אם יש כאן מישהו...

volkana

New member
אם יש כאן מישהו...

יש לי בעיה רצינית. ההורים שלי גרושים מאז שאני בת 2-3 בערך אני חייתי עם אמא שלי עד ליפני כ-4 חודשים. כל הזמן שהיתי אצל אמא שלי היתי במצב של דיכאון עמוק, חוסר רצון לחזור הביתה לקום בבוקר, היתי סופרת דקות עד שאמש שלי היתה יוצאת. בקיצור אמא שלי היתה מלחיצה אותי כל הזמן ומנסה להסית אותי נגד אבא שלי וכל מה שקשור אליו. כשהיתי בבית היתי כמו מין בובה שותקת רק מקשיבה ומורמרת מביפנים, רק פעם אחת ליפני כשנה העזתי באמת לדבר וזה לא ניגמר בטוב. רק בשישי-שבת כשהיתי אצל אבא שלי יכולתי ליהיות בסדר. יום-אחד ניכנס לאמא שלי בזיק לא מובן בראש היא רצתה שאני אשנה את השם שלי ביגלל שהאות ´ק´ בתחילת השם היא סמל לא טוב וביכלל היא רצתה שיקראו לי אספיר או אסתר (אני לא אוהבת אף אחד מהשמות). בקיצור נימרץ בזמן שהיא הפילה עלי לחץ היא רבה עם אחותי היה פיצוץ ענק בבית והחלטתי שאני עוזבת לאבא שלי. החלטי אל היועצת דיברתי איתה ואבא שלי לכך אותי. באופן ברור מאילו היה מי זה סיפור ארוך, ולבסוףצ אני חייה אצל אבא שלי בשקט ושלווה וליפעמים נוסעת אל אמא שלי וממשיכה במוד של שתיקה. אמא שלי כל הזמן עקצה אותי בקשר למראה שלי הלבוש שלי וכו´... יום אחד בזמן שאני וניא דיברנו בטלפון היא העליבה אותי ממש ואז היתפוצצתי אמרתי לה שזה לא אופר שככה היא מיתיחסת אלי ואני לא בובה שלה היא רצתה להעליב אותי בחזרה אבל ניתקתי לה. אחרי זה היא היתקשרה אלי בפסח ואמרה לי ´פסח שמח´ אני עניתי לה ´פסח שמח´ ובזה הכל ניגמר. מה עכשיו לעשות?

אני לא בטוחה אבל!!

בזמן האחרון אני ואמא שלי כל הזמן רבות וגם אמא שלי יורדת המון על אבא שלי אבל צריך להתעלם מזה או שתרדי עליה בחזרה כמו שאני עושה כי היא פגעה בי יותר מדי פעמים ואז יום אחד היא פשוט נמאסה עלי ופשוט צעקתי עליה ואמרתי לה את כל מה שהפריע לי לפי דעתי עשית נכון כשעברת לגור אצל אבא שלך בקשר לאמא שלך את צריכה לנסות לסלוח לה ולהמשיך לדבר איתה מדי פעם ואם היא ממשיכה אז תפסיקי לדבר איתה או לפחות תגידי רק שלום או ביי כשאת במקרה פוגשת אותה הרי היא עדין אמא שלך

מאיה123

New member
לפי איך שאת מדברת...

יש לך קשר ממש לא טוב עם אמא שלך! דיברת איתה פעם על דברים שאת מרגישה, בלי לריב? אני בטוחה שאם תגידי לה שאת רוצה לדבר איתה בלי לריב, על דברים שאת מרגישה ואת רוצה לשתף אותה אז היא תסכים (נראה אותה לא מסכימה
) חוצמזה, כשאת אומרת שאמא שלך מסיתה אותך נגד אבא שלך אז בטוח יש לה סיבה. ברור שאבא שלך לא אדם רע, אבל- אולי הוא עשה משהו שפגע בה ואת לא יודעת עליו? את בכלל יודעת איך הם נפרדו? אם את לא יודעת, אז זה הזמן לגלות את הדברים. אולי יש דברים שאת לא מודעת להם? הרבה פעמים אבא יכול להיות אבא נפלא אבל בן- זוג קצת גרוע, וזה לא רע! את בסך- הכל צריכה לנסות להבין את אמא שלך ואמא שלך להבין אותך וזהו! תתפסי אותה לשיחה ארוכה על שתיכן (וזה לא נורא אם ישפכו קצת דמעות), ותראי שהיא לא עושה את הכל בשביל להיות רעה אליך, וזה הדבר ששתיכן צריכות להבין בשביל תקשורת טובה! בעצם, יש לכן את אותה הבעייה! אני מקווה שעזרתי לך, ואני מאחלת הצלחה מכל הלב כי לי יש הרבה בעיות בקשר של להסית, ריבים, פיצוצים- וגם דברים שלא ידעתי עליהם מקודם! אוהבת אותך
מאיה

למעלה