אם יש נושא שבאמת עדיין...

Gilliana

New member
אם יש נושא שבאמת עדיין...

... לא בידברנו עליו, אלו הם היחסים בין מאלדר לדוגט. יחסים שמתחילים בעוינות בולטת משני הצדדים אולם עם הזמן הולכים ומתפתחים לידידות, שאני חושבת שחלק ממנה קצת "פוספס" בתיקים. אין ספק שהשניים עובדים מצויין יחד (ע"ע Vienen למשל) למרות שדוגט יכול להוציא פיל מעורו לפעמים בעקשנותו לסרב לראות את הדברים כמו שהם ובגישתו המאד לא נעימה. לא עשינו לו אמנם פירפול במסגרת הפרופילים שערכנו לדמויות בסדרה לפני כשנה, אולם אף פעם לא מאוחר מדי.אין ספק שהשניים מאד מעריכים זה את זה, למרות ההבדלים התהומיים באופן החשיבה שלהם (ואולי בעצם לא?) ואפשר בהחלט לומר שהם שותפים לכמה תכונות, כמו למשל - המסירות לתפקיד וה-"הליכה עד הסוף" עם כל חקירה. דוגט אמנם הולך לפי הספר בעוד שהספר הוא הדבר האחרון שמאלדר זוכר שקיים אולם כך או כך - המטרה של שניהם זהה. בניגוד למאלדר, וגם לסקאלי - שתי דמויות שהאהדתי כלפיהן היא לרוב מוחלטת (למעט רגעים בודדים פה ושם), הרי שדוגט הוא דמות מאד שנויה במחלוקת בעיני. מחד אני מאד מעריכה אותו, אבל מאידך הוא כ"כ מרגיז אותי רוב הזמן עד שקשה לי לזכור את ההערכה שאני רוכשת כלפיו. ולסיום - שמישהו יסביר לי בבקשה למה הם מתעקשים לקרוא אחד לשני תמיד עם הקידומת המטופשת "אייג'נט" ולא שוכחים להשתמש בה אפילו ברגעי הסכנה הגדולים ביותר? האם הרשמיות נועדה כדי להבליט את העובדה שהקשר ביניהם הוא קשר של עבודה בלבד ולא מעבר לכך?

1Shir

New member
../images/Emo122.gif

לגבי ההערכה ההדדית ביניהם - אני חושבת שדוגט העריך מאוד את מאלדר זמן רב לפני שהוא פגש אותו. לעומת זאת, מאלדר היה צריך שדוגט יוכיח את עצמו בשביל להעריך אותו. אותו תהליך שסקאלי עברה עם דוגט, בהתחלה חשדנות עד שהיא התחילה לסמוך עליו. ואכן כמו שכתבת, אחת הסיבות להערכה שדוגט קיבל היא חוש הצדק שלו, כמו שכינית את זה "הולך עד הסוף". דווקא אני מרגישה שבתור צופה עברתי כאן תהליך מקביל לסקאלי, דוגט הוא כבר לא דמות שנויה במחלוקת בעיני, הוא דמות אהובה, ודאי שלא ברמה של מאלדר וסקאלי, אבל זה ברור. לגבי האייג'נט זה גם אצל מאלדר וסקאלי ככה, אולי ככה זה נהוג ב-FBI. ואולי כמו שכתבת זה נועד להבליט, שהמוקד של הסדרה הוא התיקים ולא היחסים בין הדמויות.

Gilliana

New member
בין מאלדר וסקאלי???

מה פתאום??? ממתי מאלדר וסקאלי קראו אחד לשני "אייגנ'ט"??? ובכלל לא התכוונתי למה שאת אומרת - המוקד של הסדרה הוא התיקים ולא היחסים, אלא להבלטת היחסים הקרירים והמרוחקים בין מאלדר לדוגט להבדיל מהיחסים הקרובים בין מאלדר לסקאלי (ולא לבלבל עם יחסים רומנטיים, אני מדברת על הרבה הרבה לפני - מהרגע הראשון בעצם). עובדה שגם מוניקה קוראת לדוגט בשמו הפרטי ולא "אייג'נט דוגט". כשאמרתי שדוגט בעיני שנוי במחלוקת, לא התכוונתי מהבחינה של אי אפשר לבטוח בו או לסמוך עליו, אלא התכוונתי רגשית לתחושה המעצבנת שהוא יוצר לעיתים קרובות - כן, גם אצל סקאלי.

FeLL67

New member
מסכימה איתך גילי

עדיין לא הגעתי לפרקים האלה אמנם אבל זה אומר משהו , ולא מעט
ד''א זאת רק אני שלא מסוגלת להגיד "סוכן" ומשתמשת ב"אייג'נט" במקום ?

