אם יש למישהו תוכנית או צילום של לול תרנגולות?

הלינקה

New member
אם יש למישהו תוכנית או צילום של לול תרנגולות?

אבקש לראות, כדי שאוכל לבנות כזה ל-4 תרנגולות החמודות שלי. מודה מראש

אין תוכנית

פשוט בונים לפי רעיונות כלליים של מה שתרנגולת צריכה, מתחם סגור מרושת (אם את לא מעונינת שהן יצאו וייפגעו מחיות אחרות) מבנה סגור מעץ עם חלק פנימי גבוה שיוכלו לישון בנחת בלי חשש מאוייבים. חוץ מזה אין הרבה דברים, 4 תרנגולות זה לא הרבה.

הלינקה

New member
בניתי להם מתחם 2.5מ' X4מ' סגור ברשתות

עם דלת כניסה. בפנים יש להם מין "שולחן" עליו הן ישנות בלילה. מה שאני צריכה זה לבנות מעטה מעל ל"שולחן" הזה - קירות וגג, כהכנה לחורף ולהרגשת ביטחון שלהם.

Martok

New member
הנה תמונות של לול שבניתי - המידות 2X2X2

מאז שצילמתי, הוספתי תאי הטלה, מוטות לעמידה לתרנגולות והיום בשעה טובה נוספו גם התרנגולות. אם תירצי עוד הסברים את מוזמנת לפנות במסר פרטי.

Martok

New member
עוד זוית - לול בסיגנון תאילנדי

על הגג מטוח ברזנט חסין מים שגם נותן צל מלא. מעליו יש במבוק , בעיקר ליופי. הדלת נסגרת עם קפיץ. מחר אשלח עוד תמונות עם תאי ההטלה והתרנגולות - עכשיו חשוך.

הלינקה

New member
כמה יפה, ממש מעשה אומן ../images/Emo106.gif

אפשר צילום של תא הטלה? עם מידות. תודה גם אני חדשה ומאוד נלהבת, בתחום גידול תרנגולות

Martok

New member
מידות תאי ההטלה

ישנם שלושה תאים, רוחב 1 מטר (בערך 32 ס"מ נטו לתא), עומק 40 ס"מ, גובה 40 ס"מ. בחזית התקנתי בחלק התחתון מפתן בגובה 10 ס"מ למניעת גלישה של הקש והביצים. בחזית התא, המשטח התחתון בולט כ 20 ס"מ לפני התא (מעין מדף) ומאפשר לתרנגולת לקפוץ על המדף ולעמוד לפני שהיא נכנסת לתא. החומרים: * משטח תחתון: סנדביץ מצופה פומייקה רוחב 60 ס"מ על 100 ס"מ אורך. (הפורמיקה מאפשרת ניקוי קל של התא - לא הכרחי) * משטח עליון : סנדביץ 1 מטר על 40 ס"מ רוחב. * מחיצות לשלושה תאים : 4 י"ח לוח סנדביץ 40*40 * גב : אורך מטר על 40 ס"מ + עובי הפלטות העליונה והתחתונה (בערך 44 ס"מ) - צריך למדוד את הרוחב בדיוק לאחר הרכבת המחיצות. תאי ההטלה תלויים ללא רגליים, בגובה מטר מהקרקע, כך שכל רצפת התא פנויה. זה נותן לתרנגולות שטח מקסימאלי לטייל בו וגם מקל על ניקוי התא.

הלינקה

New member
תודה, הכל יפה: הלול, התאים והאפרוחה המתוקה

אבל איפה הדיירים עצמם? התרנגולות בעלות כנף וכרבולת? כמה מהן אתה מתכוון לשכן בלול?

Martok

New member
רק לפני יומיים הצלחתי לקנות סוף סוף תרנגולות

הכנסתי 6 נקבות ערביות + 2 סלווים יפניים נקבות (בנוסף לשני הארנבונים שכבר היו) היום בבוקר הן הכינו לי הפתעה - שתי ביצים טריות. למרות שטרחתי על בנית תאי ההטלה, הן החליטו משום מה להטיל על האדמה. לך תבין מוח של תרנגולת. הן עדיין די מבוהלות מהמעבר, אבל מתחילות להתרגל לבית החדש. אני מתכוון לגדר להן עוד מתחם צמוד ללול כך שיהיה להן חצר גדולה להסתובב בשעות היום.

אני ממליץ לך להשאיר אותן סוגורות

בשבועיים הקרובים בכלוב, ורק אחרי זה תתן להם להסתובב חופשי, חוץ מזה הנוף אצלך ממש יפה, איפה זה?

למעלה