אם יש מישהו שמבין באלומיניום...

גל חוף

New member
אם יש מישהו שמבין באלומיניום...

אשמח לדעת: אם אני עושה יציאות מהסלון עם כנפיים נפתחות החוצה, האם לא ניתן לעשות תריס גלילה חשמלי? אמרו לי שלא עושים תריס גלילה חשמלי על כנפיים החוצה כי במידה ויורידו בטעות את התריס כשהדלתות פתוחות אז זה יהרוס את המנגנון של התריס. מה דעתכם?

fireman

New member
לא מומלץ אף פעם

לשים את הזכוכית כחלק החיצוני בחלון אלא תמיד את התריס בלי שום קשר למנגנון למה זה לא מומלץ? זכוכית הרבה פחות עמידה מתריס במכה. במילה אחת: ברד. אתה לא יודע עד כמה הוא יכול להיות הרסני, אני ראיתי במו עיני

mol3

New member
fireman... לא קראת טוב ../images/Emo140.gif

הוא לא שאל אם להתקין את הכנף בחוץ ואת התריס בפנים
. הוא שאל אם אפשר שהכנפיים ייפתחו החוצה (כמובן שהתריס חיצוני). והמליצו לו שלא לעשות כך, כי אם הכנפיים יהיו פתוחות והתריס יירד עליהן, זה לא נעים. תשובה אין לי אליו, כי אף פעם לא חשבתי על זה ולא שמתי לב איך מתקינים. אם אני לא טועה, אז באמת רוב הדלתות הכנפיות עם תריסים, נפתחו פנימה, אבל יכול להיות שאני טועה.

בינא

Member
אין לבצע תריס חשמלי וכנף נפתחת לחוץ

נגיעה, אפילו בטעות במפסק התריס החשמלי, כאשר אחת הדלתות פתוחה ואפילו חלקית, תוריד את התריס על הדלת, תקפל אותו הפוך עד לקריעת השלבים, שריפת המנוע, קצר חשמלי ועיקום הדלת עד כדי שבירת הזכוכית. אסור לבצע תריסי גלילה עם כנפיים נפתחות החוצה בכלל. ניתן לבצע תריס חשמלי עם כנפיים נפתחות החוצה, רק במצב בו כל דלת קצרה מהמרחק בינה לבין התריס החשמלי כשהוא סגור ולהלן דוגמא: במבנה בן 200 שנה בירושלים, עובי קירות החוץ הגיע ל-70 ס"מ. בוצעו 2 כנפיים של 60 ס"מ כל אחת ותריס הגלילה החשמלי היה מרוחק 65 ס"מ מהכנפים כשהיו סגורות.

ואם בן אדם או יד שלו נמצאת מתחת

לתריס ? צריך להיות איזה מפסק שיפסיק את הפעולה של התריס כאשר יש הפרעה כמו בשמשה של במכונית

רונס

New member
בינא דיי לשלול ישר...

יש פתרונות לדברים האלה, אין כזה דבר אסור, לכל דבר יש פיתרון. יש היום מגוון מפסקים אלקטרונים, שבמידה והכנף פתוחה, התריס לא יירד. אל תשלול ישר, תשמור על ראש פתוח. רון.

yrnkrn

New member
אפשר לבצע אבל עדיף שלא

כמו שנכתב פה אם בכל זאת מבצעים חובה חיישן למניעת סגירת התריס בזמן שאחת הדלתות פתוחה.

בינא

Member
לא שווה לקחת את הסיכון עם חישנים

חיישנים זה יופי, אבל לא בטוחים מספיק ומועדים להפסקות בעבודה, בלי שיורגש בכך. על-כן הסתמכות על חישנים היא לקיחת סיכון שלא ניתן לחשב אותו ולכן האיסור...מבחינה הנדסית. מדובר כאן במנגנון, יחסית מסוכן, אשר אינו מגיע עם התריס במקור . חישן המונע ירידה במקרה של גוף זר בדרך, כמותו מורכבים במכונות לשטיפת מכוניות, שם החשנים נבדקים פעם בחודש לפחות, לא ייבדק אפילו פעם אחת ע"י הדייר, אבל מובטח שבקרות המקרה הוא יחפש אשמים ואת מי לתבוע...

למעלה