אם לא הסירו מאתר אינטרנט חומר שכתבתי....

נוריס

New member
אם לא הסירו מאתר אינטרנט חומר שכתבתי....

ופורסם שלא באישורי ,מסולף,ועו"ד של בעלי האתר כתב לי שהם הסירו את החומר ששייך לי ויש לי זכויות יוצרים עליו,והיום אני רואה חצי שנה (!) אחרי המכתב שלו שבו הוא כתב שהסירו,שלא הסירו את החומר,האם זו הפרה נוספת שיש לי יותר סיכוי לזכות בה אם אתבע כעת? מה אני צריך לעשות כדי לתעד את החומר שלי מופיע באתר? לצלם וידיאו במצלמה דיגיטלית זה יתפוס? חשבתי להראות עמוד עם תאריך באתר מסויים נניח "גלובס" או ב"ווינט" ,ולידו את העמוד של החומר שלי שמופיע עדיין באתר, ולהדפיס אותו אחר כך,זה תיעוד סביר לבימ"ש? ושאלה אחרונה ברשותכם, אין לי תקציב לעורכי דין וכו' האם ניתן לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות על הפרת זכויות היוצרים? ממתין בתודה מראש לתשובתכם.

או שלא הסירו

או שהסירו ולא החזירו. בכל מקרה, אם פנית למנהלי האתר ולאחר מכן, המשיכו לפרסם, או חידשו, יהיה להם קשה לחסות תחת כנפי הגנת המפר התמים. לגבי איסוף ראיות: צילום במצלמה היא דרך טובה, מה שהכי חשוב זו עדות המצלם. רצוי שיהיה לך עד אובייקטיבי (כלומר לא אתה ולא קרוב משפחה שלך). לגבי תביעות קטנות: כעיקרון, בבית משפט לתביעות קטנות תוכל לתבוע פיצוי עד לסך של 17,800 (ט.ל.ח) ש"ח. לא תטכל לתבוע צו עשה (הורדת הקובץ המפר) ולא צוו מניעה (לאסור על העלאתו מחדש). אולי כדאי שתקרא בפורום קצת חוויות של אנשים שניהלו תביעות מהסוג הזה ללא עו"ד. כל אחד כמובן זכאי לייצג את עצמו ולהתנהל בשיטת "עשה זאת בעצמך". כמו שאדם יכול לנסות לתקן לעצמו את המחשב, את המכונית, ולתת לעצמו טיפול רפואי, הוא יכול גם לתת לעצמו טיפול משפטי. במקרה זה, יש להניח שלא יהיו נפגעים בגוף ובנפש, אך לגבי הכיס, זה כבר משהו אחר.

למעלה