אם זה מגרד כמו גרדת, רנאה כמו גרדת, מרגיש

אם זה מגרד כמו גרדת, רנאה כמו גרדת, מרגיש

כמו גרדת, זה בטח ברווז אמבטיה, לא?
בטוח שכולכם שמעתם על הגרדת. הרגישותה מעצבנת הזאת אצל סוסים שגורמת להם להתגרד, ולפצוע את עצמם. עובדים חודשים, רואים שיפורים, אבל בשנייה אחת של חוסר תשומת לב, הסוס מגרד והורס הכל. לטיפול בגרדת יש חומרים שונים, וחשמל, ועוד כלמיני דברים שאמורים לעזור לנו למנוע את אותם זבובונים, ולטפל בגרדת עצמה. אבל, הדיון (או השירשור) הזה לא נועד לאותם החומרים. אלא הוא נועד לטיפולי סבתא
אזיה שיטות, שניסיתם ואתם מכירים עזרו לכם לטפל בגרדת? זה נראה לי שימושי, שירשור של טיפולי סבתא בגרדת
(חוץ מזה שיש אצלינו סוס בחווה עם גרדת חבל על הזמן, ואולי נוכל להשתמש ברעיונות מכאן כדי לטפל בו). אז יאללה, לשפוך

Ruf Lil RusGal

New member
שמן תינוקות! בהחלט שמן תינוקות!

על הסוסים שזה עובד ואני מדגישה לא על כולם זה עובד אבל על אלה שזה כן עובד זה כמו נס! עובד יותר מכל חומר כימיקלי נגד גרדת שאי פעם ראיתי וזה גם הרבה יותר משתלם כלכלית. עדיף לשים את זה כשהעור נקי אבל גם אם הוא טיפה מלוכלך זה בסדר....לוקחים את הבקבוק ושופכים על המקומות המגורדים טיפה מורחים עם היד וזהו.... חוץ מהשמן תינוקות לשמור על ניקיון ולשים נגד זבובים יכול מאוד לעזור. יש אצלנו בחווה סוס שאם לא יטפלו בו הוא יהיה כל כך מגורד אבל הבעלים שלו מנקה אותו ומטפלת בו כל כך טוב שיש לו רק בצוואר, פעם היה לו על כל הזנב וכל הרעמה!

Vintage Queen

New member
לא על כולם זה עובד באמת

הבעיה עם שמן תינוקות זה שזה לא משהו שנספג 100% וזה נשאר על הזנב ונשאר שמנוני ונדבק אל זה לכלוך וחול מה שבעצם מגרה את המקום יותר, צריך משהו עם אלוורה, משהו שמרגיע את העור ועושה את המקום לפחות רגיש, יש כל מיני משחות (של ווטרינרים או של אנשים) שמכילות אלוורה בלי מרקם שמנוני, שעוזרות נורא, כמובן שזה בא עם טיפול מסור וחיטוי... סוס שלא יוברש 3 פעמים ביום לפחות (כמובן אם רוכבים אז לפני- ועוד יותר חשוב אחרי) או אפילו לעבור עם מים פעם ביום, לא יצא מזה )תלוי בחומרה אבל עדיין) יש לי הרבה ניסיון =]

Vintage Queen

New member
אהה וברור שחשוב

ספריי נגד זבובים! אני היתי מרססת אחרי כל טיפול(במים או הברשה/משחות) על האיזורים הרגישים שלא יתישבו שם זבובים... אחרת זה מגרד אחרי

Vintage Queen

New member
בפעם הראשונה- כן!

אני הייתי רוכבת עליו עוד שהוא היה של אב, אבל היא בקושי היתה מגיעה עד שפעם אחת היא טסה לאיזה חודשיים לצרפת ואמרה לי לעשות איתו מה שבראש שלי אז טיפלתי בו כל יום וזאת התוצאה...

Vintage Queen

New member
עוד דברים

בקיץ, אפשר לרחוץ עם סבון מחטא ( בסופר פארם אפשר לקנות יוד בצורת סבון מוצק!) וזה עוזר נורא, ביחוד לפצעים פתוחים, גם סינטבון מחטא אבל פחות טוב לדברים האלו... מה שכן, אם רמת החומרה גבוהה- לדבר עם וטרינר, יש גם זריקות נגד גרדות כרוניות קשות... =]

שירלי317

New member
סבון חיטוי וסינטבון

הורגים תאים חיים, ולא מועילים במיוחד במצב של גרדת ופצעים פתוחים, אלא מפריעים לגופו של הסוס לרפא את עצמו. אכן נחוץ לרחוץ ולשמור על עור הסוס נקי מגרויים, אך רצוי לא לקחת ממנו את היכולות הטבעיות שלו להתמודדות עם גירויים וחתכים, אלא לעזור להן, לתמוך בהן ולחזק אותן.

