אם יבוא לכם
.

l i 7 5

New member
אם יבוא לכם ../images/Emo98.gif.

הרעיון הוא דיסקוס נושא, תגובות יתקבלו בברכה, או באשר הן
. אני אקרא לתוצאה "חומה ריגשית" (עם או ללא מרכאות) הגורם לפיתוח חומה - פגיעות בנפש . מה עושים כאשר החומה זה מה שנשאר ממך............. וכל האנושיות שהייתה מיתחת פעם, אינה בנמצא. אתה ממשיך כרגיל...אבל מתחיל להבין שהרגשות ..שקטים מאוד . והשימחה לא מגיעה עד הלב.
.

איילת פ

New member
או אולי...

דרך אחרת להסתכל על זה : "ככל שהנפש הופכת למאושרת ובטוחה יותר, כך נעלם הצחוק הקולני - במקומו מופיע החיוך הרוחני שמעיד על פליאתה הרבה של הנפש מאינסוף התענוגות הנסתרים של הקיום" ניטשה

l i 7 5

New member
כן אבל.........

הרגשה כזו של התעלות רוחנית באה מאושר המחובר ללב . אני הזכרתי "נתק" מסויים ... פער בין השימחה שנוכחת אך לא עוברת את הפער וממש מגיעה ללב. ולא בעיקר לגביי שימחה אלא רגשות בכלל . הם כביכול התנתקו מהנפש יש רגשות אך הם לא מחוברים .

hilabarak

New member
לדעתי יש כאן קצת בלבול במושגים

אני אתן את הסדר לפחות לפי ההבנה שלי שנשענת בעיקר על הבודהיזם ואם זה יעניין אשמח להרחיב. נפש - אנרגייה שקיימת בכל ייצור חי, היא מקיימת את החיים. היא איננה יכולה להיפגע כי היא חיצונית. היא כמו השמש שלנו, אם זיהום אוויר ייצור נניח חסימה של קרני השמש על פני כדור הארץ, אי אפשר יהיה לומר שהשמש "נפגעה" - כדור הארץ הוא הנפגע. השמש האירה ותאיר תמיד. רגש - תוצאה של כניסת הנפש לתוך יקום פיסי, הכניסה היא תמיד דרך השכל. אין דבר בעולם כמעט שלא עובר את המסנן השיכלי. אפשר לדמות זאת כמו קרן אור שעוברת דרך האטמוספירה ופוגעת בקרקע. לפעמים היא שורפת (כאב, כעס, טינה..) לפעמים יוצרת חיים (שימחה, עונג ...). אם בתפיסה השיכלית שלנו יש אהבה ונתינה, כמו למשל בהורות שמראש קיבלנו על עצמנו לדאוג לילד ללא בקשת תמורה, אז מופיע אהבה יחסית טהורה בחיים שלנו (גם על הילד אנחנו כועסים ולפעמים באים איתו חשבון ונעלבים ממנו, אבל הסינון השיכלי יחסית יעיל תוצאת ההורות אצל האדם הנורמלי היא בדרך כלל אהבה כמעט נטו). אם בתפיסה השיכלית שלנו יש בעייה כללית או בנשוא מסויים (בדרך כלל אנשים שהם אינם פתוחים לדיעות הזולת, ללא קשר להשכלה) אז האנרגיה של הנפש עוברת ומקבלת עיוות שיכלי (בדיוק כמו קרן שמש שיוצרת מדבר במקום פריחה). אם העיוות קטן אז אנחנו כועסים ומודאגים. אם הוא מאוד גדול אז יש שינאה, ופחד משתק ואובססיביות. אותה "חומה" למשל שהיזכרת בעיני היא פשוט "עיוות" שיכלי. השכל אומר לצורך הפשטות "עדיף לי להחביא רגשות, כך לא יפגעו בי". הוא רק שוכח לקחת בחשבון שאדם שסגירת הרגשות כואבת בסוף יותר מכל פגיעה חיצונית של עלבון או דחייה. המושג "לב" בעיני הוא מעין הכלאה לא ברורה, הרבה אנשים משתמשים בו, אבל אני חושב שהוא לא מייצג נפש ולא רגש. ו"רגשות שהתנתקו מהנפש" זה גם מושג שאיננו ברור לי. רגש (כעס, כאב, שימחה..) הוא תוצאה של זרימת הנפש לתוכנו דרך המודעות שלנו. אולי הכוונה היא ל"תחושת ניתוק", אבל היא גם בעיני סוג של כאב רגשי שנוצר מזרימה לקוייה של הנפש דרך השכל.

