אם חשוב לצרוך מזון אורגני, מדוע לא נילחם על

האם יש אזרחים שאין להם את הזכות

לקנות אוכל אורגני? כל מי שזה חשוב בעיניו יכול לבחור להשקיע בכך את כספו ולצרוך מזון אורגני. הרי מדובר פה בעניין שהוא מותרות, יש מי שזה חשוב בעיניו ויש מי שחשובות בעיניו זכויות בריאותיות אחרות. אם הכוונה היא לסבסוד, היום המדינה לא מסבסדת גם מוצרים שבהם יש באמת צורך בריאותי ממשי לאוכלוסיות לא מבוטלות (למשל מוצרים נטולי גלוטן, או דלים בחלבון, וכן הלאה), ואלה לדעתי דברים שיותר חשוב לקדם מאשר מזון אורגני מסובסד.
 
איני קונה אורגני בגלל המחיר, אבל

אם מדובר בהחדרת רעלים לגוף, המדינה חייבת לפקח על התוצרת החקלאית בארץ, כפי שמדינות אירופה נוהגות. הרי התוצרת היוצאת לאירופה עוברת בדיקות קפדניות, ורק אנחנו אוכלים את המזון שלא נבדק. איננו אמורים להיות פחי אשפה לרעלים, גם אם אין לנו כסף. אפילו אם אין לנו מודעות.
 

Mיקי_

New member
מה זה הקישקוש הזה? המדינה ועוד איך מפקחת

על התוצרת החקלאית, על כמות הרעלים המוכנסת לכל דבר, לשם כך יש תקנים. גם תוצרת אורגנית מגודלת עם רעלים, רק שאלו רעלים טבעיים, ולא כימיים. את מדברת מתוך חוסר ידע, ואומרת זאת בכזו נחרצות, חבל שאת מטעה. Mיקי בת של חקלאי למען גילוי נאות, שאוכלת גם אורגני.
 
שאבתי את המידע הזה מתכנית שהיתה בערוץ 2

זה נכון שגם אורגני בארץ לא נקי מרעלים. אפשר לחוש בטעם. אבל מה על היתר?
 

TheFinalCut

New member
חוקים תקנים יש לנו לכל דבר; אכיפה ופיקוח פחות

גם יש דרכים לבצע מניפולציות על בסיס החוקים הקיימים. למשל, אסור באופן עקרוני לרסס פירות לאחר הקטיף, ולכן רוב החקלאים שמגדלים פירות במטע נותנים ריסוס רציני יום לפני הקטיף, וכמובן שחומרי ההדברה נשארים לפחות עד הטיפול בבית האריזה (וחלק מהם, כמובן, נשארים גם אח"כ). לכן, באופן כללי יש לצאת מנקודת הנחה שיש שאריתיות מסוימת של חומרי הדברה בפירות וירקות (זה גם הודגם היטב מחקרית) ולשטוף היטב לפני האכילה.
 

d a p h n a

New member
קודם כל

שהמדינה תדאג שלכל אזרח יהיה מספיק אוכל, נקודה, ואחר כך אפשר יהיה לדרוש שיהיה מספיק אוכל אורגני. בגדול עם אוכל אורגני ככל שיהיה יותר ביקוש (כלומר ככל שיותר אנשים יקנו אותו) סביר להניח שהמחיר ירד. הוא אף פעם לא יהיה ממש זול כי חלק מה"בעיה" עם גידול אורגני הוא שמטבעו הוא יוצא יותר יקר מאשר גידול שאינו אורגני. אני יכולה להגיד לך למשל שהסופר המקומי שלי כאן בארה"ב יש מדיניות שירקות אורגניים עולים בדיוק אותו הדבר כמו חבריהם הלא-אורגניים מאותו הסוג. אמנם באופן כללי זה סופר די יקר, אז זה לא הופך ירקות אורגניים ל"זולים" (ובכלל ירקות בארה"ב מאוד יקרים), אבל זה כן אומר שכשאת הולכת לסופר אין לך התלבטות אם לקנות את האורגני או הרגיל בגלל המחיר. זה נובע מזה שיש כאן יחסית יותר מודעות וביקוש לזה. אבל בגדול, כשאת אומרת "אם מדובר על החדרת רעלים לגוף", מן הסתם כנראה שחלק לא מבוטל מן האנשים לא מגדירים אכילת מזון שגודל קונבנציונאלית ונשטף היטב וכו' כ"החדרת רעלים לגוף". ישנם, אגב, גם כמה מומחים לחקלאות (אני מדברת על מדענים, לא אנשים מתעשיית החקלאות), שטוענים שדווקא אכילה ירקות אורגניים מכניסה יותר רעלים לגוף מאחר וכדי להתמודד עם מזיקים בצורה יותר טובה בסביבה שבה אין חומרי הדברה, הירקות מייצרים יותר מן החומרים הרעילים שיש בהם באופן טבעי (דוגמאות מוכרות לרעלים האלה בתוך צמחים שנועדו להגן עליהם ממזיקים הם הניקוטין בטבק, הקפאין בקפה וכו', אבל הם קיימים גם בירקות אחרים. למען הסר ספק, אין לי מושג אם הם צודקים ואני אישית כן נוטה לאכול ירקות אורגניים, אבל סתם כדי להראות שזה לא שמדובר על משהו חד משמעי שבו כולם אומרים "טוב, ברור שירקות רגילים הם בעצם רעל וחייבים לספק ירקות אורגניים לכל דורש".
 

