אם ייצא לגלי הDVD של ההופעה

אם ייצא לגלי הDVD של ההופעה

בהיכל התרבות, או אפילו אם זה ייצא על גבי דיסק, אם בעתיד הקרוב ייצא לגלי דיסק חדש או אוסף נוסף או מה שלא יהיה. אפילו אם לא ייצא כלום אבל ממש חשוב לה או למי ממנהליה למכור הרבה דיסקים שלה- אחת הדרכים היותר טובות היא להגיע לTOWER RECORDS או לסטימצקי, דיונון או לא משנה לאן (רצוי מקום גדול), לעמוד ליד שולחן עם הדיסקים, למכור ולחתום עליהם. אני לא יודעת אם גלי תאהב את הרעיון (שרית בטח תדע) אבל זה מ-א-ד עוזר למכירות. שי גבסו עשה את זה ב"בר אילן" לפני כמה שבועות והמוכרת סיפרה לי על פיצוץ מכירות וטונות אנשים.היו צריכים לדאוג להביא עוד דיסקים. לתשומת ליבך, אסף!

R o b b i e D

New member
רעיון טוב להגיע לטאוור. מסכים !!

בכלל אחד הדברים הכי חשובים זה יחסי ציבור. גם להוריד את המחיר של הדיסק של גלי צריך היה לעשות מזמן כי הוא היה מוגזם. לא מצאתי אף דיסק של גלי פחות מ 65 שקלים וזה מוגזם ,בעידן היום של המזויפים והצרובים ובמצב הכלכלי של כולם(לא משנה שאני קניתי אותו מטאוור ביום שיצא ב 75 שקלים אבל אני לא כל אחד).

עדי 345

New member
רעיון נחמד, אבל...

נראה לי שזה מתאים יותר לזמרים "בתחילת הדרך". זמרים ותיקים פחות עושים זאת. מה שלדעתי אפשר לעשות זה להציב דוכן עם דיסקים בהופעות (עם נציג של חברת התקליטים NMC) ראיתי את זה במס' הופעות של גלי (אמפי וואהל, צוותא) ותמיד יש ביקוש גבוה ותור ארוך לקניית הדיסקים!!!

אני לא מסכימה עם דעתך עדי

ראשית, כשצריך למכור אז צריך מכור ולפי מה שהבנתי מהדברים שגלי אמרה ברקע המפגש (כשדברו על למצוא מפיק מוסיקלי חדש וכו' וכו'), מ-א-ד חשוב לה להגיע לעוד ועוד אנשים, אני זוכרת שהיא שאלה את אסף כמה פעמים "למה XYZ לא? ולמה כך וכך לא עשינו" ז"א שמאד חשוב לה העניין הזה.וכמו שרובי אמר, במצב הכלכלי של היום (באמת נקודה חשובה להוריד מחירי דיסקים. חשוב מאד!) כל קידום מכירות חשוב מבחינת גלי. שנית, אני בכלל לא חושבת שזה קשור לזמרי "תחילת הדרך". יש לא מעט זמרים אחרים שעושים את זה מדי פעם (אגב, העניין של שי גבסו- אין לי מושג מי שמע על זה לפני המכירה, אני שמעתי רק אחרי, סביר להניח שיש זמרים רבים שעושים זאת אבל אנחנו לא בהכרח שומעים). בארה"ב למשל, עושים את זה באופן תדיר חדשות לבקרים! ומה שטוב לאמריקאים לא טוב לנו?? ואם כבר- אז גם סופרים של רבי מכר (להבדיל) שממש לא צריכים כביכול את המעמד הזה, חותמים ומוכרים את ספריהם ולא רק בשבוע הספר. שאני אזכיר שמות? יוכי ברנדס, רם אורן ועוד. אני מקווה שאסף יוכל לבדוק את האופציה הזו אם זה מתאים לגלי.

היו בטוחים שכל השיקולים האלה

נלקחו בחשבון. חברת התקליטים חושבת אך ורק בצורה מסחרית, אין כמעט שיקול נוסף שמעניין אותם יותר מלמכור. הם מכירים את השוק הכי טוב, ויודעים היטב אילו סכומים ירשה לעצמו הקהל הרחב להוציא על דיסק של אמן זה או אחר.

