אם כבר מעלים את הנושא של שמות...

rotrot

New member
אם כבר מעלים את הנושא של שמות...

האם בחרתם לתאומים / תאומות / שלישיה שלכם בשמות בעלי צליל דומה או עוקב? איך באמת הוחלט איך קוראים לקטנטנים?

keren1

New member
עם הגדולה היה לי את השם שלה עוד

לפני שפגשתי את בעלי. אהבתי את השם. שמה בישראל דניאל. עם התאומים זכות היוצרים היתה של בעלי כאשר היתה לי זכות להטיל וטו. הם נולדו ביום רביעי. בשבת בבי"ח ישבנו עם ספר השמות ועברנו שם שם עד שמצאנו שמות שמצאו חן בעיניי שנינו. שני ומתן. בשם של הבן אני התעקשתי לתת שם עם משמעות של מתנה/הודיה. כי הוא עבר המון! לחברים שלנו יש תאומות שקראו להם על שמות הסבתא רבה ז"ל - כליל ותמר וחברים אחרים (גם משמירת ההריון) קראו לתאומים שי ורותם (נחשו מי מה? שי זאת הבת ורותם זה הבן?!)

אצלנו - ידעתי שאני אקרא לבת

שלי יובל עוד בהיריון. לתאומים רציתי מאוד לקרוא גיא (בת) ופלג (בן) כולם אמרו לי שזה נשמע פלצני למדיי. אח"כ אמרתי טוב לבת נשאיר גיא ולבן נקרא תמיר, או עמית. אח"כ אמרתי לו לבת נקרא נועם ולבן אלון, כך כל הזמן שיניתי את דעתי. כמובן שבעלי לא היה מוכן לשמוע על שום שם עד שנסיים את ההיריון בשלום. כאשר נולדו הפספוסים. הסתכלתי על הבת ואמרתי זו תהיה נועה, ואילו לבן אמרתי עמית. יובל ציירה לי ציורים וכתבה באחד הציורים: "אמא תודה שהבאת לי את נועה ועמית". ביום הברית, יובל החליטה שעמית יהיה אמיר - כמובן שהסכמתי. הבטחתי לה שתהיה מעורבת לפחות בשם אחד. וכך היה היום יש לי את: יובל, אמיר ונועה.

nonana

New member
אנחנו ממש לא ידענו איך לקרא להם

רק לאחר כמה ימים הוחלטו השמות אבל כולם מתחילות ב-נ. נעה נדב נעמה

קרנושה

New member
אצלנו השמות נבחרו ככה:

מתי הבן שלי.....לא היה ספק לגביי שמו...הוא על שם חמי ששמו מתיאש (הונגרי) וידעתי שאקרא לבני על שמו... לגביי ליהיא וליאור...המממממ אהבתי את השמות...לדעתי ללא קשר לזה שהם עם אותו צליל (דוקא היתלבטתי אם לקרוא להן כך בגלל שהצליל היה עם יותר מידיי לי ולי ולי)....ולבסוף החלטתי...ששמותיהם מסמלים בשבילי משהו...וזה מה שחשוב הרבה מעבר לצליל לדעתי...

keren1

New member
לאחותי בתנועה הנוער היו מדריכות

תאומות עם השמות ליהי וליאת!! תחשבו על המשמעות. לי נראה פשוט נפלא!

קרנושה

New member
צר לי לאכזב אבל.......

ליהי-ללא א´ בסוף נטול משמעות לחלוטין!! ואני התלבטתי האם ביתי תהיה ליהי או ליהיא.....ובעלי לא רק ליהיא עם א´.....ואני אמרתי שמצטערת רק עם א´ אחרת אין משמעות לשם.....וככה זה......וזה נדיר יותר לדעתי...רוב הליהי הם ככה בלי א´.....ועד היום הוא מיתעקש לנהוריד לה את ה-א´ ואני לא מסכימה..... מה דעתכם???????????????????????????

rotrot

New member
אצלנו זה סיפור מקורי ומיוחד

האמת שכתבתי הודעה מפורטת יותר והיא נמחקה ... כשנולדנו ההורים שלי היו בהלם טוטאלי מהענין כי אז (לפני כמעט 26 שנה) לא היה אז אולטרא סאונד, והם ציפו לבן אחרי 2 בנות וקיבלו הפתעה גדולה בדמות תאומות קטנות וזערוריות. בקיצור כאשר השתחררנו מביה"ח ומהאינקובטור הם ערכו מסיבונת בבית לכל הדודים והסבים / סבתות וכל אחד שהגיע היה אמור להציע שם ולכתוב על גבי רשימה. ובין השמות שעלו היו שמות מעצבנים ודומים כמו ענבל וענבר, ימית ודיקלה וכו כו ולבסוף השמות שנבחרו היו לא קשורים אחד לשני (לשמחתנו)

יוטל

New member
אצלנו השמות ממש יצאו בפוקוס

עם השנים בנישואים נעשים דומים בטעם (אולי במראה גם?) ובהתחלה בעלי ואני התקשנו לבחור ריהוט הביתה ועל אחת כמה ובכמה שמות למתוקות שלנו. מזל שזה שניים וכול אחד בחר שם. רשמנו כמה שמות שהסכמנו עליהם(בודדים) ופשוט כול אחד שלף אחד (הגרלה). ככה שאני שוכבת בבי"ח וקטנטנות לידי בעריסות. החלטנו אז שאי אפשר יותר לקרוא להן מס´ 1 ו-2. בדיעבד השמות הם שמות הקשורים במים ובנומרולוגיה (קבלית, אני חושבת) זה אותו מספר.

anat30g

New member
טוב שם טוב משמן טוב...

