אם יש כאן מישהו שכתב ספר שלם ...

Logan16

New member
אם יש כאן מישהו שכתב ספר שלם ...

אני בבעיה , הסיפור שלי מוכן העלילה טובה אבל יש לי בעיה עם חלק של הסברים שיוצא די משעמם ועוצר את העלילה מלהמשיך במשך 4 דפים זה ממש מבאס כי הסיפור ממש לא רע והשקעתי עליו שנה אפילו יותר ואני לא יודע איך לעשות את החלקים עם המידע יותר מעניינים ?

ange noir

New member
נסה לפזר את ההסבר

אני נתקעתי יותר מפעם עם תופעה ביולוגית או כימית או פיזיקלית (שלא תדע) שממש תקעה את העלילה, חזרתי אחורה, ופשות פיזרתי בנתחים ברי איכול חלקים מההסבר כך שעד הקרואה הגיע לזה, הוא כבר ידע איך לאכול את זה. הדבר עובד אפילו יותר טוב כאשר מדובר בעניין עלילתי, אתה צריך לזכור תמיד את החוד במחזאות: "אחדק במערכה ראשונה יותר במערכה שלישית". זה כלל עזר נהדר בכתיבה

ננסק

New member
זה תלוי איך אתה מציג אותם

אתה מתאר את המידע בעצמך? כלומר, המספר הוא זה שמתאר את המידע? כי אם ככה, תראה איזה יופי אדאמס עשה את זה, עם קצת הומור וכשזה מוכנס רק מיד אחרי שהיתה לזה השלכה בסיפור. אבל אפשר גם להכניס את זה לאט לאט ובדיאלוגים, לא צריך להסביר את הכל מיד. אם זה בדיאלוגים, אז גם לדמויות אין את הכל הזמן שבעולם לדבר על זה, וככה תכניס חלקים מההסבר בתוך שיחות מדי פעם, ועם הזמן הקוראים כבר יחברו אחד ועוד אחד בעצמם. קוראי מד"ב לא טיפשים.

למעלה