אם לא נתארגן ונתאגד....

אם לא נתארגן ונתאגד....

שר האוצר, סילבן שלום, עם כל הכבוד לו מציע "תוכנית (קלקלית) כלכלית" שעיקרה האמיתי הוא פגיעה בנו, השכבות הבינוניות הנמוכות. אם אנחנו, לא נתארגן, נתאגד ונצא לרחובות, נשטוף את הרחובות במחאה לגיטימית וצודקת, למען הגנה אמיתית וצודקת עלינו, כי אז נמשיך להפגע ולהשחק. אני טוען, כי לאותם אנשים המרויחים מעל 30,000 ש"ח בחודש צריך להוריד לפחות 50% במיסים. יש להטיל מס על הרווחים בבורסה, אבל רק על רווחים מעל 20,000 ש"ח כדי שגם אנחנו, נוכל להרשות לעצמנו אולי להשקיע מעט בבורסה. יש לשנות את אופי תשלום שכרם של נבחרי הציבור. תפקידם להיות נוכחים במליאה ולהיות שותפים לכל ישיבות הכנסת. לדעתי, שעון נוכחות, יהיה דבר חיובי במליאה, ותשלום השכר יהיה בהתאם לנוכחות. ושלא יספרו לנו שהם עסוקים בפעילות בשטח. אנחנו נבחר במי שיוכיח שהוא דואג לנו באמת. ולא למי שדואג למושב הבא שלו. לא יקרה כלום אם מי שמוגדר כבעליהם של חברה השווה מעל לתקרה מסויימת, יהיה חייב, להעסיק עובדים ישראלים מובטלים. אני חושב, שהגיע הזמן, לדעת לצאת ולעמוד על שלנו. בואו נצא לרחובות, ונביע את מחאתנו על מצבנו, הנובע מהחלטות ממשלה כושלות המתחשבות במעמד העשיר והחזק במדינה, דבר המהווה לעניות דעתי סוג של מתן שוחד לאותם בכירים בבחינת שמור לי ואשמור לך. מי שחושב כמוני או בצורה דומה מוזמן [email protected] target=_blank>לכתוב לי לכתובת [email protected]

מאחר וההכנסה של אישתי ושלי היא

מאחר וההכנסה של אישתי ושלי עומדת על בערך 6000 ש"ח לפני המשכנתא, ויש לנו 3 ילדים..... לא נראה לי שאני מדבר על חמאה, ואפילו לא על מרגרינה. אני יכול להעיד על עצמי שלא פעם אני מוותר על ארוחת צהרים וערב, כדי שישאר לילדים למחר. אז נראה לי שאנחנו נלחמים ל הלחם. הרעיון שעומד מאחורי הדברים הוא לנסות ולבנות עתיד, לפחות לילדים אם לא לנו.....

שמוליק י.

רבים מציבור אנשים עם מוגבלויות + גיל הזהב שהוא לדעת ממשלתנו הנבונה, כזה : אשה בגיל 60 וגבר בגיל 65 מוציאים לגמלאות למרות שתוחלת החיים לגבר היר 75 שנה ואשה מעט יותר? לזוג יש שלושה ילדים חיים 5 נפשות מ-1741 ש"ח לפני שהורידו להם מס בריאות. נשאר להם כ-1400 ש"ח. לבוגרים שביננו יש עוד פחות
אולי תאמר לי כיצד יכולה לחיות משפחה מהכנסה כה נמוכה? על זה נלחמו בשביתה! בנוסף לגזירות שאמרו ש" לא ילקחו" העלו את מחיר הדלק שבלעדיו איננו ניידים. מיכל דלק כ-200 ש"ח מינימום לשבוע. כל המכביר גורע. לזו הייתה הכוונה בהודעה. מסכימה שכלל הציבור צריך לשתף פעולה. כי היום אנחנו כאן מחר בסיטואציה אחרת. איך????

יד ע

New member
במציאות לא קיים דבר שכזה

בזמן השביתה הוכיחו שאין זה נכון שחיים מקצבה אחת בלבד.