זה לא מדויק (תיכף הסבר)

אני לא מבינה גדולה בכל מה שקשור ל"מאחורי הקלעים" של יצירת מוסיקה, אני בטוחה שרובי ושרית ואולי עדי ויותר מכולם- אסף דרעי, יכולים להעיד הרבה יותר טוב ממני, אבל שיווק של זמר לא מתחיל ולא נגמר בחברת התקליטים שלו. קודם כל, יש להם, בחברות (נא לקרוא עם חטף פתח בחית
), סדרי עדיפויות, אם נניח מאיה בוסקילה (אתם לא מתארים לעצמכם כמה נמאס לי להקליד את השם שלה, אני אשתדל להמעיט להבא) נמצאת באותה חברת תקליטים כמו של גלי ויש להם אופציה אחת של..הממ..נניח יום בטאוור רקורדס, זה ברור שהם יעדיפו את מאיה כי היא מוכרת יותר. יש כל מיני שיקולים שהם לא בהכרח לטובתה של גלי שלנו. ז"א לא שמים את גלי במקום הראשון. אז להגיד שאפשר לסמוך על החברה לא הייתי אומרת. זו גם אחת הסיבות לפיהן לאמן יש גם מנהל אישי ולא רק חברת תקליטים עמה הוא עובד. המנהל האישי שלו דוחף דווקא את הזמר שלו ומקדם אותו כמה שרק אפשר, זה הרבה יותר ממה שחברת התקליטים תעשה בשביל הזמרים שלה וכמו שכבר כתבתי, יש להם כל מיני שיקולים. אגב, בזמנו שמעתי גם על זמרים שהתלוננו שחברות התקליטים מנסות "להיפטר" מהם, שהם לא רווחיים (זמרים ממדרגה ראשונה. אפילו שלמה ארצי עבר תקופה קשה מאד איתן אחרי "לונה פארק" הלא רווחי נדמה לי) או שמפלים מבחינת יחסי הציבור שהם כבר עושים, זמר אחד על חשבון אחר. למה לדעתך אמנים מחליפים חברות תקליטים לפעמים? יש שם המון פוליטיקה אפילו בין שיקולי הממון. הדברים אינם פשוטים ולדעתי לא צריך לחכות לטובות
ואם אתה מדבר על מחירי הדיסקים- פה בכלל אני נוטה לא להסכים! אני לא מאמינה שחברות התקליטים עושות ה-כ-ל בכדי להוריד מחירים. למה להן? והמחירים כפי שרובי הזכיר- מדברים בעד עצמם. למה שלא יארגנו לגלי החתמה כזו ובאותה הזדמנות יורידו את מחירי הדיסקים שלה? לכבוד החגים אולי? משהו שיגרום לאנשים לחשוב ש"זה משתלם וגם אם אני מכיר רק 2 להיטים מהדיסק, במחיר הזה- שווה לי להמשיך לשמוע". עד כאן להפעם. מקווה שמישהו יקח את זה לתשומת ליבו, ממש חשוב לנו שגלי תקבל את המקום המתאים לה בין שאר הזמרות בארץ.

אני לא טענתי שחברות התקליטים עושות

הכל כדי להוריד מחירים, אלא שהן יעשו הכל כדי למכור כמה שיותר דיסקים, זה שיקול מובהק שלהם אחרי שהשקיעו בהפקתו. כמובן שפרט לשיקולי המחיר ישנם שיקולים נוספים, למשל לא להוריד את הערך של האמן ע"י הורדה משמעותית של מחירי הדיסקים. לפעמים הם נלחמים עם עצמם בין הורדת המחירים לבין שמירה על רמת מחיר סבירה שתמשיך לשמור על מקומו של האמן באותה שורת הכבוד הראויה לו. ברגע שמתחילים למכור דיסקים ב-39.90,וב-29.90 ש"ח, זה מבשר את תחילת הסוף של האמן בדר"כ.... מאיה בוסקילה היא אמן שעכשיו מוכר טוב. הם לא יכולים לדעת כמה זמן זה ימשך (אני מקווה שלא הרבה), ולכן הם יעדיפו לשווק אותה עכשיו ולקטוף כמה שיותר פירות כל עוד שהעץ מניב אותם. אני לא יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת "שגלי תקבל את המקום הראוי לה בין שאר זמרות הארץ"... מה לא ראוי במקום שהיא נמצאת בו? גלי עטרי היא כבר מוסד בארצנו. היא הטביעה חותמה בהיסטוריה של המוזיקה הישראלית. יש לה מקום של כבוד כבר עשרות שנים. היא שרה בסגנון שמדבר אל הקהל הרחב, ולאו דווקא מוזיקה עדכנית, שאולי מוכרת היום, אבל אחרי 2 דיסקים הזמרת ששרה אותה מפנה מקום לזמרת אחרת.

גלי המלכה

ממש ממש לא מתאים לגלי לבוא לחנות תקליטים ולחתום , גלי היא זמרת ותיקה , במעמד טוב קלאסה . כמו שאמרת זה רעיון לזמרים בתחילת דרכם... ראיון של DVD או דיסק מההופעה רעיון מצוין.

חברים מה קורה לכם ?

