אם כבר צבעים...

גחעי

New member
אם כבר צבעים...

איזה צבע הייתם ממליצים לצבוע קירות חדר תינוקות, בנתונים הבאים: שטיח מקיר לקיר כחול כהה, ריהוט (מיטה ושידה) בתכלת בהיר)

sarush

New member
אוף-וויט, קרם, צהוב בננה

זה הטעם שלי...

גחעי

New member
התכוונתי לשלב 2 צבעים, אחד מהם

באמת צהוב, יש רעיונות לצבע השני ולטכניקת הצביעה?

צהוב לא מומלץ לחדרי תינוקות.

הצהוב אחרי תקופה קצת "מעצבן", בעיקר ילדים.מה גם שמחקרים מראים שתינוקות הנמצאים בחדר צהוב בוכים יותר.

sarush

New member
איזה מחקרים?

יש לך משהו תכלס להביא? מעניין אותי לקרוא.

רקמיכל

New member
איזה צהוב?

גם בפנג שווי מדברים על צהוב חזק - צבע בסיס. הוא באמת מעצבן
, ולא רק תינוקות... לעומת זה: צהוב בננה, חיטה, או צהוב בהיר - זה כבר משהו אחר.
בפנג שווי יש הרבה הגיון בנושא הצבעים, גם אם לא ממש מעוגן במחקרים. לגבי המחקרים - אני בספק רב אם אפשר לעשות מחקר מדעי אמפירי, בניטרול השפעות של גורמים אחרים. אשמח לקבל הפניה למחקר כזה.

הלכתי לבדוק [-:

את האמת אני לא זוכרת את שם המחקר או החוקר, נתקלתי בו כבר די מזמן. מה שכן, גם המורה שלי לצבע ציינה בפני את אותו דבר בזמנו(שמחקרים מראים שצהוב..). הלכתי לאינטרנט לחפש מידע בנושא ואני אצטט חלק ממה שמצאתי: במאמר תחת הכותרת "כיצד להשתמש נכון בצבעים" של ד"ר מייקל פורטין מצאתי את הדברים הבאים: "ראשית כל כל הצבעים נוצרים משני צבעי בסיס: אדום וכחול.(פה פרוט הגוונים מכחול) הגוונים של אדום הם:כתום, ורוד, צהוב (וכו')..... בשנות ה-70 שודרה תוכנית בשם "thy body human” אשר ביצעה באחת התוכניות את הבדיקה הבאה: חוקרים שמו תינוקות בני יומם בחדר עם תאורה אדומה.למרות שתינוקות בוכים בד"כ,תינוקות בחדר אדום בכו יותר מהרגיל..."(וכן הלאה) מאחר וצהוב הוא אחד מגווני האדום,ע"פ תפיסה זו- נדמה לי כי אולי זהו חלק מהרעיון של בוכים יותר בצהוב. (הרי ברור לנו לא לצבוע חדר תינוקות שלם באדום או כתום. צהוב זה פחות ברור) באתר "הדרך למעלה" תחת מאמר ע לעוצמת הצבעים של שולמית רונן (מטפלת) מצאתי את זה: צהוב- מעורר את מערכת העצבים,משנה פסימיות לאופטימיות,הרבה מדי מהצבע מטעין טעינת יתר את המערכת (מה שיכול להסביר עצבים-בכי-אצל תינוקות שחדרם צבוע בצהוב) במאמר של ד"ר ירון זפרן לגבי פנג שואי מצאתי את הדברים הבאים: להלן מספר עצות ישומיות לעיצוב חדר הילדים על-פי הפנג שואי:1. קירות: צבע הקירות המומלץ הינו קרם, off white, שמנת או כחול / ירוק/טורקיז. יש להימנע מצביעת הקיר בצבעי אדום, כתום או צהוב בוהק. אני לא יודעת על איזה גוון של צהוב מדובר ממש, אבל כדאי כנראה להיזהר מזה. בעצם, הרי גם צהוב הוא צבע אזהרה שפונה לאינסטינקטים שלנו להיזהר.. אולי זה קשור? האמת אני שעכשיו אני מאוד אשתדל לנסות למצוא איכשהוא את המאמר ההוא.. יהיה מעניין לקרוא אותו שוב. (אם זכור לי נכון הוא מאוד דומה לניסוי בתוכנית שהצגתי קודם עם אדום)

רקמיכל

New member
3 צבעי בסיס וראית-צבע של יילודים.

כתבת "כל כל הצבעים נוצרים משני צבעי בסיס: אדום וכחול" זה לא מדוייק. כל הצבעים נוצרים משלושה צבעי בסיס: אדום ירוק וכחול. כך מתקבל ספקטרום האור. צהוב לפי שיטת RGB הוא אדום+ירוק. זה צהוב בסיס, גוונים רכים יותר שלו נוצרים ע"י הוספת כחול. R+G+B שילוב של כולם במקסימום נותנים לבן. כולם ב-0 נותנים שחור. בנוגע לתינוקות בני יומם - ראית הצבעים של ילודים חלשה מאד. כאשר היא מתפתחת הם כבר לא בני יומם... מכאן שהמחקר הזה מנוגד לעקרונות התפתחותיים פיזיים של תינוקות בכלל, ולפסיכולוגיה התפתחותית בפרט. אני לא אומר שצהוב לא מעצבן, אני פשוט אומרת שמחקר כזה לא תקף מעצם הגדרתו....

למעלה