אם יש אלוהים

אם יש אלוהים

והוא בחר בנו מכל העמים והביא אותנו אל הארץ המובטחת אז מה הסיבה שבכל דור ודור קמים עלינו לכלותינו?

גריני

New member
נניח שסיכמנו שיש אלוהים...

מנין לך שהוא אומנם בחר בנו מכל העמים? ומנין שבאמת הביא אותנו אל הארץ המובטחת? ייתכן שיהיו כאן אנשים שהדבר הבא מאוד ירגיז אותם, אבל עבורי - מה שכתוב בתורה - בדיוק כמו כל מה שכתוב בכל דברי המתַקשרים למיניהם - הכל צריך לעבור דרך מסננת כלשהי. במילים אחרות: העובדה שמשהו כתוב בספר כלשהו (חוזרת שוב: כ-ל-ש-ה-ו ) - עדיין לא הופכת את הכתוב לעובדה, לאמת צרופה... ועוד מחשבה... נניח שכן בחר בנו - אז, כשעמדנו במעמד הר סיני.... מי אמר שעם הבחירה זה לתמיד, לנצח נצחים? אולי נבחרנו אז למטרה מסויימת, תפקיד מסויים... ואח"כ נבחר עם אחר לתפקיד נוסף... ועַם שלישי - גם הוא כבודו במקומו מונח??? ובכלל, נדמה לי שכדאי שנוריד קצת את האגו הישראלי/יהודי שלנו, ונפסיק לחשוב שאנחנו מעל האחרים?? מה דעתכם?

Zot ani 1

New member
הכל נובע מדבר אחד פשוט....

התורה. התורה היא הוכחה היסטורית והיא בעצם ספר ההשתלשלות של העם היהודיוגם "הוראות הפעלה"(מצוות) שלנו. באותה תורה כתוב שהשם בחר בנו מכל העמים ורומם אותנו מכל הלשונו וקידש אותנו במיצוות. ומה זאת אומרת מנין לנו שהביאו אותנו אל הארץ המובטחת? הרי את כבר פה בארץ המובטחת. נכון שיש עוד יהודים בגולה אבל ארץ ישראל היא שלנו - של היהודים. ואת שואלת מי אמר שהבחירה שנבחרה בהר סיני היא לתמיד? אז באותו ספר שכתוב שעם ישראל נבחר מכל העמים כתוב גם שהשם אף פעם לא מפר את שבועתו. אם השם הבטיח ההבטחה עומדת כמו סלה לדורי דורות ולנצח נצחים. ולגבי התורה עצמה זה המסמך הכי עתיק שמתעד היסטוריה כללית ויהודית בפרט פשוט תסתכלי ותראי איך כל הנבואות שכתובות בא מתגשמות כל יום ביומו ואיך החוקרים כיום כבר מנסים למצא כל מיני נימוקים מדעיים לכל מיני ניסים שמתועדים בתורה כמו קריעת ים סוף וכו וזה רק מראה שהספר הזה מעורר התעניינות רבה אצל אנשים. שאלה לי אליך- את מאמינה באלוהים נכון? אבל בתורה את לא מאמינה? את לא חושבת שזה הולך יחד?

גריני

New member
אני לא חושבת שזה בהכרח הולך יחד!

כמו שכתבתי למעלה - בשבילי התורה היא ספר... וכתובים בו כל מיני דברים שחלקם מקובלים עלי וחלקם לא! אני לא מקבלת את הגישה שכל מה שכתוב בתורה זה אמת היסטורית (ואני מכירה היטב את התיאוריות שכל הנבואות מתגשמות, והחוקרים וכו'... לא כל התיאוריות האלה נכונות- עובדתית). באשר לאמונה שלי באלוהים, האמת? הפעם הראשונה בחיי שהייתי מוכנה להצהיר שאני מקבלת את קיומו של אלוהים, היתה לאחר שסיימתי לקרוא את "שיחות עם אלוהים-1"
ואם הכוונה במושג "אלוהים" היא לאותו זקן-כועס-נוקם ונוטר - שבודק כל היום את תוכן הצלַחת שלי, או שמנהל רישומים קפדניים על מה עשיתי, או לא עשיתי בשבת.... אז לא! אני לא מאמינה בו! לעומת זאת, אני כן מאמינה בקיומה של אנרגיה עצומה שיצרה את הכל בעולמנו, גם אותנו - בני האדם, ובמהלך יצירה מופלאה זו - ניתנה לנו זכות הבחירה! ניתן לנו מוח לחשוב, למשל. וזה אומר שאנחנו אמורים להשתמש במוח הזה למחשבה ולא לציות עיוור לדברים שנכתבו לפני אלפי שנים ושלא בהכרח מתאימים לתקופתנו הנוכחית. אחד הדברים שכותב ניל דונאלד וולש בספריו, שמאוד מדברים אל ליבי הוא: השאלה איננה האם משהו הוא נכון או לא נכון, אלא האם זה עובד?. אז, בהתאם לגישה הזו: אם חיים עפ"י ספר התורה עובדים עבורך, אם את חווה אושר בחייך - טוב ויפה! במקרה שלי, לא מתאים לי לחיות עפ"י ספר כלשהו - (גם לא התורה), אני מוצאת שהחיים שלי הרבה יותר מספקים ומעניינים כאשר אני מפעילה בכל רגע ורגע את זכות הבחירה שלי ואת האחריות האישית שלי לכל דבר שקורה בחיי. זוהי בקצרה פילוסופיית החיים שלי, ואשמח לקרוא על גישות דומות או שונות.

