אם לא בטוחה עם זה המקום...

אם לא בטוחה עם זה המקום...

היי, שמי סתיו, אני בת 17 וחצי, כבר כתבתי פה פעם, פניתי בבקשה לקבל הסבר על חרדות וקראתי את המאמרים שהופנתי אליהם ואת ההודעות בפורום.. אך עדיין אני לא בטוחה שזה המקום ובכל זאת רציתי לספר ואולי לקבל איזו שהיא אצע. מה שמפריע לי זאת בעצם הרגשה כללית אחידה לאורך זמן שכל פעם מתבטאת בפחדים מסוגים שונים. מה שמשותף לרובם זה שהפחדים קשורים כמעט תמיד לזה שאני מעבדת קשר עם אנשים שחשובים לי. חשבתי שאולי זאת חרדת נטישה אבל זה נשמע לי מאוד "פלצני" במיוחד בגלל שמשתמשים בביטוי הזה כל כך הרבה בלי סיבה אמיתית.. הפחדים שלי זה בעיקר מחשבות, מחשבות שהרבה פעמים קשורות למוות של קרובי משפחה, חברים וספציפית גם לפרידה מבן זוג. אני מוצאת את עצמי חושבת על זה כמעט בצורה אובססיבית, מה יקרה אם... המחשבות האלה גורמות לי להיות מאוד תלותית, הן גם גורמות לי להתקפי בכי ולחץ. תופעות אחרות הן מאוד זמניות, כמו שלעיתים בלילה אני מרגישה צורך לקום כמעט כל כמה דקות לבדוק עם הדלת נעולה, או בדרכי הביתה בערב אני כמעט רצה הביתה מתוך הרגשה שמישהו עוקב אחרי, אנשים עוברים לידי ואני עוברת כביש או הולכת במהירות... אלא הן תופעם בעיקר שוליות שחוזרות על עצמן םעמים רבות אומנם אך הן אינן מפריעות לי בחיי היום יום, רק יוצרות פחד וחרדה לזמן קצר יחסית. המחשבות וההרגשה המתמדת שאני עומדת להעזב, משפטים תמימים או התנהגויות תמימות של חברים ובעיקר של בן הזוג שלי גורמות לי ישר לחשוש שיש מאחוריהן כוונה לעזוב אותי. המחשבות האלה מטרידות אותי ופוגעות בתפקוד שלי. רציתי לדעת עם אפשר להגדיר מצב כזה כחרדת נטישה וכיצד מטפלים בזה (יש לציין שכבר הייתי באינספור טיפולים פסיכולוגיים ואין לי כח לחזור אליהם) והאם חרדה כזאת נוצרת רק מנטישה טראומטית או גם מסיבות מתונות כמו הגירה לארץ אחרת (וכתוצאה מכך פרידה מכל מה שמוכר) או סיבות אחרות מתונות יותר.

דולידול

New member
אולי יש מקום לשלב

שיחות עם תרופות כי נראה לי ואני לא מומחיית אז על תקחי את דברי בעומק רב, אך נראה לי שמה שאת מתארת זה מחשבות טורדניות יש להם איזה שם בפסיכאטריה שאני לא זוכרת אבל מחשבות כאלה בהחלט משבשות את התפקוד היום יומי. יש אנשים שלוקחים כדורים מיוחדים לזה וכך הם לא ממשיכים לחשוב על המחשבה הזאת כל הזמן ובעקבות כך החרדות יורדות משמעותיי.

לא.. לא נראה לי, העניין הוא

שהייתי בטיפולים ושנאתי אותם וגם לקחתי תרופות נגד דיכאון (שהיה לי בערך מגיל 13 עד גיל 16 בעליות וירידות) ואני ממש ממש לא רוצה לחזור לתרופות, אני מדברת עם עובדת סוציאלית אבל יותר מזה אני פשוט מפחדת להיגרר שוב לשיחות האלה שכבר יצאו מכל החורים... אני יודעת שזה הטיפול הכי הגיוני לזה אבל אם מישהו מכיר משהו אחר זה יעזור לי מאוד

הגירה לארץ אחרת

הגירה לארץ אחרת יכולה להיות סיבה לקשיים שיצוצו או לבעיות שיחריפו. אני רואה שיש לך רתיעה מהמילה "טראומטי" ואת מחפשת סיבות שאת קוראת להן "מתונות" כדי להסביר את מה שאת מרגישה. אני לא יודעת מה קרה עם הטיפול הפרטני והתרופתי שגרמו לך לא לרצות לחזור אליהם שוב. (האם הם היו טראומטיים?) אני לא מכירה טיפולים אחרים למעט טיפולים פסיכולוגים. טיפולים העוסקים בגלגול נשמות, או התקשרות עם העולם הבא, או מדיטציה וכיו"ב, הם לא דברים שאני מכירה כך שאינני יכולה לחוות דעה או להמליץ עליהם. בתחום הקונבנציונלי- אולי טיפול קבוצתי יכול לעזור? אולי שינוי של המטפלת למשהי שתצליח לגעת בדברים אחרים?

בוזיקית

New member
קודם כל אנחנו כן רוצים לדעת!!! ../images/Emo13.gif

חשוב לי לציין שאינני אשת מקצוע וכל שאני אומרת הוא מנסיוני האישי בלבד. ושנית - אני כל כך מבינה אותך. מה שאת מתארת נשמע לי כמו OCD שזה ראשי תיבות של הפרעה כפייתית (OBSESSIVE COMPALSIVE DISSORDER). אני לא יודעת מה בטיפול שקיבלת לא היה תקין, אולי לא התחברת למטפל/ת שלך. בכל אופן אני הייתי מנסה טיפול תרופתי, אבל כזה שנוגד חרדות, ולא שמיועד לטפל רק בדיכאון. יש תרופות מעולות נוגדות חרדות וישנן גם כאלה שמכוונות לטפל בהפרעה אובססיבית. אני ממליצה לך בנוסף לטיפולים המקובלים להיעזר גם ביוגה, מדיטציה ודמיון מודרך - השיטות הללו עשויות ללמד אותך להרפות כשאת במצבי לחץ ולהקל עלייך את ההתמודדות. במקביל - אל תזנחי את הטיפול המקובל, אולי תעברי מטפלת אם את לא מרגישה איתה נוח. לפעמים אין כימיה בין מטפל למטופל ואז דברים מתפספסים. בכל אופן אם מעניין אותך יוגה תכתבי לי במסרים ואני אתן לך קישור. שיהיה לך בהצלחה אחותך לצרה,

למעלה