתעד מחשבות והרהורים..

היום עם כל הפורומים והבלוגים יהיה תמיד איפה לחפור
כמובן אם השרתים ישרדו וגם נזכור איפה לחפש..
לשאלה, אכן העיסוק בצילום פוגע בנקיון של החוויה
עצם העובדה שעושים את המחווה למצלמה במקום לשקוע
ולספוג את האוירה נטו, זהו.

lee05

New member
מזדהה איתך

אני מצלמת כל יום שטויותף בין אם זה אוכל שהכנתי, או כלבה שישנה בצורה מסויימת או קקי של ציפור בצורה של פיל (טוב נסחפתי כאן קצת
)

גם כשאלך למקום תיירותי נגיד , בד"כ יפו, אצלם יותר את הפרטים הקטנים וזוויות מאשר את האתרים כאתרים.

הנה סתם תמונה שצילמתי בוינה...

מזכיר לי

באחד החגים חבר שלי ואני נסענו עם עוד זוג חברים לטייל באיזה מקום יפה בצפון הארץ. כל 2 דקות הם נעצרו וביקשו שנצלם אותם.
כן, גם אחנו רצינו תמונות שיהיו לנו למזכרת, זה סה"כ היה מקום יפה, אבל הם כ"כ עיצבנו אותנו עם העצירות שלהם כל שתי דקות, שמרוב עצבים וכתגובת נגד לאובססיית הצילום שלהם אנחנו כבר לא רצינו להצטלם ובקושי היו לנו תמונות מהמקום הזה.
זו הייתה הרגשה שהם פשוט באו לעשות בוק!
מאז החלטנו שאנחנו לא מטיילים איתם יותר, כי הם לא מטיילים לשם הטיול.
ואני אומרת שהפייסבוק אשם בהכל, אגב.

Optimistic Girl

New member
אממ..

ישנם אנשים שאוהבים לצלם
ישנם אנשים שאוהבים לצלם
ויש אנשים עם זיכרון צילומי כמוני שזוכרים תנוף בלי צילום
אך לפעמים מעדיפה לצלם... זה נחמד אך לא תמיד יש כוח לזה...

מאז שיש לי מצלמה בפלא מצלמת מידי פעם רק דברים חשובים.
אבל לא ברוצה יומיומית... וגם לא מבינה תאנשים שעושים זאת.. כאילו כל יום לצלם?!

ebi83

New member
כחובב צילום, גם אותי זה מעצבן.

בעיקר כי "מבקשים" ממני לבוא עם המצלמה לכל מיני אירועים\טיולים וכדו'.

זה די הוריד לי מהתחביב לתקופה, אבל אחרי שפשוט לא הייתי מגיע עם המצלמה תקופה- הכל הסתדר ואני עדיין נהנה מלשלוף אותה מדי פעם.

אגב, אצלי הקטע היה בהופעות. אני ממש אוהב לצלם הופעות, אבל כשמצלמים הופעות פחות מרגישים את ההופעה עצמה. לקח לי הרבה מאוד זמן למצוא איזון בין השניים למרות שאני עדיין לא לוקח מצלמה לכל הופעה.

הזכרת לי בעיה אחרת

וזה האנשים שמצלמים ומצלמים - אבל לא רק נופים אלא גם אנשים, ולא רק מצטלמים איתם אלא בעיקר מצלמים אותם, ומתעקשים להעלות תמונות גרועות לפייסבוק.

יש מישהי שאני כבר לא בקשר איתה (ולא רק אני), שנהגה לצלם בטירוף כזה. לא רק שהבחורה לא אוחזת ביכולות צילום גבוהות, היא גם צילמה קטעים לא ברורים כמו אנשים הולכים מאחורה או אנשים בוחנים תפריט במסעדה, ואת התמונות האלו התעקשה להעלות כל פעם לפייסבוק ולתייג את כולם (כולל את מי שראו רק את המרפק שלו) וכשאנשים ביקשו ממנה להוריד היא התעצבנה - כולל במקרים של תמונות שהיא בכלל לא הופיעה בהם! אחרי שביקשתי ממנה שתוריד 3 תמונות לא מוצלחות שלי שהיא בכלל לא הופיעה בהן (כולל תמונה בה צולמתי לבד) היא נבחה עלי והודיעה שיותר אני לא מצטלמת במצלמה שלה ושאני "הורסת לה".

לחברה אחרת היא עשתה מצגת לכבוד יום ההולדת שכללה תמונות שהיא צילמה - היו שם אולי 5 תמונות של כלת היומולדת, כל השאר היו תמונות מאירועים שונים וכללו שטויות לא קשורות, כשגם התמונות בהן היא הופיעה היו כאלו ש... לא ממש מחמיאות. כשאנשים העירו לה שזה לא הכי לעניין להעלות תמונות איומות כאלו היא לא הבינה מה רוצים ממנה.

ebi83

New member
משחקי תאורה, תנועות של האומן והנגנים.

זה פשוט לתפוס התרחשות במיטבה!

אבל זה לא כיף לצלם את כל ההופעה, צריך להנות גם ממנה.. לא רק מהסנריו.

ebi83

New member
אני רואה את זה כשאני מעביר את זה למחשב..

ומדי פעם רואה תמונות מאי שם או מרכז תמונות שלדעתי יצאו ממש טוב והן רצות בשומר מסך שלי..

צילום זו אומנות, התוצר עצמו הוא הקטע

כל כך מוכר..

הייתי לאחרונה בתאילנד ונתקלתי במלא אנשים כאלה.. אני לא מצליחה להבין את זה.
למשל עשיתי עם חברה שלי טיול אומגות בצפון תאילנד שזה בעצם טיול בג'ונגל כאשר עוברים ממקום למקום באומגות כיפיות ומפחידות והיה שם זוג מעצבן עם מצלמה שתיעד כל שניה (ממש כל שניה!!) בצילום..הם כאילו נהנו יותר מלהצטלם מאשר מהחוויה עצמה. זה היה מוגזם לגמרי. זה כן נחמד לראות תמונות וסרטוני וידיאו אחרי שחוזרים לארץ ולהזכר ככה בחוויות אבל בגבול הטעם הטוב!

למעלה