Zot ani 1

New member
אני לא חושבת שמישהו

משומרי מצוות מחשיב את אלוהים כזקן כועס נוקם ונוטר כי לא ככה מציגה אותו היהדות... את בעצמך כתבת מאוד יפה שאלוהים הוא כוח-אנרגיה עצומה שיצרה את העולם ואת כולנו, אז היהדות דוגלת באותה גישה רק ישיש הוספה- שאלוהים לא סתם ברא את העולם ונעלם- וזהו לא איכפת לא יותר ממה שקורה פה אלא כן איכפת לו וכמו שהוא ברא את העולם הוא רוצה שיהיה פה סדר שנחיה באהבה ובהרמוניה ושיהיה לנו טוב הרי הוא יודע יותר טוב מאיתנו מה טוב בשבילנו,ולשם כך הוא נתן גם כללים, מצוות, אנשים חכמים וכו'. ואף אחד לא שולל ממך את זכות הבחירה. תמיד את מחליטה מה לעשות בחיים שלך, נכון שיש לך גורל קבוע אבל את אחראית למעשים ולבחירות שלך. ואת אומרת ציוט עיוור אחרי ספר אבל זה בדיוק מה שקוראי הספר שיחות עם אלוהים או כל ספר אחר עושים. בעצמך אמרת שלא שלא האמנת באלוהים לפני שקראת את שיחות עם אלוהים, אז זה אחרי שקראת את הספר את בעצם מצייטת באופן עיןןר לספר...את אומרת את דבריו של ניל (ככה קוראים לו?) וחיה לפי גישתו. וחבל שאת לא לא רואה בנבואות שבתורה הוכחות לה בגלל שזה מוכיח עוד פעם את רלוונטיות התורה כיום ולא כספר שנכתב לפני דורות לדור ההוא..... שבת שלום!!!!

פילוסופית חיים שאני מקבלת

אלוהים כפי שאני מבינה אותו הוא כח ששומר עלי מכל רע. הוא לא אותו אלוהים מהתנך כפי שמבינים אותו אנשי הדת למינהם. האלוהים שלי לא מתחשבן איתי בקטנות שאם לא תתפללי אלי בבוקר בערב תקבלי עונש. האלוהים שלי - נוצר במוח שלי.

התורה???

מי אמר שהתורה היא הוכחה היסטורית ולא אוסף סיפורי אגדות לילדים?? התורה היא לא הוכחה היסטורית היא לא מקור אמין, היא אף פעם לא עמדה לביקורת, או לשינויים. ואולי התורה נכתבה בידי אינטרסטים? ואם נאמין לכל מה שכתוב , אז למה לא להאמין לסיפורי אגדות כמו סינדרלה, פיטר פן ועוד ועוד,,,,

לא סיכמנו - אנחנו עדיין בספק

עדיין בספק שאלוהים קיים. ואולי האלוהים שלנו הם אותם חוזה המדינה או זקני ציון שהביאו אותנו לארץ הזאת דווקא ולא לאוגנדה. "הוא בחר בנו מכל העמים" זה מאוד נוח לחיות ולהאמין שיש אלוהים לצדך והוא שומר עלינו מכל רע. וכן אולי אנחנו מעל כל האחרים עצם זה שהיהודים נרדפים כל הזמן, אז יש משהו, אולי קנאה מצד העמים האחרים??

seeyou

New member
בכל דור ודור קמים עלינו לכלותינו!

זה נכון אבל לא מצליחים-עדיין!

למעלה