אם יש דבר כזה "מגיע" בספורט...

אם יש דבר כזה "מגיע" בספורט...

זה קרה אתמול. המילטון הצדיק שנפל וקם אינספור פעמים עשה זאת! אלוף אולימפי עם מדליית זהב. לא בטוח שהוא יהיה באולימפיאדה הבאה (אלא אם כן אקימוב ישכנע אותו שבגיל 38 וחצי עוד אפשר להיות תותח על). אחרי כל הנפילות, הפציעות, הציפיות, ה"כמעט" פה וכמעט שם המילטון בראש הפודיום. הרוכב אולי הכי חנון בפלוטון הוכיח שהוא אלוף ההתמודדות עם הכאב. גם הגב שעדיין לא החלים לגמרי מההתרסקות בטור לא עצר אותו כמו שלא עצרה אותו עצם הבריח השבורה בשנה שעברה. רוכב גדול - מגיע לו! אקימוב - מה יש להוסיף, בגיל שלו, עם כל כך הרבה הישגים, זינק כדי להגן על התואר באוליפיאדה האחרונה שלו כנראה (אלא אם כן הוא יחזור בגיל 42 שוב) והגיע כמעט. אבל כמעט. הגיע לו! ובובי ג'וליק? - מתקמבק אלינו השנה ובגדול!. רוכב שסיים על פודיום בטור של 98 , כמעט פרש וחזר לחיים בזכות סי אס סי וביארן ריס. מצד אחד - כל הכבוד לאמריקאים. נצחונות בששת הטורים האחרונים, שתי מדליות אולימפיות לראשונה מאז לוס אנג'לס ב - 84 (אלקסי גרוול - זוכרים?) אבל עם כל הכבוד - מדובר בשני רוכבים בני 33 פחות או יותר, מהמחזור של ארמסטרונג פלוס מינוס שכבר מדבר על סוף קריירה בטווח של שנה שנתיים. איפה הדור הבא שלהם? לא ברור.

ybello

New member
למרות שהמילטון היה הרוכב הקל ביותר

הוא לקח זהב - מדהים. כמסלול שלא היה בוא עליות רציניות מסה נותנת יתרון ולמרות זאת הוא לקח.

יובל אתה צודק אבל לאמריקאים יש

מדליה נוספת, בין בין גרוול והמילטון/ג'וליץ. זו הארד של ארמסטרונג מהנג"ש של סידני. האמריקאים מאוד יציבים במדליות אולימפיות בכביש. וגם אני הרגשתי אתמול את הקטע של "יש צדק בעולם של הדבוקה המקצוענית" שהמילטון ניצח, ג'וליץ (הרשו לי להשאר עם זה) היה שלישי וגם בהקשר איקימוב במקום השני. יותר מכך - גם על הזהב של ואן מורסל אמרתי "יש צדק". ועינת ארגון הסבה את תשומת ליבי למה שאמרה ואן מורסל לפני הזינוק: "זה מסלול לכאבים ולי כבר כואב". זה נכון גם להמילטון שאמר לאחר הניצחון כי הוא יכול לסבול כאבים של הרבה עצמות שבורות אבל לא של אובדן הכלבה שלו.

Mont Ventoux

New member
אם מדברים על אמריקאים,

בבקשה לא להזכיר את מדלית הכסף של דיירדרה דמט-ברי ב-ITT. זה לא נחשב, זה זיוף.

אולי כי היא אמריקאית ולא אמריקאי ?

מה שיובל כתב התייחס לאמרקאים וככזה התייחסתי אליו. בכלל מדליות יש גם נשים ואני האחרון לקפח אותן.

יובל - עוד דבר

הדור הבא של האמריקאים כאן מאוד. בטח שכחת לרגע את לנדיס,קרייג ושות' אני חושב שיש לפחות 10 אמריקאים שנשמע את השם שלהם הרבה מאוד בחצי השני של העשור הנוכחי. האמריקאים השלימו את המהפכה. עכשיו הם רק יבצעו השתלטות. אני נוטה להאמין שבתווך של 4 שנים נראה כמה קבוצות אמריקאיות מאחורי השמות בפרוטור.

ilan ulman

New member
תום דנילסון מטפס מצויין, וגם יודע

...לרכב נגד השעון, וכמו לאנדיס גם הוא הגיע מקבוצת רוכבי הרים. אבל האם פאסה היא בית טוב בשבילו?

הנה רשימת אמריקאים לעתיד

- פלויד לאנדיס - נכון בן 30 אבל צעיר בדבוקה (רק מ 99 שרכב במרקורי). - תום דנילסון - שנה ראשונה מקצוען בפאסה בן 26 - דויד קלינגר (אין קשר למאמן מכבי ת"א בכדורגל) מקצוען משנת 98 עבר במרקורי, פסטינה והדואר לפני שירד לדרג שלישי ורכב ב"פרימה אליאנס סייקל טים" והשנה חזר לדרג שני עם דומינה ויקאנצ'ה. - מייקל קרייג - מקצוען משנת 2001, בן 23 רכב ב"פרימה אליאנס סייקל טים" עד לעונה זו בה הצטרף לדואר וכנראה ימשיך בתגליות בעונה הבאה. - Damon Kluck (אתם מוזמנים לתרגם את השם) מקצוען משנת 2001 בה רכב בקבוצת הדרג השלישי "ג'לי בלי" ממנה עבר לסאטורן שהייתה בדרג שלישי. מתחילת עונת 2003 רוכב בדואר וכנראה ימשיך בתגליות בעונה הבאה. יש עוד כמה אבל סקובי דו נגמר ואור החליט שארוחת הערב והוא קוראים לי. -

עוד שני אמריקאים צעירים

אחד שכנראה ישאר רק בגדר הבטחה - דני פייט - אלוף העולם עד גיל 23 נגד השעון ב-2001. לפי מה שאני יודע הוא לא רוצה לעזוב את ארה"ב ובלי להתחרות באירופה די קשה להתקדם. השני הוא סול רייזין (שאול הצימוק) בן 21 שחתם לפני כמה ימים לשנתיים בקרדי אגריקול.

למעלה