Err0r

New member
מעניין מאיפה הידע המופלא?../images/Emo5.gif

אני כן חיה מקצבה אחת בלבד ומגדלת שלושה ילדים - משכנתא כבר אין לי כי פינו אותי מהבית, ואין לי בעייה עם העלאת מחירי הדלק כי לא אישרו לי ניידות... חה-חה-חה!!! עכשיו ברצינות- הקצבאות נקבעות על ידי וועדות רפואיות, ולא תמיד איכות חייו או צרכיו של הנכה לנגד עיניהם. הרבה שיקולים זרים משתלטים על הוועדות וכך ניתן לראות נכים שאים הנכות הקובעת לשר"ם היא 60%, הנכה יקבל 59.5% ! כך גם לגבי ניידות, סיעוד ועוד. לא כל נכה 75% אי כושר השתכרות בעקבות מחלה סופנית המכלה את חייו והופכת אותם לגיהינום יקבל גם 60% רפואי או נכות קבועה. אם זה לא היה עצוב - אפשר היה לעשות מזה בדיחה טובה... אז באיזו שביתה ומי הוכיח שלא חיים מקצבה אחת בלבד? אלא אם כן הכותב/ת אינו נכה וניזון משמועות.....נכה אמיתי יודע בדיוק מה הוא מקבל...

Err0r

מזמן הועלתה דרישה של ארגוני אנשים עם מוגבלויות להוציא את הוועדות של המל"ל מהמל"ל. להעבירם לגוף בלתי תלוי, ודרישה נוספת שנציג עם מוגבלויות יהיה חבר בוועדות. הוועדות תוחלפנה מעת לעת, חומר הבדיקה יבדק ע"י שני צוותים שאין קשר ביניהם למען שמירת זכויותיו של האזרח. מי שיושב היום בוועדות בחלקם הם רופאים שפרשו לגמלאות ונאמר להם מבלי לפגוע בזכויות , לא לתת. וועדה ראשונה לא קובעת ברב המקרים. וועדה שניה שמאפשרת לערער מורכבת משניים או שלושה רופאים. אם הם הוגנים יש סיכוי לקבל מה שבאמת צריך לקבל. אם לאו, מקבלים קדחת. ערעור רק בבית דין. או וועדה חדשה עם כל מה שמשתמע ממנה כל ששה חודשים?? כך הממשלה מרוויחה. כולם יודעים וכולם שותקים? כי הם מקבלים הכל בחינם? היום ללא חוות דעת מרופא מומחה שעולה כ-5000 ש"ח, קשה ביותר לקבל מה שמגיע. למי יש כסף לממן??? הוועדות הן חד צדדיות ומשרתות את הממשלה ולא את האזרח. את מדברת על 69 אחוז ואני מדברת על אנשים שזכאים לקבל 60 אחוז ובמקום מקבלים 49 אחוז שאינם מקנים להם מלבד כאב וחסרון כיס , כיס ריק. אין רכב, כי אין ממה לשלם. אין שרותים מיוחדים אין פטורים , אין שכר מעבודה כי לא מעסיקים אותנו. או כאלו שזכאים לקבל 20 אחוז ולא מקבלים כלום מה הם אמורים לעשות? אמת, יש צדק בכך שישנם שמרויחים בעבודתם. אבל ישנם כ-70 אחוז אקדמאים צעירים בעלי לקויות שונות שאינם מוצאים עבודה. אין להם דירה, מתגוררים עם הורים מבוגרים כיוון שאינם יכולים לקבל משכנתא והשורה של ה"הטבות" ארוכה. מי שעובד עדין מסוגל אולי לשרוד. מי שלא עובד מקבל שכר שמספיק בקושי לממן את התרופות, למזון, לא נשאר. כאשר פנו אלי ממשרד הפנים לגבי שינוי ספר הפרופילים על פיו קובעים אחוזי לקויות, הסעיף הראשון שדרשתי היה להשוות את האחוזים. מי שחס וחלילה אבד אצבע, יקבל איקס שווה מכלל המממנים. ללא הבדל. מחלה תקבל איקס אחוזים שווה לכולם. והשורה ארוכה. אדם שהיה כנר או פסנתרן שחס וחלילה נפגע בפיגוע ואצבע נפגעה, עתידו נפגם ללא תקנה. אם האצבע היא הזרת מקבלים איקס. אם אמה מקבלים איקס בוהן מקבלים איקס. זה לא מספיק. אם האדם שמאלי בתפקודו הוא איננו ימני. כאשר מרבית האכלוסייה ימנית בתפקודה. הווה אומר יש הבדל משמעותי אם נפגעה יד ימין או יד שמאל אבל אין הבדל בכך שיד שמאל היא הדומיננטית?? ישנם נושאים רבים שאינם נכללים כלל בספר הלקויות כמו מחלות שונות שבאות לעולם מתיבת פנדורה. ניתוחים רבים שגורמים לשינוי בתפקוד אינם מוכרים. מי שנעזר בבלון חמצן מממן זאת מכיסו. השורה ארוכה. אפשר להאריך. כולנו יודעים היום ש- מי שמגיע לגיל פרישה, למעשה מבחינת הממשלה "חדל לחיות" כיוון שכאשר נקבעו החוקים תוחלת החיים היתה נמוכה. אף אחד לא לקח חשבון שתוכלת החיים תגדל. ואנשים בגיל הזהב יכולים לתפקד במקרים רבים טוב יותר מצעירים. מאין לוקחים כסף לממן כאשר הולט שרירותי שגיל פרישה יהיה X ? הראיה שבממשלה עובדים אנשים שגילם עבר מזמן את גיל הפרישה. אצלהם אין גיל??? מי סובל מכך? מי שיוצא ממעגל העבודה שלא מרצונו. ורק מתחיל לחיות באמת לאחר שנים של עבדות כדי שיהיה בעל דירה, ויוכל להעניק לילדים את המיטב שתהיה לו/ה איננו יכול לממן את ההוצאות הבסיסיות. אדם שחלה על אחת כמה וכמה. לא פשוט אבל חייב בתיקון בסיסי של זכויות סוציאליות של האזרח. לדעתי לאף אחד אין את הזכות לשלול מאדם את זכויותיו הבסיסיות ששילם עבורן כל חייו. (ביטוח בריאות, מל"ל ועוד).