l i 7 5

New member
לברק שלום .

תודה שהגבת להודעתי. לגבי הנפש - ציטוט לא עוקב : "אנרגיה קיימת .....לא יכולה להיפגע כי חיצונית ? לא ברור לי ... לעומת זאת, הרגש : כניסת הנפש לתוך הפיסי דרך השכל .. אני מרגישה כאילו עשית סדר בארוני המזוהם וכעת הוא מבהיק ומכאיב לעיניי. לכל בגד מדף משלו והכל בנמצא. זה היה מדהים לקרוא לראות מחשבותי החבוטות מסודרות בסדר של ברור כשמש. למרות שדבר זה אינו פותר בעיה, בהחלט מאיר אותה
. תודה בתהליכי הפנמה
. לי

hilabarak

New member
בדיוק רציתי להסביר לך, אבל בכל זאת

הבהרה נוספת ברשותך. טענת שהבנת, אבל זה לא עוזר ורציתי להסתייג. מה הטענה שלי בעצם אומרת ? היא אומרת שחוסר ערך עצמי או דיכאון או כעס או אי מיצוי חיים נגרמים פשוט כתוצאה של חוסר הבנה של החיים. אלו אינם רגשות שאנו נולדים איתם ולכן ניגזר עלינו לחיות איתם. אלא תוצאות של חוסר הבנה. למה זה חשוב ? כי כשבאים לטפל ברגש זה הופך את העניין למאוד כבד מאוד דרמטי. כשבאים לטפל בהבנה זה נורא פשוט, לומדים משהו חדש. בדיוק כמו שאדם לומד רפואה או הנהלת חשבונות, לימודים ותו לא. מה המוקשים בדרך ? 1. כל מה שהכל הבין, הרגש מבצע רק אחרי שנה. אם הבנתי שחוסר הערך שלי נובע מחוסר הבנה כזה וכהז, ייקח לי שנה לתקן זאת. כי החיים מאוד מורכבים ופעם אני אעלב מההורים ועד שאלמד לא להיעלב מהם אז איעלב מהחברים ועד שאלמד אז איעלב מהבוס וכולי. ההבנה השיכלית תתורגם למעשה רק עם הניסיון. 2. צריך אומץ ליישם. נניח שאני שתקן כי זה נוח לי לא לדבר ואז אני יודע שלא ילעגו לי. אז עכשיו הבנתי שאני שתקן ומריך גם להתאמן. פעם אפתח את הפה ואספר סיפור פעם אנסה לחוות דיעה ואחרי שנה וחצי אוכל גם לדבר חופשי. 3. צריך אחריות אישית על עצמך. אדם שלא מרגיש שהוא אחראי להבין ואחרי זה להתנסות וכך ליישם לא יעשה זאת. אדם שבטוח שהרגשת חוסר הערך שלו או הדיכאון שלו או חוסר היכולת למסד זוגיות הן גזירה משמיים לא יוכל לפעול. כי כל פעולה מחייבת אמונה שאתה יכול לשנות ואם אינך מאמין שאתה אחראי איך תשנה ?

