קודם כל
שהמדינה תדאג שלכל אזרח יהיה מספיק אוכל, נקודה, ואחר כך אפשר יהיה לדרוש שיהיה מספיק אוכל אורגני. בגדול עם אוכל אורגני ככל שיהיה יותר ביקוש (כלומר ככל שיותר אנשים יקנו אותו) סביר להניח שהמחיר ירד. הוא אף פעם לא יהיה ממש זול כי חלק מה"בעיה" עם גידול אורגני הוא שמטבעו הוא יוצא יותר יקר מאשר גידול שאינו אורגני. אני יכולה להגיד לך למשל שהסופר המקומי שלי כאן בארה"ב יש מדיניות שירקות אורגניים עולים בדיוק אותו הדבר כמו חבריהם הלא-אורגניים מאותו הסוג. אמנם באופן כללי זה סופר די יקר, אז זה לא הופך ירקות אורגניים ל"זולים" (ובכלל ירקות בארה"ב מאוד יקרים), אבל זה כן אומר שכשאת הולכת לסופר אין לך התלבטות אם לקנות את האורגני או הרגיל בגלל המחיר. זה נובע מזה שיש כאן יחסית יותר מודעות וביקוש לזה. אבל בגדול, כשאת אומרת "אם מדובר על החדרת רעלים לגוף", מן הסתם כנראה שחלק לא מבוטל מן האנשים לא מגדירים אכילת מזון שגודל קונבנציונאלית ונשטף היטב וכו' כ"החדרת רעלים לגוף". ישנם, אגב, גם כמה מומחים לחקלאות (אני מדברת על מדענים, לא אנשים מתעשיית החקלאות), שטוענים שדווקא אכילה ירקות אורגניים מכניסה יותר רעלים לגוף מאחר וכדי להתמודד עם מזיקים בצורה יותר טובה בסביבה שבה אין חומרי הדברה, הירקות מייצרים יותר מן החומרים הרעילים שיש בהם באופן טבעי (דוגמאות מוכרות לרעלים האלה בתוך צמחים שנועדו להגן עליהם ממזיקים הם הניקוטין בטבק, הקפאין בקפה וכו', אבל הם קיימים גם בירקות אחרים. למען הסר ספק, אין לי מושג אם הם צודקים ואני אישית כן נוטה לאכול ירקות אורגניים, אבל סתם כדי להראות שזה לא שמדובר על משהו חד משמעי שבו כולם אומרים "טוב, ברור שירקות רגילים הם בעצם רעל וחייבים לספק ירקות אורגניים לכל דורש".