עבודה מהבית
אהלן טוויטי. קשה לי מאוד לענות על שאלתך. קודם כל, עבודה מהבית זה עניין של אופי. יש אנשים שזקוקים למסגרות, ובלעדיהן הם ממש מתקשים לתפקד. כדי להצליח לעבוד מהבית רצוי לעשות מערכת של "כללים" וליצור מסגרת בתוך הבית. אני למשל, זה דוגמא למי שעובד מהבית, והצבתי לעצמי כללים, אבל לצערי אני ממש לא עומד בהם...
יש אנשים שמתקשים לעמוד בכללים בגלל הפיתויים שיש בבית ומפריעים להם ליצור מסגרת של עבודה, ויש אנשים שמתקשים לעמוד בכללים בגלל שהעבודה קוסמת להם והם מתקשים לעזוב אותה ולהגיד לעצמם - יום העבודה הסתיים, מרגע זה אני בבית ולא בעבודה. אני שייך לקבוצה השנייה. אבל בכל זאת אני לרגע לא מצטער על הבחירה שלי לעבוד מהבית. אני נהנה מכל רגע מהעיסוק שלי, והסיפוק שיש לי הוא עצום. אני אישית אף פעם לא סבלתי מסגרות, אבל זה כבר עניין של אופי. אז עניתי לך על הכל, חוץ ממה ששאלת...
האמת שאני לא חושב שניתן לענות על השאלה ששאלת. זה כאילו שמישהו ישאל "במה אפשר לעבוד מחוץ לבית ?". כשם שיש אין סוף עבודות מחוץ לבית, כך יש אין סוף עבודות בבית. הרבה מאוד עבודות ניתן לעבוד גם בבית. למשל, אחותי שהיא חד הורית ואשת קריירה, עובדת אמנם בחוץ (כיועצת ארגונית), אבל חלק מהפתרון של בעיותיה כחד הורית, זה שהיא עשתה הסדר במקום העבודה שלה שמאפשר לה לקחת חלק מהעבודות הביתה. אז יש דברים שהיא חייבת לעשות מהמשרד (כמו פגישות), ויש עבודות הכנה רבות שהיא עושה מהבית. בקיצור, מה שאני רוצה להגיד זה שמה שאת צריכה לדעתי לשאול את עצמך, זה לא "איזה עבודה אני יכולה לעבוד מהבית?", אלא את צריכה לשאול "איזה עבודה מעניינת אותי?" (ללא קשר אם היא מתבצעת מהבית או לא). לאחר שתדעי מה הכיוון שלך, אז השלב הבא יהיה לשאול "האם ואיך ניתן לשלב את מה שאני רוצה, גם בבית?". זה גם לא חייב להיות שחור או לבן. את יכולה אולי לשלב בין עבודה בבית לעבודה בחוץ. כשם שעושה אחותי, את יכולה אולי להגיע להסדר עם מקום העבודה שדברים שניתן לעשות מהבית את תעשי מהבית. שאלה נוספת שאת צריכה לשאול את עצמך היא "האם אני רוצה להיות שכירה, פרי-לנסרית, יזמת וכו´?". זאת שאלה בפני עצמה, שאינה קשורה לעבודה מהבית. אפשר גם להיות שכיר ולעבוד מהבית, ואפשר להיות פרי לנסר ולעבוד במשרד. גם כאן, זה שאלה של אופי והתאמה אישית. לי אישית מאוד לא מתאים להיות שכיר, וכשהייתי שכיר הרגשתי שאני מבזבז את זמני, אף על פי שהייתה לי עבודה די מעניינת כמנתח מערכות. אבל שוב - מה שמתאים לאחד/ת לא בהכרח מתאים לאחר/ת. ובאותו עניין, לגבי מה ששאלת אותי באי.מייל - אין לי שום מושג מי הוא הבן אדם. להית´ אמיר.