שלום שרי
לעיתים קרובות אני עונה על שאלות שעולות במקומות שונים ומנסה לתת עיצה מקתועית טובה - שיכולה להדריך את ההורים השואלים ולעזור באופן כללי להרבה הורים נוספים. במקרה שלך - אני חושבת אחרת. הססתי האם לתת "עיצות מומחה" בקשר למה שאת שואלת במסגרת הפורום - ואחרי מחשבה שניה ושלישית החלטתי שזה יהיה צעד לא אחראי מצדי. אני חושבת שאת "מסתכנת" בעיצות כלליות , שעלולות להיות לא נכונות עבורך ועבור בתך- כשאת מצפה להדרכה בנושא כל כך מורכב באמצעות פורום האינטרנט. להערכתי- יש מצבים שמחייבים התייחסות תהליכית שמותאמת לאנשים הספציפיים שחווים אותם. אין כל אפשרות אחראית לתת לך רצפטים כלליים, כי אף לא אחד מן העונים לך (שבוודאי מלאים רצון טוב, חכמה וניסיון חיים) איננו מכיר את ילדתך. אף אחד איננו מכיר אותך וגם לא את האינטראקציה ביניכן, את הרגישויות, ההיסטוריה שלכן, הטמפרמנט שלכן וכו´. אין עיצה אחת שהיא "נכונה" לכולם. חשוב מאד - במצב מורכב ורגיש כזה- להתייחס לדברים בתהליך ממושך (לאו דווקא ארוך מאד) ולעבד את החוויה ואת משמעויותיה. אני יודעת שמה שאני כותבת עלול להישמע כמו "בלה-בלה-בלה" של מילים נפוחות- אבל (לצערי) מנסיוני המיקצועי- יש מצבים שאין בהם קיצורי דרך שמניבים תוצאות טובות לטווח ארוך- ולעומת זאת: תהליך ייעוצי טוב עשוי לעזור להתמודד טוב מאד . אני מאחלת לשתיכן הרבה הצלחה בתהליך, דרורית אמיתי-דרור, יועצת להורים ולאנשי מקצוע.