tipid

New member
אתי נאה דרשת דברים כדורבנות!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום בטחון ובשורות טובות מתמר

אתי גם tipid כל הכבוד וגם להצעה של

שמוליק י. קודם כל מה שקדם- שקדם. שמוליק, ני איתך בעד להתאחד. לא טוב לי ומאוד לא נוח עם זה שמבדילים בין נכים - כאלו עם הכנה ממל"ל, וכאלו עם הכנה יחידה ממל"ל, וכאלו שיש להם יותר, גם מעבודה שכירה, כאלו שגרים בדירה כזו או אחרת, עם עוד או פחות או יותר נפשות אלו מאלה, ומצער לדעת שאלו גם נשים נכות, שכותבות כאן בפורום. עוד חר לנו כאן מי שידרוש להפריד בינינו - לפי צבע הנעליים, או לפי וג ה wheelchair שנועים ומתגלגלים עליו. ומה יגידו אלו שלא יכולים לשבת בעגלה- והם נכים. אותם לא נקבל? אתך, אחי הנכה, ב"צריך להתאחד". אבל - לעשות זאת בשביל להפגין בצמתים? או לעשות זאת בשביל להפגין שאינני מרוצה מ"עוד גזירות כלכליות של שר האוצר על ציבור הנכים"? למה לי? לעצור תנועת רכב בצמתים, או אף לעכב את התנועה, לגרום לכל כך הרבה שוטרים שיעשו מאיתנו "התקהלות המונית שקורצת למחבלי תופת"? מות שוטרים/ות מאגף התנועה - יושיע אותנו, לדעתך האישית? למנוע מכוחות משטרה ובכיריה להתמקד בלוחמהה בטרור דווקא עכשיו? עד כאן. לא זו היבה שאיני רוצה "לתת יד". מדובר במעשים שעל פי החוק הם מעשים פליליים, ובעיקר, לפי הגיוני הטיפשי- בפגיעה בחיי אדם,פיזית, בצמתים, וגרימת אובדן זמון עבודה מעובדים בדרך לעבודה וממנה. לא מכיר שעלי לעבור על חוקי המדינה, בשביל שידעו שאיני שמח מהגזרות הכלכליות של שר האוצר שלי.י גבול לברדק שאני נותן לו יד. אך אין לי שום אהדה לועדות של מל"ל, וגם לא לועדות הרפואיות שלהם, ואלו יפור עצוב, עצוב מאוד, ולא מערבב שמחה באחדות עם עצב ממל"ל.

