אם חד הורית-בעיות בהתנהגות והצבת גבולות

אושר 5200

New member
אם חד הורית-בעיות בהתנהגות והצבת גבולות

שלום, אני אם חד הורית אשר מגדלת את בני בן 5 וחצי לבד, אני נתקלת בבעיות מאוד חמורות בהתנהגות שמתבטא בחוסר הקשבה. בשעות היום אני מקבלת אין ספור טלפונים מהגן ומהצהרון שהוא מתנהג באלימות. כל יום הוא אתגר קשה מאוד בפני עצמו, אני מרגישה מותשת ומיואשת! אודה לקבלת טיפים בהצבת גבולות.

נצטרך קצת יותר "בשר" כדי לענות

בחרי דוגמא מייצגת בעיניך, הביאי אותה, ואז נדע יותר במדוייק כיצד לעזור.

אושר 5200

New member
הצבת גבולות

כאשר אני מבקשת ממנו לעשות משהו, אם זה להתלבש, לסדר את החדר, לכבות את הטלויזיה.בסופו של דבר זה מתסיים בצרחות מאחר והוא לא עושה את מה שאני מבקשת ממנו, זה תמיד"עוד מעט, לא רוצה, את לא אחראית עלי....." בנוסף הוא נורא מתחצף לכל מה שאני אומרת לו יש לו עשר תשובות.הוא מוציא אותי מאיזון. אני מגיעה למצב שכל הכוחות נשאבים ממנו! אני אשמח לדעת האם ישנם הרצאות בנושא שאני אוכל ללכת, או לטיפול. תודה

הצבת גבול, בדיקת גבול ואכיפת גבול

מתוך התיאור המאד כללי שהבאת נראה שאת מנסה להציב גבול, אך את נשארת ברמת המילים בלבד. כשאת מבקשת ממנו דבר מה, נראה שהוא מתייחס לדברייך כאל המלצה בלתי מחייבת, עד שאת יוצאת מאיזון. כהורים, כאשר ילדים בודקים גבולות שאנו מציבים (מילולית), עלינו לעמוד על דעתנו, אכיפת הגבול היא מעשית יותר ממילולית. עוד אפשר להסיק ממה שכתבת שהתקשורת שלכם קשה, רצופת מאבקים וקשיים, הילד שלך מביע בהתנהגותו את הקושי שלו עם המצב והתקשורת שהתפתחה ביניכם. כרגע, במצב הנתון, הוא "מרוויח" יותר מהתנהגות שלילית. ראית את הפרק של "סופר נני" אתמול על משפחת בוחניק? אני מציעה שתראי אותו כדי להבין את ההבדל בין הצבת גבול לאכיפתו. ישנו מבחר של מטפלים, הרצאות וקבוצות של הורים במצבים דומים לשלך שניתן ללכת אליהם.

אושר 5200

New member
הצבת גבולות

האם יש אפשרות להפנות אותי למטפל, הרצאות וקבוצות של הורים?

למעלה