אם כבר נפתח גם פורום כזה

dontthink

New member
אם כבר נפתח גם פורום כזה

אמנם אני לא גרוזיני אבל....חבר טוב נתן לי לטעום ממתק שגרוזינים מכינים...עכשיו אני לא בטוח שאני מבטא את זה נכון..."צ'ורצ'חלה"...זה ממש טעים..זה נראה כמו זנב סוס כזה ולפי מה שהבנתי עושים את זה מ....ת'אמת אין לי מושג...אז אם למישהו יש מושג על מה אני מדבר שיכתוב לי את המתכון...בבקשה.
 

lady polegra

New member
ברכותי!

השם זה אכן צ'ורצ'חלה. ולפי מה שאני יודעת אופן ההכנה זה : לחקחת חוט ולהשחיל עליו אגוזים ואז טובלים את זה במיץ ענבים אם אני לא טועה מאוד סמיך (אין לי מושג למען האמת איך מסדרים את זה) ואז זה מתייבש ואז זה ממש ממש טעים. מתכון.. הממ.. אנשים תעלו מתכונים.... בבקשה... =)
 
בבקשה...../images/Emo9.gif

צ'ורצ'חלה חומרים: ליטר 1 מיץ ענבים טהור 1/4 ק"ג קמח אופן ההכנה: מערבבים את הקמח והמיץ אחד לתוך השני כך שלא יהיו גושים והנוזל יהיה חלק. אפשר לערבב בתור התחלה את הקמח עם כוס או שניים ממיץ הענבים בעזרת ערבוב מאסיבי או בעזרת מערבל כדי שהתערובת תהיה חלקה מאוד ללא גושים ורק אז להוסיף את שאר המיץ. את התערובות שופכים לתוך סיר ומבשלים על הגז מבלי להפסיק לערבב ולבחוש. אין להפסיק את פעולת הבחישה לאורך כל הבישול כדי למנוע גושים. כאשר התערובת כבר רותחת,מסמיכה (מגיעה לסמיכות הרצויה לך) ומשנה את הצבע יש להפסיק הבישול. יש להכין מבעוד מועד אגוזי מלך מושחלים על חוט (אפשרי אגוזי לוז או כל אגוז לפי טעמכם האישי). טובלים את שרשראות האגוזים לתוך התערובת עד שהתערובת מכסה אותם לגמרי ותולים את השרשראות לייבוש. כשכל העסק מתייבש וקשה אפשר להתחיל לאכול! בתאבון!
 
למעלה