l i 7 5

New member
ברק

אז כך, הבנתי את העניין הטכני בתאורך את הנפש, עד אתה לא היה ברור לי כל כך ההבדל בין הנפש לרגש . או, לא ממש חשבתי שיש הבדל. ועכשיו קצת על עצמי על מנת שתוכל למקד יותר השערות . אני מודעת לערך עצמי זה מכבר, מס' שנים . ומברכת על כך, כי ידוע לי (מאוד) שזה ברכה. ברכה שאתה מביא על עצמך. וכן מודעת ולוקחת אחריות מלאה (לא מאשימה הורים
למרות שתמיד יש על מה) ובכלל, לא מאשימה דבר, ודיי חסרת סבלנות כלפי אלו שכן. דוגלת בשיטת התנועה , קדימה ורק . מבינה מגרעותיי , בחלק מטפלת וחלק משאירה למחר
. פשוט הבהיל אותי קצת לגלות .. שחיי הפכו חיצוניות בלבד כאילו אני עצמי נעלמתי לעצמי. יש לי רגשות חזקים זמניים שמרגישים טוטאלים . אבל מעבר לכך, אני נמצאת בחיים אבל לא חשה אותם. מיצטערת על הסיבוך המחשבתי, אני כובת בזמן שאני חושבת על כך. וחוץ מזה אתה ביקשת
. בצחוק. לי.

