אם יש לי שנאי נגיד של מחשב נייד HP. הוא יתאים למחשב LG ?

Omnicide

Member
יש כמה עשרות תקעים שונים, גם אצל אותו יצרן יכולים להיות סוגים שונים. אתה יכול לקנות "ספק כוח אוניברסלי" שבא עם מתאמים שונים. לדוגמה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מעבר לתקע השונה (אפשר לפתור ע"י מתאם או להשתמש בתקע המקורי, בתנאי שקיים ואפשר לחתוך אותו מהספק הקודם ככל שקיים ולא תקין). בכל מקרה, יותר חשוב זה לבדוק מתח ואמפרז'. אם מתאים, אז למה לא בעצם?

רוב הזמן נח

Well-known member
מעבר לתקע השונה (אפשר לפתור ע"י מתאם או להשתמש בתקע המקורי, בתנאי שקיים ואפשר לחתוך אותו מהספק הקודם ככל שקיים ולא תקין). בכל מקרה, יותר חשוב זה לבדוק מתח ואמפרז'. אם מתאים, אז למה לא בעצם?
נראה לי שכל הספקים נותנים אותו מתח. אחרת אי אפשר היה לייצר ספק אוניברסלי.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא, ישנו בורר מתח על הספק האוניברסלי. פה בתמונה רואים.
אז איך אני יודע כמה מתח המחשב צריך? יש לי שאריות של מחשב נייד שמישהו זרק. הוא היה שבור חיצונית.

אז פרקתי אותו. דבר ראשון בדקתי את הדיסק הקשיח. חיברתי למחשב והוא היה תקין. את שאר החלקים ניקיתי ואחר כך הרכבתי מחדש. עכשיו אני צריך לחבר לחשמל לראות אם העסק עובד. לא בה לי לקנות עכשיו ספק, כי לא בטוח לחלוטין ששאר החלקים תקינים.
אז אני רוצה לקחת שנאי ממחשב אחר בשביל לבדוק. איפה במחשב רשום כמה מתח הוא צריך? ליד השקע במחשב לא רשום.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אז איך אני יודע כמה מתח המחשב צריך? יש לי שאריות של מחשב נייד שמישהו זרק. הוא היה שבור חיצונית.

אז פרקתי אותו. דבר ראשון בדקתי את הדיסק הקשיח. חיברתי למחשב והוא היה תקין. את שאר החלקים ניקיתי ואחר כך הרכבתי מחדש. עכשיו אני צריך לחבר לחשמל לראות אם העסק עובד. לא בה לי לקנות עכשיו ספק, כי לא בטוח לחלוטין ששאר החלקים תקינים.
אז אני רוצה לקחת שנאי ממחשב אחר בשביל לבדוק. איפה במחשב רשום כמה מתח הוא צריך? ליד השקע במחשב לא רשום.
לפני שאתה מתחיל להיכנס להרפתקאות, כדאי שתבדוק מהם הנתונים של המחשב. אם הוא פחות מ-I-5, לא שווה לגעת.
ואם הוא I-5 ישן, גם אז הוא יהיה איטי. ואגב, כמה זיכרון יש לו?
כדאי שתבחן שנת ייצור ודגם, ואז תחליט האם שווה לך להתקדם או שלא.

רוב הזמן נח

Well-known member
לפני שאתה מתחיל להיכנס להרפתקאות, כדאי שתבדוק מהם הנתונים של המחשב. אם הוא פחות מ-I-5, לא שווה לגעת.
ואם הוא I-5 ישן, גם אז הוא יהיה איטי. ואגב, כמה זיכרון יש לו?
כדאי שתבחן שנת ייצור ודגם, ואז תחליט האם שווה לך להתקדם או שלא.
אני רק רוצה להצליח לרגע להפעיל אותו ולראות מה קורה. אם תעלה המערכת הפעלה שהיתה בדיסק או שתתקבל תגובה שהלוח תקין, אני אקנה ספק. אבל אם לא, אז לא.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא משנה. לפי הדגם מצאתי את הנתונים של השנאי. אני צריך לבדוק אם לשנאי שאני מתכוון לחבר יש את אותם נתונים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם אני יאלתר חיבור של שנאי 12V זה יפעיל שם משהו? אולי אפשר לחבר 2 שנאים כאלה ולהוריד לאחד מהם V בשביל שביחד יהיו 19?

אני לא רוצה סתם לקנות שנאי למחשב שלא בטוח בכלל שהוא תקין.
מה אגיד לך? הספקים שצילמת הם להספק נמוך. לא ברור שיתאימו, אם אתה מתכוון רק לשנות מתח בעזרת חיבור טורי כזה או אחר.
בעזרת חיבור מקבילי, אתה תעלה רק את הזרם. אין לך מישהו שיכול להשאיל לך ספק?
או שתמצא תקע מתאים ולחבר לכבל המקורי של ספק שיש לך...
לו גרת קרוב אלי, הייתי מנסה לעזור.
אבל כנראה שאתה לא גר קרוב...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם אני צריך 19V והשנאי נותן 19.5V זה הבדל משמעותי? או משהו זניח?
תחשב מה הבדל באחוזים בין 19 ל-19.5 וולט, ואתה תיווכח (כנראה) שההבדל אינו קריטי (= 1/38), בטח לא כשמדובר בהפעלה קצרה לשם הניסיון.
אחרי זה. תשקול אם יש טעם בכלל לרכוש ספק, ואם כן, כמה כדאי להשקיע, ע"מ שיהיה דומה למקורי או שלא.
בקישור שניתן כאן, אתה מקבל עם הספק סט של תקעים שונים שמביניהם תוכל לבחור את המתאים, ואם קיים צורך, אתה תוכל כנראה לשנות גם את המתח, למשהו שיהיה דומה לפחות בקירוב למתח המבוקש.

arseny92

Well-known member
מנהל
נגמרו הסוללות ברב מודד :LOL:|פנים|

מסתבר שמהפעם האחרונה שבדקתי איתו מתח, הוא נשאר פתוח. |פנים|
סוללה לרב מודד גם קונים, לא חייב רב מודד חדש
אלא שכדי להוציא את הסוללה צריך לפתוח את המכסה האחורי של הרב מודד :D

למעלה