הכינה וצילמה: travb6 מאפינס שוקולד בחוש ומהיר-----פירגה - למטה המרשם לכמות ה"ענקית" לשים בקערה: כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח חצי כפית סודה לשתיה לא חובה 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן ולבחוש להוסיף: 2 כוסות מים רותחים ולבחוש היטב היטב לבלילה אחידה להכין מאפינס -- עדיף בתבניות סיליקון לפני האפיה אני מניחה על כל אחד טבליה של שוקולד מריר (באמצע) או שוקולדצ'יפס מיד אחרי האפיה לצקת סירופ: שמנת מתוקה להרתיח עד לסף רתיחה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר בקוביות לצקת חם על העוגות החמות. לצנן היטב כמה שעות עד שממש ממש קרים--- ולשחרר בעדינות מהצדדים ומלמטה אופים בחום 175 מעלות כ-40 דקות. תהנו כושית "ענקית" לימי הולדת - נהדר להכין בגביעי גלידה / מאפינס העוגה הכושית ה"קטנה" במהדורה "ענקית" נפלאה ומומלצת. תבנית גדולה של התנור 37X35 העוגה שוקולדית בצבע כהה מאד. גבוהה גבוהה. אוורירית. לצנן היטב לפני שמוציאים מהתבניות. נפלאה גם בלי רוטב ובלי קרם. נשארת נימוחה. שומרים בחוץ ולא במקרר. הכנת גביעים לימי הולדת ראו למטה. תודה מקור:פירגה שמים בקערה: 1 כוס קקאו גדושה מאד 4 כוסות קמח רגיל 2\1 1 שקיות אבקת אפיה 2\1 2 כוסות סוכר 5 ביצים טרופות במזלג 4\1 1 כוסות שמן קנולה 2\1 2 כוסות מים פושרים למגע יד לערבב היטב בכף לשמן את התבנית ולאפות 35 דקות בחום 175. ציפוי: שמנת מתוקה מחוממת עד לסף רתיחה 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד - מערבבים יוצקים רוטב (לא קרם) חם על עוגה חמה אחרי הצינון, אפשר לצפות בקרם שוקולד/וניל או אחר ולקשט תהנו
אחרי 20 דקות שמוכנים. אפשר להכין בכלי קרמיקה אישיים קטנים שמתאימים לאפיה וגם מוגשים בהם. מיד אחרי האפיה להציף בהמון גנאש ולזלול חםםםםםםםםםםםםםםםםם. יאמי.