TheFinalCut

New member
חומרי הגנה בגידולים אורגניים

שמעתי (גם בקורסים בפקולטה) את הטענה הזה שלפיה צמחים המגודלים בשיטות אורגניות מגבירים את ייצור חומרי ההגנה, שחלקם רעילים גם לאדם. אני חושב שאפילו ראיתי איזה מאמר שדיבר על זה פעם, וזה הגיוני מבחינתי לחלוטין, אבל לדעתי הרבה אנשים נוטים לפרש את המידע הזה בצורה לא נכונה. גם אם צמח מגביר את ייצור חומרי ההגנה כאשר הוא חשוף יותר לחרקים ומחוללי מחלה, זה עדיין לא אומר שבעקבות כך הוא יכיל בסופו של יום יותר רעלים מאשר צמח שרוסס בחומרי הדברה קונבנציונליים. אגב, משיחות שערכתי עם המנחה שלי לאחרונה, התגלה לי לראשונה שבארץ בכלל לא מתבצעות בדיקות שאריתיות של חומרי הדברה ברוב נקודות המכירה! מספר קטן של רשתות החליטו בצורה התנדבותית לבצע בדיקות שאריתיות, בגלל דרישת הקהל, אבל אצל הירקנים ורוב הסופרים זה כלל לא נדרש ולא מתבצע. רוצה לומר, למרות שיש חוקים ברורים לגבי ריסוס לאחר הקטיף, אי אפשר לדעת מה מצב הירקות וחשוב מאוד לשטוף היטב.
 
בואו נזמין את הרשתות הבודקות לדווח לנו כאן ,

בפורום הזה. וגם בכל דרך אחרת, כמובן. זה יהיה מקדם מכירות מצוין. כי המחיר לא יהיה יקר כמו אורגני, ההצע יכול להיות גדול. הסופר קרוב יותר לבית , ואפילו על מחירי השוק הזולים נוותר בכדי לקנות שם. אם הם כברר בודקים, שיספרו לנו על כך.
 

d a p h n a

New member
מן הסתם אתה מבין בזה יותר ממני ../images/Emo13.gif

שמעתי את התיאוריה הזו בעקיפין דרך מישהו ששמע אותה מפרופ' בפקולטה לחקלאות, והוא אמר לי שמה שהוא הבין זה שיכול להיות שכתוצאה מזה ירקות אורגניים לא עדיפים על ירקות בגידול רגיל, אבל באמת יכול להיות שהוא פישט את הדברים או שהדברים לא הובנו כמו שצריך.
 

TheFinalCut

New member
חשוב לציין,

שהם דיבור על גידול קונבנציונלי בחלק מהרשתות. אני חושב שאחד היתרונות של גידול אורגני הוא שמעבר להבדלים באופי טיפולי ההדברה נערכות בדיקות יותר מקיפות של שאריתיות, אבל אני צריך לבדוק את זה. היה יכול להיות נחמד לעבור לאכול רק אורגני, אם הייתי יכול להרשות לעצמי את זה
 
למעלה