אם ילדה שטרם מלאו לה 14 עשתה

nomi12

New member
אם ילדה שטרם מלאו לה 14 עשתה

מבחן צורות באינטרנט של מנסה ויצא לה 112 אז למה זה שווה לפי גילה?

theXequation

New member
לא הייתי לוקח תוצאות של מבחנים כאלה

ברצינות רבה מדי ובטח לא כמשהו מדוייק. אבל... יש להם בד"כ איזו אינדיקציה מינימלית, לאמור: אם מצאת הרבה אתרים ברשת, לא משהו ממש ממש גרוע אלא כאלה סבירים (ויש הסגות חגבי מה נקרא אתר סביר, אבל ניתן למצוא כאלה - יש קצת בקישורים), ויצא שאת מקבלת מקבץ תוצאות נניח סביב ה- 100, אז כנראה , שיש דברים בגו. קרי את לא בעלת IQ ממש נמוך וכנראה לא ממש גבוה. הערכה גסה שלי (מנסיוני) זה בד"כ יוצא +- סטיית תקן אחת למעלה או למטה. שוב זה לא משהו מדוייק!!! ובנוסף הפרש של סטיה הוא משמעותי. אם את ממש רוצה לדעת מה ה-IQ יש פסיכולוגים שמעבירים מבחנים כאלה, נדמה לי הנפוץ שבהם הוא ה- WISC. בהצלחה בהמשך

nomi12

New member
אבל יש הבדל בין אנשים בני

20שעושים את המבחן לבין אנשים בני 14 שמעולם לפני כן לא עשו צורות. תשובה מוזרה לטעמי.

theXequation

New member
אכן יש הבדל בין מבוגר

לילד, ישנן כל מיני נוסחאות לחישוב ההבדלים כאשר המבחן מתוקנן. הנק' היא שתוצאת המבחן לא רלוונטית לגילה, ובטח לא חישוב הIQ הסופי. שבת שלום

theXequation

New member
ד"א, למה את חושבת שבני 20 "עשו

צורות" לפני המבחן? זה לא היה חלק מתכנית החיים שלי כמדומני

nomi12

New member
העניין הוא שככל שאתה חשוף יותר

לצורות האלה ומבין את החוקיות הסיכוי שתעשה את המבחן יותר טוב, לדעתי זה מודד גם רק יכולת ויזואלית טובה. סתם היא שיחקה עם זה, היא עשתה אבחון כחלק מאבחון כללי והיא משחקת עם העניין, סתם עניין אותי לדעת מה המשמעות? דרך אגב אני אעלה לפורום ציור שלה. רציתי לשאול לגבי בית ספר תיכון למדעים ואומנויות, האם מתקבלים לשם אנשים רק בעלי אינטלגנציה גבוהה מאוד או גם אנשים בעלי יכולת אומנותית גבוהה?

theXequation

New member
../images/Emo45.gif על הציור, הוא לטעמי

לגבי המשמעות של התוצאה וכו', אני ממש לא יודע לתת מענה אפילו לא קרוב למדוייק. מה שכתבתי לעיל הוא מנסיוני האישי ולפחות לגבי, זה נכון. אם זה היה חלק מאבחון, אז תחכו לתוצאות. בד"כ יש הסבר לכל חלק מהאיבחון כך שאפשר יהיה לקבל מידע מדוייק יותר. שבת שלום

nomi12

New member
אתה שואל מדוע אני חושבת

שאדם מערבי בגיל 20 עשה הכנה למבחן צורות התשובה מאוד פשוטה: גם לבחינה פסיכומטרית עושים הכנה אז למה מישהו שמודע למבחן שהוא עומד לעבור לא יעשה הכנה, הרי יש עשרות ספרים בעניין. אם זה עוזר אינני יודעת? אולי זה מתאים לאנשים שבאו מיערות הגשם וראו בפעם הראשונה מבחן כזה. בקיצ....

nomi12

New member
לא הבנת כנראה, היא עברה לפני

שבוע מבחן וקסלר כחלק מאבחון פסיכולוגי מסיבה מסויימת, אז הדבר גירה אותה לחפש כל מיני אתרים באינטרנט, לפי מה שהיא סיפרה בוקסלר אין בכלל צורות היו קוביות..... זה לא חלק מאבחון. תודה רבה על ההתייחסות.

theXequation

New member
אני מקווה שתפיקו את המירב מתוצאת

האבחון, ושזה יהווה מנוף להמשך. לגבי בתי הספר ששאלת לגביהם מקודם, אין לי מידע מהימן, אבל נראה לי שכל עוד הילד מוכשר בתחום בו הם מתעניינים ויש לו קבלות מוכחות (עבודות/ציונים) לא צריכה להיות בעיה. בהצלחה עם זה

theXequation

New member
לא תמיד אנשים מודעים לסוג המבחן

שהם עומדים לעבור
. פסיכומטרי הוא לא דוג' טובה - שם יש לך מוטיבציה גבוהה להצליח. וד"א - מבחנים כאלו לא בהכרח מותאמים לאנשי יערות גשם, אלא אמורים להתאים לכלל האנשים - נו טוב, זו כבר אמת המידה של מי שמחליט באיזו ערכת מבחנים להשתמש.

למעלה