Vintage Queen

New member
סבון חיטוי

הכוונה לסבון חיטוי רפואי ונכון שזה מייבש את האור, אבל הורג חיידקים (כתבתי לפצעים פתוחים במצב חמור) חשוב חר כך לשים אלוורה כדי להחזיר לעור לחות ולהרגיע את המקום

Vintage Queen

New member
איי קרמבה חח

עור ********* נו אני עם חום ודלקת בעין אני דיי עילגת +נראית כמו הגיבן מנוטרדאם LOL

יש גם תרחיץ פולידין

שמגיע בצורה נוזלית (המוכר ביותר בבקבוק צהוב ונמכר בפארמים הגדולים ובכל בית מרקחת), כמו זה שרופאים מתקרצפים איתו לקראת ניתוח. הוא מקציף כמעט כמו שמפו וממש עזר לסוסים שטיפלתי בהם. כשמדובר בגרדת חריפה - לא רק ברעמה ובזנב הוא באמת ייבש קצת יותר מדיי אבל זה השתלם בטווח הארוך. לאפולו זה לא מזיק

שירלי317

New member
שמן תינוקות זה 90% נזק

ו 10% כאילו תועלת. שמן תינוקות נועד כשמו לתינוקות. הוא מייבש את העור ותופס המון טינופת. זה אולי נראה כאילו שהם מועיל, אבל בעיקר על גרדות מאוד שטחיות וקלות יחסית, שאז גם תכשירים פשוטים שלא מרפאים ב100% יכולים לעזור. אבל חד משמעית- לא להשתמש בשמן תינוקות! זה מזיק לעור הסוס וגורם להרבה יותר נזק מתועלת (שגם היא מזערית) ואני לא סתם מנפיצה את זה משום מקום.. המון מחקרים מסבירים את זה בדיוק, לאו דווקא בנוגע לשמן תינוקות עצמו, אלא בהקשר לחומרים שומניים המייבשים את העור, שזו בעצם הדרך ההפוכה מלהועיל- אלא זו הדרך רק להזיק. כמובן שאני נגד חומרים כימיים, אבל גם שמן תינוקות הוא לא ממש חומר טבעי, יותר נכון- ממש לא.

2eye

New member
כמה פתרונות

אומנם לא ניסיתי על הסוס שלי, אבל על השכן שלו זה עבד טוב, ועל עוד סוסה בחווה אצלנו... להרחיק מהאיזור המגורד לכלוך (ע"י שטיפות יסודיות/חפיפות/ הברשות מקפידות) וזבובים (ע"י ספרי-זבובים/משחת SWAT) זה לבד כבר התחיל להקל על הסוסים שאני ראיתי... אצלנו גם השתמשו במשחה שנקראת דרמוקומבין לאחד הסוסים וזה היה יעיל, משחה די יקרה ובאה בשפורפרת קטנה (כי בעיקרון היא מיועדת לאנשים) אך יעילה בהצלחה עם הסוס, אני רוצה להגיד לך, שאצלנו היה מספר סוסים עם גרדת אבל השניים שהזכרתי קודם עברו שינוי מטורף לטובה בעזרת הטיפול (אומנם שניהם עדיין עם זה, אבל לפחות עם רעמה, פוני, זנב ופרווה נורמליים)

שירלי317

New member
דרמוקומבין

משחה המכילה אנטיביוטיקה וסטרואידים וכמו שכתבת מיועדת לבני אדם. זאת אומרת שהיא הורגת חיידקים ותאים חיוניים בעור שבאופן טבעי מזרזים את החלמתו ומתחזקים אותו. וגורמת נזקים רבים לעור. חומרים המשמשים לבני אדם לא יכולים להיות בשימוש בבעלי חיים! כיוון שלעור של בני אדם ועור של סוסים ישנה רגישות שונה לגירויים שונים, עקב רמת חומציות שונה, אחוז שומניות שונה ומכאן גם רגישות שונה, תגובות שונות וחיוניות שונה. כלומר- אין להשתמש בחומרים המיועדים לטיפול בבני אדם, לכדי טיפול בסוסים או בעלי חיים אחרים! נכון שלעיתים זה "יעיל" ברמה כזו או אחרת, על חלק קטן מהסוסים וחלק קטן מסוגי הגרדות.. אבל במקרים שאין יותר מדי מזל, שימוש בחומרים כאלה עלול בהחלט לגרום לנזק לסוס.

גולע

New member
אבלל.

כולם נתנו כאן מלא פיתרונות,, אבל עכשיו חורף ואי אפשר לשטוף את הסוסייםם .. מה אפשרר לעשות ..?

Vintage Queen

New member
בעיקרון

הברשה טובה, גם אחרי שהסוס מתייבש מהזעה, היא טובה כמו מקלחת, אבל אני מדברת על הברשה ממש טובה של לפחות רבע שעה, מגרדת גומי ופלסטיק, ועוד 3 מברשות לפי סדר מקשה לרכה, עם מיסי ככה הייתי עושה, אבל לה לא היו גרדות, בחורף שהייתי מטפלות בגרדות חמורות הייתי מרתיחה מים, שמה לידי מגבת וקובן מגבת/פליז, מעבירה עם ספוג על המקומות הרגישים ומייד מעבירה מגבת (כדי שלא יטפטף על כולו וכדי לנקות את הלכלוך ולנגב אותו לפני שיתיבש) לעשות את זה יחסית מהר ולזרוק קובן פליז, זה פתרון מעולה שהסוסים אפילו אוהבים =]

למעלה