ברוך הבא ../images/Emo13.gif
1. יש חיסונים שנהוג לעשות כל שנה, ידוע לי על ניו קאסל שעלה לי 23 ש"ח לבקבוק גדול שאמור להספיק להרבה יותר ממה שצריך, אבל אי אפשר הרי לשמור ליותר משנה, לא יודע לגבי עוד חיסונים רק את זה המליצו לי. 2. תרנולת חיה כמה שנים עד עשר, תלוי בתנאי המחיה, ככל שיותר טוב ככה יותר שנים. 3. הן יסתובבו בשטח שלך אם הוא יהיה מגודר, בעיקרון הן עפות אבל אם תגדר את השטח שלך וגם תכניס אותן למקום סגור לשבועיים הראשונים הן יתרגלו למקום ולא ינסו לברוח, סביר להניח שהן לא ינסו לעבור את הגדר, אבל אל תסמוך עלי. 4. הן לא מסתפקות במועט הן אוכלות הכל, אבל סביר להניח שהן לא קופצות על העצים בשביל לאכול הן יאכלו מהאדמה.
אנחנו נהנים לגדל אותן ולא ממש מחשיבים את העלות של הביצים לעומת החנות, בעיקר אם תחשב שהביצים הן ביציי חופש טריות ואורגניות
אז בעצם : 5. 2 תרנגולות אם נניח שהן מטילות כל הזמן (וזה אף פעם לא קורה) אז בשבועיים יהיה לך 14 ביצים, אבל זה לא בדיוק ככה עובד, כרגע יש לנו מעל 10 תרנגולות בוגרות וכמה אפרוחים, ויש כ7 ביצים ביום, אבל אנחנו גם מוכרים, ויש תקופות שהן לא מטילות בכלל. 6. כמו שכתבתי בסעיף הקודם יש לנו הרבה תרנגולות אבל אנחנו לא מאביסים אותן בתערובת ושק אחד יספיק לכמה חודשים, אנחנו נותנים להן שאריות ועשבים, והן אוכלות הכל, כך שהתערובת זה רק פינוק בנוסף למה שהן אוכלות גם ככה. אז אצלנו עלות של התרנגולות מועט. (אגב חלאה זה שם פרטי או משפחה?
)