אם יש כאן "נגמלים" מחביתות בבוקר

גםאני5

New member
אם יש כאן "נגמלים" מחביתות בבוקר

מכל מיני סיבות, אולי תספרו מה אתם אוכלים "במקום" (מנות חמות זריזות).
מנסה להרגיל את החצי שלי לאכילה יותר מגוונת בעקבות כל מיני מחסורים שהתגלו אצלו.
פירות וירקות "נטו" וגם סלט הוא כבר אוכל בבוקר מס' שבועות והבטן שלו מסתדרת עם זה נהדר.
 

merav999

New member
דייסת שיבולת שועל

אני מכינה מגריסי שיבולת שועל (steel cut oats), אפשר כמות מראש ולחמם בבוקר במיקרו. לזה אפשר להוסיף פירות טריים/יבשים.

אפשר גם להכין משיבולת שועל מלאה/אינסטנט כל בוקר, זה לא לוקח הרבה זמן (אי אפשר להכין מראש).

אפשר שייק פירות (אפשר גם בתוספת טחינה או עלים ירוקים).

כריך פיתה/לחם (אפשר מקמח מלא) עם ממרחים/ירקות קלויים.
 

ladybug6

New member
דייסת קוואקר אפשר גם לקצר

בלי בישול אלא לערבב עם חלב סויה/שקדים ולהכניס למיקרו לדקה שתיים עם קצת סילאן או פירות יבשים/אגוזים. חשוב להשתמש בשיבולת שועל אינסטנט (=קוואקר).

אפשרות נוספת היא כאמור חביתת קמח חומוס, אפשר לערבב עם קמח תירס, קמח לבן, או קמחים אחרים, ולהוסיף לזה גם ירקות או בצל מטוגן אם רוצים קצת להשקיע.
אפשר להוסיף גם טופו טחון.

אפשר גם לאכול טוסט עם ממרחים שונים, קורנפלקס עם משקה חם ליד (או קר, בתוך חלב סויה/שקדים).
מקושקשטופו - מפוררים טופו בידיים ומתבלים במלח פלפל וקצת כורכום/פפריקה, מקפיצים במחבת עם קצת בצל או עגבניות או אפילו סתם ככה לבד. אם יש לך חנות של מוצרים הודיים בסביבה שווה לחפש שם קאלה נמק, שזה מלח הודי שיש לו טעם של ביצה, ואם מוסיפים אותו זה ממש יוצא בטעם של ביצה.

בקיץ אפשר לסגור את הבוקר עם שייק פירות/ירקות, בחורף אפשר דייסה או מרק.
אני אישית מעדיפה פרוסת לחם/צנים עם ממרח וכוס תה, או קורנפלקס עם חלב סויה/שקדים. או פרוסה של עוגה תוך השתדלות שהיא תהיה סבירה תזונתית כמו עוגת גזר לא מתוקה מאוד ומקמח מלא, או לחם בננות. לפעמים פרי או שניים לדרך וזהו.
 

ladybug6

New member
בגדול כן,

במרקם כמו של בלילת פנקייק.
אבל כדי לוודא שלא מתפרק לך כדאי להוסיף גם קצת קמח לבן או קמח תירס כדי לעזור לייצב את זה. ממליצה מאוד להוסיף גם כפית או כף של קמח תפוחי אדמה לייצוב.
כאן יש מתכון לפריטטה, שזו מיני-פשטידה במחבת, על בסיס של חביתת קמח חומוס -
http://tivonim-blog.co.il/פריטטה-טבעונית-אישית/
את יכולה פשוט לטגן בשתיים שלוש נגלות במקום (או להכין את זה כמו במתכון ומקסימום יישאר חצי למחרת בבוקר בחימום זריז במיקרו).
 

ימימה

New member
ולהוסיף שמרי בירה

זה נותן המון טעם. אתמול ב ה-10 שלי טעם ואמר "יאמי! תעשי גם לי!" וזה ילד שהתרגל לאכול חביתה כל ערב (נקווה שזה הולך להשתנות
)
 

ladybug6

New member
נכון :)

שמרי בירה רשום במתכון שלמעלה, אני לא מחובבת הטעם שלהם ככה סתם אבל במינון מתון זה בהחלט מעשיר טעמים.
 

גםאני5

New member
מצרפת גם שאלה בקשר למיונז: סלט שמאד אהוב

בבית, מעין ממרח שאפשר למרוח על פרוסה\טוסט\פיתה כמו חצילים: גזר, בצל ירוק, אגוזי מלך ומיונז. במה אפשר להחליף את המיונז?
חשוב שיהיה משהו רך שיהיה קל למריחה ו"יאחד" את שאר המצרכים. יכול להיות שריסוק האגוזים ייתן "דבק", אני די נרתעת מהמחשבה ומהמראה של זה.
(סלט לא פוטוגני גם כך,כשכל המרכיבים קצוצים בסכין בלבד)
 
למעלה