גארפ בלבד

בהרבה דברים אני מסכימה. אבל אינני מסכימה לאלימות. באלימות לא משיגים כלום. לדעתי איחוד השורות ללא יוצא דופן של כל ארגוני אנשים עם מוגבלויות, הוא היחיד אולי שיוכל לשנות חקיקה ובעקבות שינוי זכויותינו הבסיסיות המעוגנות בחוק. והראשון, החזרת הנציבה לתפקידה עם שורה של אנשי מקצוע מומחים בתחום כדי שבגצים יוגשו ללא הרף כדי להביא את חוק שיוויון זכויות למימוש.

אני חייב להדגיש

כל דבר שאני מציע חייב להיות במסגרת החוק אני לא מחפש פגיעה בשלטון החוק אלה מניעת שלטון החוק מפגיעה בי. ברור, חורה לי עד מאוד כניסת שר האוצר לכיס שלי, ושלך ושל כל האזרחים במעמד הבינוני ומטה הנפגעים מכך ואולם מכאן ועד לעבור על החוק הדרך ארוכה. יש הרבה דרכים למחאה לגיטימית וחוקית. למשל, אם כולנו, כל הנפגעים נשלח מיילים ללא הפסקה לנבחרנו המהוללים ונביע בכך את מחאתנו, הרי זאת מחאה פוליטית. כל הפגנה ברישיון הינה הפגנה פוליטית. ויש עוד הרבה. בדיוק כמו שאנכנו תולים דגל במרפסת הדירה, ומחלון הרכב כדי להגדיל את מורל העם, ניתן לתלות שלט אני מתגד לגזירות הכלכליות גם גברים מסוג זה הינם מחאה לגיטימית. וכמאמר הגשש בקפיטריה בטבריה, אם האזרח לא יהיה מרוצה אז הוא לא יבחר עוד לערייה... יש לנו כח אנו צריכים, יותר נכון חייבים, לאחד את כוחנו הקטן כאזרח פרטי וקטן, נכה ובריא כאחד, ולהכריז קבל עם ועדה, אנחנו לא מוכנים למצב הזה!!!

swfm

New member
הגיוני, רק שהתינוך יישפך עם המים...

לכלכלה יש חוקים משלה כמעט כמו בפיסיקה. אם אתה לא נוקט בשיטות של מדינות טוטליטריות, אזי פגיעה קשה מדי בהשקעות, בחסכון ובמעסיקים תגרום לבריחת כספים לחו"ל, אבטלה, העדפת צריכה על חסכון ועוד. זה גם לא הוגן לקחת מס מהשקעות שנעשו בכספים שכבר נגבה מהם מס-הכנסה (להבדיל מסוחרי בורסה שמבצעים פעולות תכופות וזה מקור הכנסה עיקרי עבורם).