hilabarak

New member
קודם כל אני מאוד נהנה מסיבוך

מחשבתי, כי אז יש על מה לחשוב ולתקן. בדרך כלל זה מעיד על מורכבות מחשבתית, מהניסיון שלי מאוד לא מעניין לעבוד עם אנשים שכל הזמן אומרים "מה יש לדבר על זה ? זה ברור". עכשיו לגבייך, אני מזהה בעייה של חוסר הבנת המהות (לפחות לפי התיזה שלי). בואי נחזור לרגע לדוגמא של כדור הארץ. נניח לרגע שהאדם זה כדור הארץ שמתפתחים עליו חיים (אקראיים בהגרדה יש אנשים מסוגים שונים, והמצאות של אנשים, ובעלי חיים בקוטב וגו'נגל ועצים מדהימים וסוואנות ו....). מטרת החיים של האדם היא לתת לחיים כמה שיותר מגוונים להתפתח בתוכו. מימוש מסוג כזה ואחר לגדל ילדים להיות עם בן זוג טיולים חוויות עבודה ועוד ועוד ועוד. מהי הפואנטה ? כל זה מתאפשר בזכות השמש שלנו (הנשמה). מדוע זה מתאפשר ? 1. כי יש איזון בין כדור הארץ לשמש (הם חגים במסלול קבוע במרחק קבוע שאני מאמין שאם נשנה אותו באחוז אחד בלבד כבר לא יהיו חיים). 2. כי בינתיים החיים הכי מתוחכמים ומעניינים על פני כדור הארץ לא מפריעים לשמש להגיע (בני האדם עוד לא הרסו את האטמוספירה). 3. אין הפרעות חיצוניות משמעותיות. למשל אסטרואיד שפגע לפני 60 מיליון שנה בכדור הארץ מחק את כל החיים עליו. מה זה אומר לגבייך ? 1. נראה לי שאינך מחפשת איזון עם השמש שלך. את מרגישה בעוצמה את החיים ואז את לא חשה את החיים בכלל. כאילו נוצר כדר הארץ של מדבר מול ג'ונגל, אין באמצע מישור חוף והרים וכולי. אני חושב שכיום המטרה שלך היא להרגיש את החיים כמה שיותר ואז את מרגישה אותם בעוצמה ומצד שני לא מרגישה כלל. תזכרי את החוק הראשון של ניוטון על כל כוח שתפעילי יהיה כוח נגדי. הבאתי את דוגמת כדור הארץ כדי להבהיר שאסור בכלל לחפש חיים, צריך לחפש איזון, אם תהיי מאוזנת עם השמש, החיים יפרצו לבד. אם תהיי מאוזנת עם הנשמה שלך (מצד אחד לדאוג לעצמך ולאגו שלך ומצד שני לדאוג לאהבה חמלה וקבלה - בדיוק של חצי חצי) אז החיים יפרצו בך. אולי במקום להיות סתם רופאה כפי שתמיד חלמת בכלל תגלי שאת רוצה להיות ציירת או הפוך. בדיוק כמו שכדור הארץ לא קובע מה יגדל עליו, הוא דואג לתנאים מתאימים לחיים שיפרצו בעצמם. 2. הבנות מהסוג הקודם כדי לא להפריע לשמש. זה בנתיים על קצה המזלג. כמו מבוא לכלכלה לאדם שרוצה להיות כלכלן. יש עוד 120 נקודות של תואר לפני שאפשר להיות כלכלן וגם אז לא מומחה. אם רוצים להיות דוקטור או תואר שני זה עוד הרבה השקעה. תניחי הנחה הפוכה על החיים שאנחנו נולדים עם ראייה עקומה שיש לתקן אותה. הדרך היחידה לתקן ידע זיכלי היא דרך ידע. ואל תשכחי שאפילו הנהלת חשבונות שזה רחוק מאוד מתואר לומדים חצי שנה. כאן את רוצה ללמוד ניהול חיים. 3. לא לחשוב שאת יכולה להיות חסינה להפרעות חיצוניות. אם את מפוטרת או מעבירים אותך יחידה בצבא או שחבר שלך עובר יום רע זה מונע את החיים בדיוק כמו אסטרואיד. החוכמה היא לדעת לחכות בסבלנות. יש לך יום מחר החיים יפרצו מחדש, אלא אם כן תשבי ותבכי מדוע את חשה רע ומנותקת. ואז במקום לחזור אחרי יום הם יחזרו אחרי שבוע (הבאת על עצמך חוסר איזון). תחשבי על יום ראשון בבוקר. כולם קמים מדוכאים כמעט. לכולם זה עובר אחרי שעתיים בעבודה, חוץ מלאלו שמתחילים לעסוק בזה יותר מידי. אם אדם מתחיל להגיד "איזה חיים אלו ? למה אני צריך להרגיש ככה ?" זה יכול להרוס גם את יום שני. אם הוא אומר"בסדר, חלק מהחיים זה עבודה והמעבר של יום ראשון הוא קשה, אחכה עד שאעבור" אז זה יכול לעבור תוך שעתיים. ככה זה עם כל מריבה, כעס, אכזבה, כישלון או סתם יום רע. בקיצור הדרמה בעוכרינו, היא כמו אסטרואיד. היא מוציאה מאיזון. אני שמח מאוד לענות וממליץ לך גם לנסות להיכנס לאתר שלי, כך תוכלי גם להרחיב (פרטים מצ"ב). בלי קשר תמשיכי לשאול, זה אפילו יפרה את הדיון.

l i 7 5

New member
listen to yourself ../images/Emo39.gif.

אינטואיציה מרקיעת שחקים לסעיף 1,
. תודה. הערה לגבי 3, אם הייתי מבכה ..אז הייתה תחושה פנימית עמוקה . יש דרך אצלי "להתעלם" מזה. דרך שבמובן החיובי מגנה על חיונותי. לגבי ה "למה זה קורה לי" , הוזכר לא דרכי
. הייתה קריאה נעימה והורגש שהדברים הועדו כתגובה ממוקדת. לי.

l i 7 5

New member
איזה סוג של אתר ?

תודה על תגובתך מכניסת האורחים
. לי.

