קודם כל אני מאוד נהנה מסיבוך
מחשבתי, כי אז יש על מה לחשוב ולתקן. בדרך כלל זה מעיד על מורכבות מחשבתית, מהניסיון שלי מאוד לא מעניין לעבוד עם אנשים שכל הזמן אומרים "מה יש לדבר על זה ? זה ברור". עכשיו לגבייך, אני מזהה בעייה של חוסר הבנת המהות (לפחות לפי התיזה שלי). בואי נחזור לרגע לדוגמא של כדור הארץ. נניח לרגע שהאדם זה כדור הארץ שמתפתחים עליו חיים (אקראיים בהגרדה יש אנשים מסוגים שונים, והמצאות של אנשים, ובעלי חיים בקוטב וגו'נגל ועצים מדהימים וסוואנות ו....). מטרת החיים של האדם היא לתת לחיים כמה שיותר מגוונים להתפתח בתוכו. מימוש מסוג כזה ואחר לגדל ילדים להיות עם בן זוג טיולים חוויות עבודה ועוד ועוד ועוד. מהי הפואנטה ? כל זה מתאפשר בזכות השמש שלנו (הנשמה). מדוע זה מתאפשר ? 1. כי יש איזון בין כדור הארץ לשמש (הם חגים במסלול קבוע במרחק קבוע שאני מאמין שאם נשנה אותו באחוז אחד בלבד כבר לא יהיו חיים). 2. כי בינתיים החיים הכי מתוחכמים ומעניינים על פני כדור הארץ לא מפריעים לשמש להגיע (בני האדם עוד לא הרסו את האטמוספירה). 3. אין הפרעות חיצוניות משמעותיות. למשל אסטרואיד שפגע לפני 60 מיליון שנה בכדור הארץ מחק את כל החיים עליו. מה זה אומר לגבייך ? 1. נראה לי שאינך מחפשת איזון עם השמש שלך. את מרגישה בעוצמה את החיים ואז את לא חשה את החיים בכלל. כאילו נוצר כדר הארץ של מדבר מול ג'ונגל, אין באמצע מישור חוף והרים וכולי. אני חושב שכיום המטרה שלך היא להרגיש את החיים כמה שיותר ואז את מרגישה אותם בעוצמה ומצד שני לא מרגישה כלל. תזכרי את החוק הראשון של ניוטון על כל כוח שתפעילי יהיה כוח נגדי. הבאתי את דוגמת כדור הארץ כדי להבהיר שאסור בכלל לחפש חיים, צריך לחפש איזון, אם תהיי מאוזנת עם השמש, החיים יפרצו לבד. אם תהיי מאוזנת עם הנשמה שלך (מצד אחד לדאוג לעצמך ולאגו שלך ומצד שני לדאוג לאהבה חמלה וקבלה - בדיוק של חצי חצי) אז החיים יפרצו בך. אולי במקום להיות סתם רופאה כפי שתמיד חלמת בכלל תגלי שאת רוצה להיות ציירת או הפוך. בדיוק כמו שכדור הארץ לא קובע מה יגדל עליו, הוא דואג לתנאים מתאימים לחיים שיפרצו בעצמם. 2. הבנות מהסוג הקודם כדי לא להפריע לשמש. זה בנתיים על קצה המזלג. כמו מבוא לכלכלה לאדם שרוצה להיות כלכלן. יש עוד 120 נקודות של תואר לפני שאפשר להיות כלכלן וגם אז לא מומחה. אם רוצים להיות דוקטור או תואר שני זה עוד הרבה השקעה. תניחי הנחה הפוכה על החיים שאנחנו נולדים עם ראייה עקומה שיש לתקן אותה. הדרך היחידה לתקן ידע זיכלי היא דרך ידע. ואל תשכחי שאפילו הנהלת חשבונות שזה רחוק מאוד מתואר לומדים חצי שנה. כאן את רוצה ללמוד ניהול חיים. 3. לא לחשוב שאת יכולה להיות חסינה להפרעות חיצוניות. אם את מפוטרת או מעבירים אותך יחידה בצבא או שחבר שלך עובר יום רע זה מונע את החיים בדיוק כמו אסטרואיד. החוכמה היא לדעת לחכות בסבלנות. יש לך יום מחר החיים יפרצו מחדש, אלא אם כן תשבי ותבכי מדוע את חשה רע ומנותקת. ואז במקום לחזור אחרי יום הם יחזרו אחרי שבוע (הבאת על עצמך חוסר איזון). תחשבי על יום ראשון בבוקר. כולם קמים מדוכאים כמעט. לכולם זה עובר אחרי שעתיים בעבודה, חוץ מלאלו שמתחילים לעסוק בזה יותר מידי. אם אדם מתחיל להגיד "איזה חיים אלו ? למה אני צריך להרגיש ככה ?" זה יכול להרוס גם את יום שני. אם הוא אומר"בסדר, חלק מהחיים זה עבודה והמעבר של יום ראשון הוא קשה, אחכה עד שאעבור" אז זה יכול לעבור תוך שעתיים. ככה זה עם כל מריבה, כעס, אכזבה, כישלון או סתם יום רע. בקיצור הדרמה בעוכרינו, היא כמו אסטרואיד. היא מוציאה מאיזון. אני שמח מאוד לענות וממליץ לך גם לנסות להיכנס לאתר שלי, כך תוכלי גם להרחיב (פרטים מצ"ב). בלי קשר תמשיכי לשאול, זה אפילו יפרה את הדיון.