אם חשבתם שרק בפורום פסיכולוגיה

נדב פ1

New member
אם חשבתם שרק בפורום פסיכולוגיה

אם חשבתם שרק בפורום פסיכולוגיה נתקלנו במקרה בפסיכולוג שעושה שפטים על אמונות אלטרנטיביות , הרי שלפי הקישור הזה , מהאתר שהביאה לנו שחר - מובהר חד וחלק שגם משרד הבריאות רודף מיעוטים דתיים , תחת אצטלה פסאודו רפואית משוועת .

ToryMaster

New member
נו ו...

אנחנו אומללים ונרדפים וכל העולם קונספירציות נגדנו, פואנטה?

Tatu4Taty

New member
רודף מיעוטים.. אה הא. נכון.

תשמע, קראתי כמה פסקאות ולאחר מכן כל שהייתי צריך זה לקרוא ברפרוף כדי להבין שאכן מדובר בכת. אני לא איש מקצוע ולא אף אחד מטעם משרד הבריאות ועדיין הצלחתי לזהות את המאפיינים האלה. אף אחד לא רודף "אמונות אלטרנטיביות" אבל אמונות שמרחיקות מהמשפחה, לא נותנות לך לבדוק דברים בעצמך, מסתגרות ומתבדלות ומבססות את עצמן ע"י הליכה אחרי איש אחד באופן עיוור צריך ועוד איך לשפוט. זו כת לכל דבר.

נדב פ1

New member
אני מסכים איתך חלקית ,

אני מסכים איתך חלקית , לא כל שכן לגבי " מרחיקות מהמשפחה " . יכול להיות אדם סופר אינטליגנטי ונון קונפורמיסט , שנולד למשפחה של morons גמורים שלא מקבלים אותו ורק גורמים לו נזק . אותו האדם מרגיש טוב יותר במקום אחר , וזו זכותו המלאה . ונניח ואכן אלו כתות מסוכנות - אז זה תפקיד משרד הבריאות לטפל בדבר ? נו באמת , חזרנו לימי סטאלין ...

Dia Leoghann

New member
???

אנשים שעברו שטיפת מוח אצל אדם כריזמטי מאוד, או כת, עד כדי כך שיש להם נטייה להתאבד - תפקידו של מי לטפל בהם לדעתך? אני לא חושב שכל חברי הקבוצה עליה מדברת הכתבה היו בנים למשפחה של morons, תצטרך למצוא נימוק משכנע הרבה יותר.

נדב פ1

New member
ובכן אריאל :

לא אמרתי שלא צריכים לעזור לפעמים , ואני מדגיש לפעמים , אך אני לא חושב שזה עניין שצריך להפנות למשרד הבריאות , או לאיזה בית עסק של פסיכואנלטיקאים . רציתי להזכיר לך , שהדתות כולן היו בתחילת דרכן כתות , והן לגיטימיות , לא ? אזי - יכולה להיות דת יפהפיה ונכונה , אך כל עוד לא חברים בה מספיק אנשים , היא תיחשב לכת מסוכנת , ובתי עסק מטעם משרד הבריאות יעשו עליה מטעמים . שנית - אני חלילה לא תומך בלקיחה של אנשים מהוריהם , אך מה לעשות - אנשים שונים נולדים לעיתים למצב ביש . מה תגיד על הומוסקסואל שנולד לבית חרדי במאה שערים , גונה ונודה מהקהילה , סבל ואומלל היה - ובשלב כלשהו כשגדל שוחח עם חוזר בשאלה והתברר לו שקיימת אופציה ? מאז ועד הלום הוא חי בלי לסבול רדיפות ושנאה . אזי גם זו הרחקה מסוכנת של אדם ממשפחתו ? מסתבר שלא , אבל מה - כשזה נעשה לצד השני , אז זו כבר כת , ואז כבר יש צורך במשרד הבריאות ...

נדב פ1

New member
שנית -

מס' האנשים שמתאבדים בגלל כתות , הוא כלום ואפס לעומת מס' האנשים שמתאבדים בגלל הצבא . ובעוד לצבא אתה מגיע בגלל חוק ( ואני חוזר שוב ) דרקוני לחלוטין , לכת אתה לא מגיע לפי חוק , וזו החלטה שלך אם להיכנס לזה או לא . אני סבור שהבעיה עם כתות פשוט נבעה מהוותיקן שנבהל מכך שהצאן שלו בורח מהמרעה , ואתה בתור נאו פגאני ונון קונפורמיסט צריך להבין זאת . נדב .

נדב פ1

New member
לוותיקן הצטרפו

אנשי " מדע " הנפש והחברה , ממש מדענים דגולים ואדירים , דוגמאת גאון הדור פרויד .

אורי רז

New member
פרויד הצטרף לותיקן ?