איילת פ

New member
אפשר לברר

כיצד נפגעה נפשך ? נשמע די ברור כי היא אכןנפצעה קשות ואם יש בך רצון ניתן לגרום לשינוי ! כשאני חושבת על "חומה ריגשית" כתוצאה מפגיעות נפשית אני מעלה בעיני רוחי כמה אופציות : 1. אבא ואימא אשמים בחוסר החסינות שלנו 2. העלבות חסרת בקרה ממקורות לא מוסמכים - קרי : להטלטל בין דעותיהם של כל מיני אנשים שבעצם לא ממש מכירים אותי - ולקחת ללב 3.משבר ממוקד - אהבה נכזבת, נישואים כושלים, העדר מיצוי עצמי וכו' ובוודאי יש עוד דברים שלא הזכרתי . אם אפשר להיות ספציפי - יהיה ניתן להתייחס באופן ממוקד יותר לשאלה ששאלת .

l i 7 5

New member
איילת יקרה ../images/Emo141.gif.

תודה על רגישותך . הצגת נושאים מאוד רלוונטים וספציפים תודה . אני מתחברת עם דרך החשיבה שלך. אך אינני מוכנה כנראה (אולי עדיין) לדבר אישי....
. אני מנסה להעלות את זה כדבר כללי פחות או יותר ודרך הדיון בדבר אולי תביא את ההבנה והשיפור
. תודה לתגובתך. לי.

nehud

New member
החומה על פי הטאנטרה

"..החברה כולה מלמדת אותך לכפות דבר זה או אחר:היה טוב, היה מוסרי,היה זה היה זה. טאנטרה טוענת שאם אתה יותר מדי מתורבת, תאבד את כל מה שטבעיואז תהיה דבר מכני, שאינו זורם ולא שוטף. לכן על תקים סביבך מבנה- חיה מרגע לרגע! חיה בערנות ...מדוע אנשים מנסים להקים מבנה סביבם? כדי שלא יהיו ערניים- משום שללא חומה עליך להיות מאוד מאוד ערני. עליך להחליט בכל רגע ורגע אין החלטה מוכנה מראש!!...." מתוך הספר טאנטרה ההבנה העילאית של בהאוואן שרי ראג'נישי בנית החומה באופן מתמיד מפני החיים מובילה באופן פרדוקסלי להעדר חיים. ההבנה כעת עד כמה בנייה זו טפלה וחסרת ערך להמשך החיים תאפשר את בנית הדלת/ החלון לצאת אל החיים אשר מחוץ לחומה - לכל אחד דרך אישית באהבה אהוד

l i 7 5

New member
הבנתי אך ....

חומה כנגד עירנות במובן הרחב של המילה, מובן. אך אני הצגתי את אותה חומה שנבנתה במקרה זה בראשונה עבור הגנה על רגשות . וכעת היא חסינה לחלוטין וכלאה בה את הרגש, וההני חוקרת דרך להגיע אליו
. לי.

barborima

New member
היי לי,,

נעים לראותך גם פה,, החומה שכתבת עליה כשומרת על ריגשותייך וכניראה כלאה את הרגשות שלך מסביבה מבלי היכול שלהן לצאת או להתבטאות יכולים להשתחרר כשאת תחליטי לעשות כן . הידעת?

nehud

New member
הבסיס הוא בערנות

לדוגמה: החומר ממנו נבנות "אבני החומה" כפי הנראה במצבים רגשיים כאלה ואחרים היו חומר הגלם. הערנות תאפשר לך לזהות תהליך של יצירת אבנים חדשות ואו מיחזור ושיפוץ אבנים ישנות. כאשר הערנות תהיה בהתחלה זמן קצר לאחר ההתרחשות ולאחר בניית מיומנות הערנות תהייה תוך כדי ייצור אבני החומה. היות והחומה הינה וירטואלית ודרושה תחזוקה מתמדת הרי שברגע שהערנות תהייה ב"כאן ועכשו" החומה תקרוס כתוצאה מחוסר בתחזוקה (הקצב אישי לחלוטין) קריסת החומה כתוצאה מערנות תאפשר מגע ישיר עם הרגש באהבה אהוד

למעלה