אם חושבים על זה

shershku

New member
אם חושבים על זה

דברים שאנחנו מתייחסים אליהם כאל מובן מאליו נתפס פעם כמדע בדיוני או אפילו לא חשבו על זה. כמה דוגמאות:
דברים כמו ספרים בתפוצה רחבה, צוללות, מטוסים היו עד לפני כמה מאות שנים כמדע בדיוני.
טלפונים (טלפונים סלולריים בפרט), מחשבים ואחרים בכלל לא חשבו עליהם עד לפני מאה או מאתיים שנה.

זה מעביר אותי לתחום המחקר של חקר העתיד. מה אתם חושבים שיכול להתפתח בשנים הקרובות או אפילו במאה הקרובה?

avivs

New member
אני חושב

שטכנולוגיה לבישה תהיה יותר ויותר חלק מהחיים שלנו.
הגוגל גלס יהפכו להיות יותר נגישים, בעיקר כשיש לא מעט מתחרים שעובדים על דגמים משלהם.
לא אתפלא אם יעשו משהו עם עדשות מגע.

מכוניות אוטומטיות יכולות להשתלב בצורה מוצלחת עוד עשור או שניים.

האינטרנט של הדברים - כלומר החיבור של מוצרים שונים בבית לרשת האינטרנט, יתפוס תאוצה. יש הרבה אנשים שעובדים על זה.

shershku

New member
לדעתי

מה שקראת לו טכנולוגית לבישה אינו מדע בדיוני כבר כמה עשרות שנים, אלא רק עכשיו משווק לקהל הרחב. מה שמבדל את היום לפני כמה וכמה שנים זה השימוש באינטרנט לכל מוצר ומוצר. השילוב של האינטרנט בעולם הוא עצום, והדמיון מגביל את השימוש בו.
לדעתי, טכנולוגית לבישה דומה בתהליכים למכשיר הפקסמיליה. הפקס נוצר בתחילת שנות החמישים ורק עשורים לאחר מכן גדל השימוש בו - כך שגם הקהל הרחב השתמש בו.

לדעתי, אנחנו נמצאים על פריצת דרך נוספת בתחום השינוע והתחבורה. העשורים הבאים יגדירו מה יהיה, אבל יש פה איזוהי פריצת דרך.
דבר נוסף הוא יצירת חשמל, מהשמש, בחלל והשינוע לארץ יקרה בעשור או שניים הקרובים. המדע בדיוני בזה זה הפוליטיקה של נושא האנרגיה ולא הטכנולוגיה עצמה. אני מזכיר שהבסיס לטכנולוגיה הזו קיימת כבר איזה מאה שנה והטכנולוגיה הדרושה רק פותחה יותר ויותר מאז. הבעיה היא הפוליטיקה של האנרגיה - מי שולט במה, יחסי כוחות, כלכלה פוליטית ועוד.
יהיו שינויים פוליטיים וכלכליים בעולם במאה השנים הקרובות. אפשר לראות מה יקרה בעשרים השנים הקרובות בתחומים הללו, אבל לא מעבר לזה. כל דבר בתחום של בין עשרים למאה שנה זה כבר מדע בדיוני.

MonicaF

New member
עדשות מצלמה

כיום העדשות כבדות מאד.
אני מאמינה שיום אחד עדשות לא יהיו מזכוכית אלא מחומר דמוי אורגני כלשהו, חיקוי של העין.

חיי נצח, דה!

אני חושבת ששווה להשקיע בזה, מהרבה סיבות:
1. זה נכון שאנשים צעירים חולים גם, אבל אנשים זקנים חולים הרבה יותר. ככה שאם מישהו יכסח את כל העניין של זקנה יכוסח איתו אחוז ניכר מהחוליים (כמו חולי ברבים, לא כמו חולים עם טייפו) והבאסות.
2. זה קרה בכל מיני ספרים עתידניים כמו ההצהרה (וגם הסרט הנוראי ההוא עם קירה נייטלי), וזה היה בסדר דוקא. לא לקירה נייטלי, אמנם, אבל מי צריך אותה?
3. אני לא רוצה להיות זקנה ולמות.
ולפני שאתם פוטרים את זה כבולשיט בלתי-אפשרי - נתחיל בלגדל איברים מתאי גזע. זה די קרוב לאפשרי היום, לא? ואז, טוב, אני מקשקשת כי אין לי מושג מחיי, אבל כאילו, מאברים להשתלה, אפשר להתקדם למאגרי תאי גזע לחידוש אינסופי של כל הרקמות שלנו? הממ? (מקשקשת).
איך שלא יהיה, הנקודה היא שזה יהיה מגניב *נורא*.
מדענים משוגעים, אם אתם קוראים את השרשור הזה כדי לשאוב ממנו רעיונות...*סמיילי מנענע בגבות*

shershku

New member
שתי נקודות

הראשונה: מה עם הנדסה גנטית? אמנם זה כבר קיים היום, אבל כמו השתלת איברים זה מאוד מוגבל. מה גם, בעל פוטנציל ענק לפיתוח קרוב.

הנקודה שנייה לקוחה מסרטי איש הנצח למיניהם או מהסרט איש המאתיים. שם היכולת למות מאוד חשובה - ואפילו נאבקים עליה.

גלקטור

New member
אנחנו עובדים על זה...

ובאופן ספציפי:
איברים מלאכותיים ותאי גזע הינם שני תחומים שבאמת תופסים תאוצה וצפויים שינויים דרמטיים בעשור-שניים הקרובים.