למיטב הכרתי הדלילה את הביוגרפיה של פרויד, החברה הנוצרית בה הוא חי דחתה אותו ואת תורתו בשל יהדותו.

נדב פ1

New member
לא הצטרפו במובן הזה ,

הצטרפו במובן של יצאו למלחמת חורמה נגד גורמים שלא ראו בעין יפה .

ToryMaster

New member
מספיק ודי

ניסיתי לא להגיב, אבל זה נעשה מגוחך. העולם הוא לא המטריקס, זה לא הכל קונספירציות ולא הכל נעשה נגדנו. אף אחד מאיתנו אינו קדוש מעונה ומסכן שכולם נגדו. התרגיל שעשיתם היה מכוער להפליא, תפסיק לנסות להגן על עצמך ע"י זה שתהפוך את צה"ל לכת. זו כפיות טובה, נקודה.

יש הבדל בין דת

לכת, של פסיכי, שעושה שטיפות מח לאזרחים תמימים, ובסוף מביא אותם לידי התאבדות. אתה לא חושב שההשוואה ממש לא רלוונטית?

נדב פ1

New member
בחייך ,

בטח שרלוונטית ! לעיתים יש שטיפות מוח , לעיתים אין , אך מה שבטוח הוא שהמונח " שטיפת מוח " בהקשר של כת הוא דבילי לחלוטין . אנשים מגיעים לכת מתוך בחירה מלאה במרבית המקרים . תקחי את צה"ל לדוגמא - שוטף מוח ? ועוד איך - גורם לצעירים לחשוק במלחמה בערבים . מביא אותם לידי התאבדות - כמובן , את יודעת כמה חיילים מתאבדים כל שנה בגלל המנטליות של המילטריזם של צה"ל ? אלא שאצל צה"ל הפרט לא מגיע מתוך בחירה כמו ב"כתות" - כי אם מחויב להגיע על פי חוק דרקוני , ולהשקיע 3 שנים על מנת שחיילים גיבורים יוכלו להחריב חייהם של 3 מליון פלסטינאים . כל הצעירים שאומרים " קרבי זה הכי , אחי " - הם הם שטופי המוח , ועם כל הכבוד , הצבאות האלו גורמים ליותר טרגדיות מכל הכתות גם יחד . ראיתי כבר אנשים איכותיים שנכנסו אל תוך המסגרת המיליטנטית הזאת ויצאו מחרחרי ריב ומדון . אז בבקשה - קצת פרופורציות ! קל להאשים תנועות אלטרנטיביות בהיותן כתות של פסיכי , אך בפועל הפסיכיים האמיתיים נמצאים בקרבך ושוטפים לך את המוח הרבה יותר מכל ה"כתות" גם יחד . דיסקליימר - ברור שיש כתות שליליות , אך ההכללות האלו של החברה המערבית הן דביליות לגמרי .

תגיד לי

שאתה לא משווה את הגוף שמגן עליך ועל המשפחה שלך ועל הקיום שלך, לכת. אם כן, תתחיל לחשוב פעמים. אין אף מסגרת מושלמת, אבל ההשוואה הזו, עוד יותר לא רלוונטית מהקודמת לה.

ואם כבר אתה עושה את ההשוואה

הזוועתית הזו, אל תשכח, שלא צה"ל הוא זה שגורם ל"שטיפת המוח" אלא המציאות שבה אנו חיים.

Justin Angel

New member
אתה טועה.

אף אחד שיוצא ממסגרת צבאית מלאה (ובמיוחד משירות קרבי) לא ייצא "מחרחר ריב ומדון".

Dia Leoghann

New member
אוי ווי!!! אוי גוועלד!!

נכון שבמרבית המקרים אנשים מגיעים לכת מבחירתם האישית, אך במרבית המקרים הם מגיעים למצב שבו הם אינם בעלי יכולת בחירה או אומץ לבחור לצאת משם - שטיפת מוח מתקיימת אחרי הכניסה לכת, לא לפני זה. בקשר לכל מה שאמרת על צה"ל, אני לא מבין מהיכן אתה מוציא את אמרות הנאצה הללו. לצבא הולכים כי צריך ללכת, כי יש חוק, קרא לו דרקוני אם אתה רוצה, אך בזכות החוק הזה אתה ומשפחתך קיימים פה היום. וראה איזה פלא, הנה אני צועק בקול גדול:
"קרבי זה הכי, אחי!!!" - ובכל זאת איני שטוף מוח, מחרחר מלחמה ריב או מדון - אני פשוט חושב שהלוחמים הקרביים הם בד"כ אנשים אייכותיים וברמה גבוהה, ומזדהה היזדהות מלאה עם האמרה הזו. אני חושב שצה"ל יכול להעניק לכל אחד ואחד (עם נשים יש לצה"ל עוד אי אלו בעיות לצערי) המון, ואני יודע שהוא נתן לי המון.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למעלה