פיתחתם איזושהי אובססיה לגלי והפכתם אותה לאיזו דמות מורמת מעם? גם ראשי ממשלות ונשיאי מדינות לוחצים ידיים ומנשקים את בני עמם. מה זאת אומרת "לא מתאים לגלי ולמעמד שלה לחתום על תקליט"? את יודעת שגם מדונה עושה את זה? וגם מייקל ג'קסון עושה את זה? את יודעת שגם ביל קלינטון חתם על ספרו בחנות ספרים, לכל מי שרכש עותק? אפילו שאת הלבבית המקורית, גם גלי יכולה להרשות לעצמה להיות יותר לבבית, זה אף פעם לא מזיק..

שלמונזה

New member
גם גלי לבבית מאוד ../images/Emo168.gif

ולמשל לא היה מתחת לרמה שלה או משהו לבוא למפגש מעריצים שאורגן ע"י מעריצים בלבד בלי שום סיקור טלוויזיוני/כתבתי וכו' וזה למשל משהו שהרבה זמרות לא עושות... אז אני לא יודעת אם היא תבוא לחתום על הדיסקים שלה או לא, אבל שום דבר זה לא "מתחת לכבוד שלה".

יפה אמרת יפית ../images/Emo127.gif

ששום דבר אינו מתחת לכבוד שלה. כך צריכים לדעתי לנהוג במעריצים. יש משהו בתפיסה שלנו שאני חושב שצריך לחדד. זמרת לא עושה טובה למעריציה כשהיא חותמת להם על דיסק או באה למפגש. זה אינטרס אישי ומובהק ביותר שלה, וקודם כל שלה !!!! רק אנשים חסרי אישיות וחסרי חיים משלהם יסכימו לקבל יחס מזלזל ממושא הערצתם. הערצה זה דבר יפה, אבל אף אחד לא צריך לבטל את עצמו מול זמר שהוא אוהב ולהרגיש שהוא עשה לו טובה בזה שהסכים לפגוש אותו. לכל אחד יש חיים משלו וקריירה משלו שהם לא פחות חשובים. אני יכול להמשיך ולפתח קריירה מופלאה ולחיות את חיי גם בלי הזמרת שאני מעריץ, אבל זאת היא שלא יכולה לבנות קריירה בלי הקהל שאוהב אותה. ואני לא מדבר דווקא על גלי אלא על כל אמן. קיומו תלוי במעריציו ולא ההיפך !!! מי מאיתנו לא היה מתלהב שיש לו חוג מעריצים, ולא היה שש לפגוש אותם ולהחזיר להם מעט מהאהבה שהוא מקבל מהם ? לכן אני אומר שזה יפה מאוד שגלי מקיימת את המפגשים האלה, זה מאוד מוערך בעיני, זה מחזק את הקשר עם המעריצים, וזה נותן להם מוטיבציה ואמונה בדרכם.

כמו שכבר אמרתי למעלה

ושמוליק גם חזר על זה אחר כך- זה ממש ממש לא קשור להיותה זמרת ותיקה ולכך שזה כביכול מתאים לזמרים בתחילת הדרך. אם גלי כזו "קלאסה" אולי כדאי שתישאר בבית (רצוי בארון זכוכית). אבל גלי בכלל לא כזאת. יכול להיות שהיא באמת לא תאהב את הרעיון של חתימות בחנות תקליטים אבל זה ממש לא יהיה בגלל שהיא חושבת שהיא "קלאסה". מי שמכיר אותה יודע שהיא לא מחזיקה מעצמה ורואה במכירות חלק מהעבודה (מה שאני אל יכולה לומר על מפגשי המעיריצי- היא לא באה בשביל עבודה או מכירות אלא כי היא אוהבת אותנו כאוהדיה ואכפת לה מאיתנו). וכל מה שקשור ליותר מכירות (ואין בזה שום אקט של ביזוי או "לא לרמה שלה"- ואני לא מדברת על השתתפות בחתונה, אין לי דעה בעניין הזה- אני מדברת על מ-כ-י-ר-ו-ת) יכול להתאים לה מאד כמו שיכול להתאים לכל זמר אחר. אני ממש ל-א!! חושבת שגלי מנוכרת, היא מאדדד ביישנית ולוקח לה זמן עד שהקרח נשבר עם אנשים שהיא לא מכירה ומי שהיה בפגישה יכול להעיד, אז אין מה להשוות אותה לפוליקר או איינשטיין לדעתי. אני גם יודעת שגלי אוהבת אנשים ואוהבת להופיע ולא עושה את זה כי זה עול או לא יודעת מה. ואת יודעת מה לבבית המקורית? בואי נשאיר לגלי מה מתאים לה ומה לא ולא נכניס לה מלים לפה. כולה העליתי רעיון. מזל שרובי קלט אותי ידבר על הנושא עם אסף או בכספית!! זה כ-ל מה שרציתי...

למעלה