עצם העליה בשער הדולר מוכיחה

שכבר עכשיו יש בריחה של משקיעים לחו"ל.... אז מאחר שזה לא עוזר... צריך למצא את הדרך הנכונה לקחת דוקא ממי שיש לו ולא אחרת

כל מי שיש לו פקדונות שיקליים כמו

פק"ם וכ"ו יוציא את הכסף וירכוש דולרים. מדוע לשלם מס על חסכונות? בנוסף, מקריאת עיתוני הבוקר, גם קשישים שאין להם הכנסה מעבר לאבטחת הכנסה יפגעו,חוק הסיעוד יפגע,נפגעי עבודה יפגעו,מחיר הסולר עלה, ומחיר הדלק בטוח יעלה. נשאר בקושי אויר לנשימה. שיקצצו במספר שרים בוודאי אלו ללא תיק ובסגני שרים, שיקצצו בהוצאת לשכות הכנסת והממשלה. שכל "יפי הנפש" יסעו ברכב זול יותר שישלמו עבור שירותי בריאות ויש עוד דרכים לקחת כסף ממי שמרוויחים עשרות אלפים לשנה. תמיד הפגיעה בשכבות החלשות?? ממציאים לנו מיסים בגלל "חומת מגן" בכל התירוצים האפשריים העיקר לשמור על השמנת של מי שמייצגים אותנו?????

אנחנו צריכים מנהיגה "פולניה".....

כזאת שאוהבת להיות "סובלת", הגיע הזמן שמנהיגנו ה(מ)הוללים יתחילו לתת דוגמא אישית לחיסכון ולהידוק החגורה. אנחנו לא רוצים תוכניות פופוליסטיות שזולות להנהגה ויקרות לנו. אנחנו רוצים חיסכון כזה שיהיה צודק. נמאס לנו לשלם כל הזמן על מנת שמנהל המפעל, העסק או הדירקטוריון יוכל לסוע לעוד סוף שבוע בחו"ל. לא יודע למה אני מרגיש כאילו אנו חוזרים לתקופת העבדות. תחושתי האישית היא כי שועי הארץ מנצלים את מרדפנו הבילתי נלאה אחרי החלב לבוקר של הערב לילדנו, עד כדי מי שלא טוב לו יכול לקום וללכת הביתה. מי שרוצה למנוע אבטלה צריך לעשות זאת בדרך הפוכה, לא על ידי מתן תגמול לאותו אחד שמעסיק ע(ו)בדים בשכר מינימום כדי לקבל בונוס יפה ושמן שמכסה לו כמעט את עלות אותו פועל, אלא על ידי הטלת סנקציה על מי שלא עושה את זה. לדעתי, אם המעסיק לא יקבל "פרס" על העסקת העובדים הוא יאלץ לתגמל את העובדים כדי שיפעילו ראש גדול. הרווח צריך לבוא מהתפוקה ולא מעצם העסקת העובדים.

שמוליק י.

הממשלה שלנו בעלת כיסים מלאים. מדוע לא ייתנו דוגמא? הגזמתי??? אמת. אם הממשלה איננה נותנת דוגמא כיצד צריך האזרח להתנהג??? אין נכון להיום כסף בטוח. מי שאולי יש לו כסף, כספו לא כאן ממילא .

צלף

New member
גזירות חדשות בתוכנית הכלכלית - גל"צ

גזירות חדשות בתוכנית הכלכלית 25/04/2002 15:27 מאת: נועה קולפ בין התוספות: הקפאת קיצבאות לנכים ולניצולי השואה; שר האוצר נפגש עם יו"ר ההסתדרות במאמצים לצמצם ההתנגדות לתוכנית; התאחדות התעשיינים תוקפת את התוכנית; הנגיד קליין הביע מורת רוח מהמיסים החדשים; למרות ההתנגדות לתכנית הכלכלית, מפלגת העבודה לא תפרוש מהממשלה שרי הממשלה קיבלו בצוהריים את פרטי התוכנית הכלכלית, ובה גזרות נוספות שעדיין לא פורסמו: יוקפאו קיבצאות הנכות, הקיצבאות לניצולי השואה, למשפחות שכולות ולנפגעי מחלת הגזזת.

למעלה