רפואה מותאמת אישית - כיום קיימת בעיקר באונקולוגיה ועדיין רק בראשית דרכה, אבל זה גם תחום שתופס תאוצה, בייחוד שטכנולוגיית ריצוף גנום וטרנסקריפטום כיום היא ממש זולה יחסית למה שהיה לפני עשור (בערך פי 1000 יותר זולה, והמחיר עוד יורד). הטכנולוגיה ירדה לא רק במחיר, אלא גם במשך הזמן לקבלת תוצאות (ימים, לעומת חודשים-שנים).

תרפיה גנטית - בפועל אפשרית, יש עדיין בעיות טכניות ביולוגיות, אם כי אני מניח שחלק גדול מכניסת התרפיה הגנטית לשימוש הוא הבעיתיות האתית.

תחום הננוטכנולוגיה וננוביולוגיה וביולוגיה סינטטית וננושבבים עובדים כולם בנסיון ליצור מערכות ניטור וטיפול עצמאיות, תת-עוריות/במחזור הדם.

פיתוח נגיף מיוחד שיהרוג רק את האנשים מחרחרי ריב ומדון ובכך ימנע מוות עקב אלימות. (אה, לא? חבל...)

היייי!

על הרעיון האחרון *אני* התחלתי לכתוב סיפור! (רק בלי הנגיף המיוחד).
אוף, בעיות אתיות זה כזה מקלות בגלגלים P: נניח, הייתי אומרת שלייצר ילדים יפים יותר, בריאים יותר וחכמים יותר זה רעיון נהדר (כמו בסרט גאטאקה). אבל אף אחד לא היה בחיים מעז להניח רגל במסלול שהולך לכיוון הזה. ולמה? זה לא כמו היטלר. זה לא שאנחנו משמידים את הנחותים. ואני בטוחה שכמו שעכשיו מטפלים באנשים עם מגוון מוגבלויות ועוזרים להם לחיות חיים כמה שיותר מלאים במסגרות מתאימות, ככה יקרה גם לאנשים "נחותים גנטית" בעולם כזה.
נו טוב.

האתגר העיקרי הוא חקר המוח

ושם אף אחד לא יכול להתחייב על פריצת דרך משמעותית בטווח הנראה לעין.

shershku

New member
זה אחד הדברים שקשה יותר לחזות

אבל מי יודע מה יקרה.

מיכאל ג

New member
לדעתי ההפך

מכל תחומי המדע זה האחד בו אני די בטוח שיהיו פריצות דרך. לא יכול להתחייב על תבוה על אנושית אבל יצירה של תבונה ברמה אנושית היא משהו שאני די בטוח שיקרה. זאת לעומת דברים כמו מסעות לחלל שיכול להיות שלעולם לא נעזוב את מערכת השמש.

עזוב ליצור, קודם צריך להבין איך המוח עובד

גם לאיברים פשוטים בהרבה שאנחנו מבינים (או חושבים שאנחנו מבינים) איך עובדים עוד לא הצלחנו לייצר להם תחליפים שווי ערך.

אני גם לא בטוח שצריך ליצור בינה מלאכותית מחוכמת כדי להגיע להישגים הדרושים בחקר המוח לצורך הארכת תוחלת החיים. די בהגעה ליכולת "העתקה טיפשה" כדי לסגור את הפינה הזאת.

אבל אנחנו ממש לא שם, אפילו לא קרוב. אפילו לא רחוק.

מיכאל ג

New member
כן אבל

אין שום חוק טבע שנוגד את זה, לעומת הרבה חוקי טבע שמקשים על מסע בין כוכבים, טלפורטציה, מסע בזמן וכולי. יש בתחום התקדמות בלתי נפסקת, לעומת נאמר טכנולוגיית הנעה חללית בה לא היתה כמעט שום התקדמות בארבעים השנים האחרונות. מפרשון שמש כאן והינע יונים חלשלוש שם, ואולי בעתיד הקרוב מאיץ מבוסס רקטה כימית שעובד יותר מפעם אחת לפני שצריך לזרוק אותו ולתת לו להשרף באטמוספירה, אבל לא יותר מזה.
בוא נאמר ככה, זה התחום בו ההתפתחות היתה הכי מהירה יחסית לרוב תחזיות המדע הבדיוני.

מאז חרב בית המקדש, נתנה הנבואה לשוטיט

אבל הדבר הראשון שעולה לי בראש כשזה מגיע לדברים שאמורים להתפתח זה בחזרה לעתיד 2. - מצד אחד, יש מקומות שבהם התפתחנו לכיוונים שלא חשבו עליהם בכלל ( הבוס של מרטי מתקשר אליו, הבייתה.... לטלפון קווי, אומנם על כל הקיר, אבל לטלפון קווי), מצד שני, יש המון טכנולוגיות קיימות שאנחנו לא משתמשים בהם, מבחירה ( שיחת וידאו, זיהוי טבעית אצבעות), מצד שלישי, יש המון טכנולוגיות שכבר קיימות כיום, הבעיה היא שהעלות שלהן לא מאפשרת להן להיות זמינות לכולם ( טיסה לחלל, שיבוט).

קשה לי לראות האם תהיה התקדמות, תחשבו שצריך רק מלחמה אחת גדולה בכדי לשנות את העולם - לטובה או לרעה.

למעלה