אם כבר פאנפיקים... :-):

Sexy Darren

New member
אם כבר פאנפיקים... :-):

שם: ניגודים משלימים
פאנדום: דמדומים כאילו דאאאאאאאאאאא, נחשו לבד.
שיפ: פיטה\קטניס חד צדדי (מנקודת מבטי, פרשו את זה איך שאתן רוצות ;-))
דירוג: PG

קטניס היא אדם של מעשים, לא של מילים.
היא תלחם, תמרוד, תפעל, בצורה ספונטנית ונהדרת שתסחוף אחריה מדינה שלמה. אבל תנו לה שיחה של 2 דקות, והיא תמוטט את כל התדמית שלה.

פיטה יודע את זה.
בשונה ממנה, פיטה הוא אדם של מילים, לא של מעשים. הוא אינו מסוגל למרוד, להילחם על האידיאלים שלו בכזה להט ועוצמה. אז הוא מותיר לקטניס את המעשים, ומדבר.
הוא מחפה עליה בראיונות, כשהמצלמות סוגרות עליה, והיא מפשלת ולחוצה, הוא כובש את הקהל בראיון מושלם שהופך את קטניס ליפיפה הנחשקת בעיני כולם.
הוא מתחבר עם הקרייריסטים ומנסה לשמור עליה בעזרת מילים, מילים חמקמקות, להרחיק אותם ממנה ואיכשהו, לגרום להם להאמין למילותיו.
הוא ממציא עוד מילים, רעיונות, שהופכים לשקרים שסוחפים את כל הצופים מהקפיטול, מעניקים לקטניס סיכוי לשרוד. ופיטה שמח, כי אולי בסופו של דבר, המילים שלו אכן יצילו אותה.
אבל הוא מקווה, וממשיך לקוות עד הסוף, שאולי המילים שלו הן לא שקרים, שאולי קטניס תתאהב בו באמת.

הוא יודע למה היא אוהבת את גייל, גם גייל הוא איש של מעשים, חייהם הקשים אילצו אותם להפוך לכאלה.
גם היימטיץ' הוא איש של מעשים, פיטה מבין את זה מהר מאוד כשקטניס מצטרפת אליו והמצנח הכסוף הראשון מגיע, ובעקבותיו עוד, יש בין קטניס והיימטיץ' תקשורת שהוא מעולם לא יהיה חלק ממנה. היימטיץ' מעריך מעשים, לא מילים. הוא בחר בקטניס, ולא בו.

פיטה היה רוצה להיות איש של מעשים, הוא יודע. הוא היה מוכן לוותר על יכולות הנאום והחברותיות שלו בתמורה ליכולות השרדותיות, אומץ ונחישות של צייד ולוחם, היכולת לסחוף אנשים אחריך בגלל מה שאתה עושה, לא בגלל מה שאתה אומר.
אבל הוא לא יכול, זה התחום של קטניס. אז הוא נותן לה לשמור עליו, ושומר עליה עם המילים שלו.
ניגודים משלימים.

N o R i K o

New member
|שוקו|

פששש אתם בשוונג, קבלו לייק |כן||כן||כן|

קודם כל - יפהפיה, לא יפיפיה... כך או כך לא תיאור שהייתי בוחרת בו לקטניס, אבל בהתחשב בכך שזה מהנקודת מבט של פיטה...

הבעיה שלי עם הדראבל הזה הייתה שהוא... הצגת טיעונים. אין פה משהו ששואב אותך לרגע הקטן הזה, זה היה קצת כמו לקרוא כמה טיעונים של "למה לאהוב את פיטה ולתמוך בשיפינג של קטניס\פיטה". היה חסר לי פה משהו מאוד אישי של הרגשות של פיטה כדי להרגיש שזה באמת משהו שכביכול בא ממנו ולא ממישהו שמסתכל מהצד ומעריך את זה... אני כן אוהבת קטניס\פיטה חד צדדיים כאלה כי הם כן תמיד מצליחים להצביע על משהו בקאנון שאני לא הרגשתי, ומאוד אהבתי את הטיעונים שלך, אבל... שוב, זה הרגיש כמו הצגת טיעונים ולא כמו פאנפיק.
הייתי נותנת פה משהו יותר... אישיותי ופחות עובדתי. קטניס נלחמת עבור היקר לה, עושה עבור פרים את מה שהוא עצמו לעולם לא יעשה עבור אחיו שלו. כשהמצלמות סוגרות עליה היא מפשלת, כי היא פשוט לא יודעת איך היא אמורה לחלוק את כל הרגשות שהיא אוצרת בתוכה... דברים כאלה, שיתנו לפאנפיק יותר נפח של פאנפיק ופחות של סיכום נקודתי.
אבל כמו שאמרתי, את הטיעונים עצמם אהבתי.

תמשיכו לפרסם יאיי |לב|

Sexy Darren

New member
תודה
CF

אני מבינה למה את מתכוונת... אבל הבעיה שאת חושבת יותר מדי מנקודת מבטה של קטניס, לדעתי לפחות.
הפיקצ'ר הזה ישן, אז הוא באמת כולל התרשמויות שלי רק מהספר הראשון, ולא מאלפי דיונים אחרי זה. ולדעתי לפחות, ההבנות שנתת כדוגמא על "כשהמצלמות סוגרות עליה היא מפשלת, כי היא פשוט לא יודעת איך היא אמורה לחלוק את כל הרגשות שהיא אוצרת בתוכה", הם דברים שפיטה לא יודע עדיין, לא בתקופה הזאת של לפני המשחקים השניים.
אל תשכחי שהוא אולי עבר איתה משחקים, אבל הם לא מכירים אחד את השני באמת. הם דיי לומדים להכיר אחד את השני רק לפני המשחקים השניים.

בכל מקרה, תודה על ההערות, אני אקח את זה לתשומת ליבי בפעם הבאה

N o R i K o

New member
ברור שלא,

אבל... יש סיבה לכך שהוא מרגיש כלפיה את מה שהוא מרגיש כלפיה, לא? הוא הרי בטוח לא זוקף לרעתה את העובדה שהיא מפשלת. הוא בטוח חושב שהיא מרגישה משהו. זה בדיוק מה שאני מנסה לומר - תגרמי לי להבין איך הוא מרגיש, ופחות להבין מה הסיטואציה.

ד"א, את מודעת לזה שפיקצר זה פיק-קצר במילה אחת ולא picture, כן? XD;

Sexy Darren

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

עכשיו העלבת אותי! אני כותבת מספיק זמן כדי להבין במושגים בעולם הפאנפיקיישן
את חושבת שיכולתי לשרוד ב414 בלי זה?

N o R i K o

New member
חחח פשוט לא הבנתי מה עושה שם הצ'ופצ'יק! XD

אז רק רציתי לוודא

Billy Shirs

New member
זה באמת יפה.

אהבתי את רעיון הניגודים המשלימים. תמיד חשבתי שפיטה מעריך מאוד קטניס (טוב, יותר בכיוון של סגידה והערצה עיוורת), אבל אף פעם לא חשבתי על הקנאה, וזאת זווית מעניינת. נחמד גם לקרוא איך הכריזמטיות הכובשת של פיטה, שקטניס כל כך מעריכה, היא דווקא לא מה שהוא היה רוצה...

מסכן פיטה, אף אחד לא בוחר בו, לא קטניס ולא היימיטץ'. ממש forever alone. אבל זה יפה שהוא אפילו לא מתחרט על כל ההקרבות שהוא עשה עבורה, גם אם את לא מתארת את המצב כדו-צדדי.

למעלה