Gilliana

New member
את רואה שלא רק את... ../images/Emo8.gif

כמו שנאמר: Bad habits die hard

1Shir

New member
אופס גילי לא עניתי לך

נראה לי שמה שתיקים באפלה הוכיחה לנו הוא ש-TRUST (או אמון) זה הדבר הכי חשוב, וברגע שיש את זה יש הכול, ואם אין את זה אין כלום. וככה אני שופטת את דוגט, או יותר נכון מאמינה שמולדר שופט את דוגט. אני חושבת שברגע שמולדר השתכנע שהאינטרסים של דוגט ישרים וטהורים ודומים לשלו, שהוא לא עובד במסווה עבור אף אחד ולא נועד לשרת אינטרסים של אחרים, הוא התקבל מבחינתו. הסקפטיות של דוגט אולי מעצבנת אבל יש לזכור שדוגט הגיע חדש, הוא לא ראה את כל מה שאנחנו ראינו, לא יודע את כל מה שאנחנו יודעים, וסקאלי בהתחלה לא היתה שונה ממנו. ומתי דוגט יצר תחושה מעצבנת אצל סקאלי חוץ מבהתחלה? בהתחלה היא כמובן לא סבלה אותו אבל מפרק לפרק הם התקרבו יותר ויותר. כמובן שגם אחרי זמן רב היא לא חשפה בפניו את כל הקלפים, כי היה לה הרבה מה להפסיד והיא התקשתה להכניס עוד אנשים למלוא עומק הסיפור שלה. היא התרגלה לסמוך רק על עצמה (ועל מולדר), אני אפילו לא בטוחה שעל סקינר היא סמכה ב-100%, הוא פשוט הכי קרוב שנשאר. אז עניתי על מה שהתכוונת או הלכתי לכיוונים אחרים לגמרי?

Gilliana

New member
כן ולא

התשובה שלך היא חלקית משום שלא כ"כ התעמקת ביחסים בין מאלדר לדוגט (אם כי בהחלט התייחסת לכך) מעבר לאמון שבסופו של דבר שרר ביניהם. אני חשבתי על משהו יותר בכוון של מערכת יחסים שהתחילה ברגל שמאל אבל בעלת פוטנציאל להפוך לידידות עמוקה, דבר שהתחיל קצת לקרות בפרק הסיום של תיקים. אני רק לא מסכימה איתך בכך שסקאלי לא היתה שונה מדוגט - היא היתה שונה מאד. נכון - סקפטית, אבל לעולם לא מזלזלת ולא פתוחה לאפשרויות, בניגוד לדוגט. הגישה שלה היתה שונה לגמרי, ןדאי שאחרי כל מה שראתה כאשר דוגט ראה את הדברים והמשיך להתכחש להם.

1Shir

New member
מנקודת המבט שלי הם היו די דומים...

נכון שדוגט עיצבן לפעמים (רמז: הפרק דדאלייב) אבל מצד שני גם לסקאלי היו קטעים כאלה שניהם בסופו של דבר הבינו שהם טועים

Gilliana

New member
ממש לא נכון

דוגט מעולם לא הבין שהוא טועה - עובדה שהוא דם דפק את מאלדר עם העדות שלו, משום שהוא לא השכיל להבין עד כמה הוא טועה.

1Shir

New member
לא נראה לי..

בעדות הוא נשאל על דברים שהוא חשב פעם, לא? הביאו לו עדויות של דברים שהוא חשב בעבר. לא היתה לו ברירה.

Gilliana

New member
לא, ממש לא

אולי כדאי שתראי את "האמת" שוב - דוגט חזר והתכחש לכל מה שראה, בהווה - לא בעבר.

../images/Emo58.gif אשמח להצטרף לדיון

ברגע שאני יגיע לפרק בו מאלדר ודוגט נפגשים, אני רק בפרק 4 של עונה 8.

אני חושבת

שהערכה שלהם קודם כל באה בגלל סקאלי, היא היוותה לכל אחד מהם המלצה לשני שזה בסדר. כמו ששיר אמרה דוגט העריך את מאלדר הרבה לפני שפגש אותו, אבל חלק גדול מזה סביר להניח היה בגלל סקאלי ובגלל שראה איך היא מרגישה כלפי מאלדר ורק אחרי שבאמת פגש אותו הוא למד להעריך אותו בזכות עצמו. למאלדר באמת היה קשה יותר, כי הכל נחת עליו בבת אחת, כי היה קשה לו לעכל מה שקורה והוא ראה בדוגט איום, אבל דוגט הוכיח את עצמו סקאלי נתנה למאלדר אישור שדוגט אכן בסדר ומאלדר גם אם לא מרצון שלם הסכים לקבל אותו, עד שעבר הזמן ומאלדר ראה בו אדם שאפשר לסמוך עליו. גם אני עברתי את אותו תהליך, אבל לא יחד עם סקאלי אלא יחד עם מאלדר, גם אחרי שסקאלי למדה לסמוך ולהעריך את דוגט היה לי קצת ספק לגביו, כשמאלדר "אישר" אותו, למדתי לאט לאט לאהוב אותו.

למעלה