אז ככה - יש לי שנים גדולים יותר... ככה שאת חובת/זכות "על שם" עברנו איתם. ככה שהגענו לבחירת שמות לתאומים - יכולנו לבחור מתוך המגוון העצום שקיים. אני רציתי מצד אחד שם ישראלי ויהודי - מצד שני שם שיתנגן נוח גם בחו"ל (כי יש לי אחות בשם חגית שגרה בחו"ל - שמות עם ח´ זה מאוד לא נוח שם). רציתי שמות שיהיה ביניהם קשר רעיוני אבל לא קשר מתבקש (עמי ותמי, אמנון ותמר) ושלא יתחרזו (עילי וגילי) ישבנו עם מיליון שמות, וספר שמות עלי פי מסורת הקבלה ועברנו על כל הילקוטים והמחרוזות של השמות... בסופו של דבר בעלי ננעל על נתנאל ואני על דוד (שם שאני אוהבת מאוד)... החלטנו ללכת על זה והשלמתי עם העובדה שאין בין השמות שום קשר - סתם שמות. אבל אז לסיום - לפני החלטה סופית החלטנו לקרוא בתנ"ך שעמוס בשמות - ולפתע נתקלנו בדוד ונתנאל - גיליתי שהם היו אחים בתנ"ך. לדוד המלך היו 6 אחים - הרביעי היה נתנאל. הנה נמצא הקשר שלי בין השמות - דוד ונתנאל היו אחים. אגב, יש שמתבלבלים וקוראים לילדים שלי דוד ויונתן - שקלתי את השילוב הנ"ל - אבל נמורולוגית אמרה לי שזה לא שילוב טוב... לדבריה זה שילוב טרגי - אז מיד ירדתי מהרעיון. ענת

טל+

New member
בחירת השמות אצלנו

עדי שכבה בשק שמאלי ומההתחלה ידענו שהיא בת ואני הייתי מאוהבת בשם עדי - גם משמעות יפה וגם צליל יפה ובכלל עדין וקליל כזה, עם ע´ שתגן עליה
ובקשר לשם השני - תהפוכות! עד חודש שישי (בו עברתי ניתוח אפנדיציט) אמרו לנו שהעובר השני הוא זכר (והיא גם בעטה כמו כדורגלן בנבחרת
) אז אני מאד מאד רציתי דניאל וכשהוטל וטו אז חשבנו על עומר. ואז כבר התאהבתי ברעיון ה-ע´ בשם. כשנודע לנו שזו בת נוספת אז אני מאד רציתי יעל אבל שוב הוטל וטו והוצע נטע. חשבתי שתי שניות (כשבראשי מתנגן לו השיר: "לנטע ולי יש סוד נחמד..." מכירים?) ומיד הסכמתי! וכך יצאו מביה"ח נטע-עדי או נטעדי או הילדות הכי מדהימות שיש!

טל של 4

New member
משום מה הפעם היה לנו קשה עם השמות

לא יודעת למה. עם הגדולים כבר ידענו די בהתחלה. עם התאומות המון זמן התלבטנו. רוני היתה בחירה שלי עוד מהילדות, ובהתחלה בעלי התנגד. בערך שבוע לפני הלידה, כבר ידענו שאנחנו הולכים לזרוז (שבוע 40 ילדתי בסוף עם זרוז) ישבנו עם אחי ושוחחנו על הנושא. ואז לגמרי בצחוק מכיוון שהזרוז תוכנן לל"ג בעומר, אמרתי שאולי נקרא להם גל ועומר וגם בעלי וגם אחי קפצו ואמר ביחד: עומר זה נפלא. אז כך נהיה רוני ועומר. ולגבי מי זאת מי אז כמובן שרוני ראשוני. הקטע הוא שרק בערך חודש אחרי הלידה גילנו קשר בין כל ארבעת השמות: יואב נועם רוני עומר והכי מצחיק זה שאני רציתי נעם ולא נועם אבל בעלי התבלבל ברישום. ולפני כמה חודשים הגננת שאלה עם נעם או נועם אז שאלתי את הילדה מה דעתה ובלי היסוס היא בחרה נועם וכך זה נשאר. לדעתי זה די מדהים המקריות.....

nonana

New member
היי טל ואו מפטרים../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif

איזה באסה- אבל תנסי למצא את הטוב שבזה.

טל של 4

New member
תודה חמודה ../images/Emo24.gif

יהי בסדר אני כנראה עוד לא ממש קולטת. דרך אגב ראיתי את התמונה של התאומים והם: מ ד ה י מ י ם!!!!!!!

nonana

New member
תודה ושלא תטעי עם הארוך זה נדב

גם אותי פטרו שנה שעברה עקב צימצומים - אחרי 4 שנים. אבל היום אין מאושרת ממני שאני לא שם יותר. אני תמיד מאמצת את האימרה- כל אקוה לטובה

nonana

New member
סליחה לא רואים את השיער../images/Emo8.gif

אז הוא הראשון עם האסוף.

טל של 4

New member
חייבת להתנתק

הבן שלי צועק לי מלמעלה... היום אני מסימת להקריא לו את הספר הרביעי והאחרון בהארי פוטר. מה יהיה עכשיו עם אני לא מקריאה לו אז הוא לא מקריא לי..... צריך מההההרררר את החמישי
להתראות מחר.

למעלה