נחשי מה תהיה התשובה שלי
טוב, אני מאוד אוהבת איורים (דהה) בעיקר כאלה שמספרים סיפור נוסף לסיפור הכתוב. אני אתן לדוגמא ספר לא כל כל מוכר: "שבעה אכלנים משונים", של סופרת בשם מרי או הוברמן. הסיפור, יסלח לי כל מי שמעורב, איום ונורא בעיני. יש שם אמא, של שנה נולד לה ילד אחר, שאוהב לאכול רק מאכל יחיד ומיוחד. וככה היא מוצאת את עצמה מתזזת בין הלימונדה של ההיא, הלחם הטרי של ההם (אופה. בטח אופה. אמא טובה לא קונה את האוכל של הילדים שלה) החלב הפושר, מחית התפוחים, ועוד מני קריזות של ילדים מעצבנים. ביום ההולדת שלה הם מחליטים לעשות לה הפתעה: כל אחד יכין לעצמו את האוכל, והאמא לא תצטרך לעבוד (נשמות טהורות, אני אומרת לכם) אבל הכל מתבלגן (הפתעה, אה?) והם מוצאים את עצמם עושים עיסה מבולגנת, ומחביאים את הפאדיחה בתנור. אלא מאי? התנור דלק. והעיסה המופרעת הופכת לעוגה, לתפארת מדינת ישראל, והשמחה רבה. עד כאן הסיפור. אז מה הספר הזה עושה בספריה שלי, אתם שואלים? או. כי בספר הזה היתה מעורבת עוד מישהי, מרלה פרייזי, המאיירת. ובכן, האיורים בספר חמודים ברמה מעוררת השתאות. מרלה פרייזי הצליחה להכניס עולמות שלמים של משפחה מרובת נפשות לתוך הדפים של הספר שלה. שלא לדבר על זה שהיא בראה את האבא. בעוד אצל הסופרת האבא לא קיים, והאמא היא העבד הנרצע של הבית, המאיירת הכניסה את האבא פנימה, ונתנה לו תפקיד שווה. האמא מבשלת? הוא רוחץ כלים. היא מקלפת תפוחים? הוא שותל עץ בגינה. היא משכיבה? הוא מספר סיפור. תענוג צרוף. הנה לקחנו טקסט לא-שוס, והפכנו אותו ליצירה להתפאר בה. מה היתה השאלה? אה, כן, איורים מוסיפים בעיני. הם מסקרנים אותי, ומוסיפים לי לאוירה.